Det er helt greit å forurense, bare du betaler for det..

Død av forurensning? Slapp av, vi har betalt bomavgift!

Jeg er kanskje stutt i hue jeg, for jeg skjønner ikke miljøpartienes retning i det hele tatt.

Joda, i teorien så kjører det kanskje noen færre biler på gitte tidspunkter i og rundt Oslo, men de er jo fortsatt der. De kjører og de forurenser sånn som de alltid har gjort. Men, og det er tydeligvis et stort MEN;

Det er tydeligvis helt greit å forurense bare du betaler for deg.

Nå har jeg kjørt inn og ut av Oslo ved flere anledninger og køen er akkurat like ille som før. Men som sagt, dette er visstnok i orden fordi Oslo tjener mye mer penger enn før. Jeg venter med gru på hva som kommer reisende inn i nettbanken av regninger, fordi jeg synes det er kjipt å betale regninger, men samvittigheten min over å ha vært med på å forurense litt i Oslo er skinnende ren…jeg har jo betalt for meg. Drit og dra med at en astmatiker eller sju sliter, jeg har betalt avgift, masse avgift, og da er det tydeligvis helt i orden for Oslo med Miljøpartiet De Grønne i spissen.

Det å innføre slike avgifter UTEN å tilby alternativer som folk faktisk kan benytte seg av, slik som svære innfartsparkeringer, mye billigere kollektivpriser (ikke bare ei krone eller noe), etc etc.. er like dumt som den norske alkoholloven som sier at det ikke er lov å kjøpe en dobbel drink, du må kjøpe to enkle, og det må være du selv som tømmer den ene oppi den andre og ikke bartenderen…da bryter han nemlig loven.

Det som har skjedd, og driver å skjer i Oslo er dessverre bare tiltak som ikke hjelper, det bare flyttes et problem fra ett sted til et annet. Men igjen; det er tydeligvis greit for MDG og de andre at vi forurenser så lenge vi betaler for det. Hvor er tiltaket? Hvor er alternativene? En ting er jo alle de folkene som kan benytte seg av t-bane, trikk og tog, men underlig nok (og dette ser ikke MDG ut til å skjønne) så finnes det folk som ikke kan benytte seg av dette.

Jeg husker Steinar Lem, en forkjemper for miljøet, som snakket og snakket om dette med kollektivbruk etc til de grader at du nesten trodde han var hjernevasket. “Man må bare planlegge bedre” var hans budskap når han ble konfrontert med tidsklemma. Hva skjedde når Steinar Lem ble pappa og barn fikk plass i barnehage i stikk motsatt retning av jobb; Det ble stasjonsvogn. Bensinbil med plass til barnevogn. Kollektivtrafikken var ikke så grom alikevel når det faktisk var noe man måtte rekke på morgenen.

MDG: Jeg skal gi dere et råd, for det virker ikke som dere er helt inne i den virkelige verden. Snakk med småbarnsforeldre. Snakk med familier med midlere inntekt som må inn til Oslo på jobb. Snakk med de som ikke “bare” kan skrote den gamle bilen og kjøpe elbil slik dere vil fordi det vil knuse en stram familieøkonomi. Jeg tror dere ville blitt overrasket over hva dere har stelt i stand. Jeg tror nemlig ikke dere helt forstår hvem som er i Oslo på dagtid og hvor mange som rammes av denne bom-galskapen.

Men, igjen, det er vel greit å forurense så lenge vi betaler?

#miljø #trafikk #Oslo #bil #motor #avgift #bom #forurense #forurensning #

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg