Ishockey: Dette med skudd på mål.

Den stadige diskusjon: Hva skal egentlig telles?

Med jevne mellomrom dukker diskusjonen opp; Skudd på mål, hva skal egentlig telles? Dette blir jo også stadig vekk kommentert i sosiale medier etter kamper.

Hovedregel er vel enkelt sagt: Alt innenfor ramma skal telles.

Dette betyr altså at alle pucker som kommer mot mål som målvakt må stoppe, dvs “redde”, skal telles som skudd på mål. Det spiller vel sånn sett ikke noen rolle om målvakt står på streken eller på blå, ville pucken gått i mål så er det redning og skal telles.

Men, og det er et stor men:

-Synes vi egentlig at en i utgangspunktet pælmet icing-puck som målvakt må stoppe for at det ikke skal bli mål faktisk er et skudd på mål?

-Synes vi at forsøk på en pasning som bommer/hopper over køllebladet og seiler mot mål faktisk skal telles som skudd på mål fordi målvakt må stoppe pucken? 

-Synes vi at en puck som blir lempet inn i sone fra akkurat innenfor rødlinja skal telle som skudd når hele hallen ser at dette var bare en lobb/vipp inn i sonen?

(jeg har selvsagt mine helt klare synspunkter på dette)

 

Det forekommer mange skuddsituasjoner i en kamp. Det er skudd som går like utenfor, like over etc.. Disse skal altså ikke telles fordi de aldri ville gått i mål selv om målvakt ikke stod der. Det samme gjelder da selvfølgelig skudd i stolpen/tverrligger, de er ikke tellende da det ikke ble mål.

Litt vanskeligere blir det da skuddene feks er like utenfor, men målvakt er nede og fisker puck med snap eller blokker puck vekk med spakhansken. Da ser det jo ofte ut som et kanonskudd med en kanonredning…mens fakta jo er at det aldri ville blitt mål og ikke skal telles.

En underfundig sak er jo i de tilfellene der spiller står bak mållinje med puck og skyter mot målvakts rygg. Bommer han så er det selvsagt heller ikke skudd på mål. Treffer han målvakt så er det heller ikke skudd på mål, med mindre han treffer målvakt og puck går i mål. Da registreres det automatisk som skudd på mål om jeg ikke husker dataprogrammet feil.

 

Det kunne vært interessant om en fra forbundet kom med den absolutte fasit på dette med skudd en gang for alle.

 

…og sånn ellers… kjør debatt

 

snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg