Der kom den kalde hvite tia…

og så er det frem med ski….NOT!

(foto: google)

Endelig kom dagen så mange har ventet på. Det hvite gullet laver ned fra himmelen og fra utallige hjem i Norge hører man et stille “endelig”…men fra mange andre fornuftige mønsterhjem så hører man kun  “faen i svarte helvete satan møkk ræva kokkos dritt” for det er jo sånn at for de fleste av oss så betyr snøen kun en hel masse arbeid. Det skal måkes, og det må egentlig måkes før fugla fiser om morgenen…

For mange litt overinteresserte betyr det hvite gullet at de kan henge den sprekkeferdige sykkeldrakta inn i skapet og dra frem Dæhli-dressen de fikk til jul i fjor. Dressen passer selvsagt ikke lenger men hvis de ligger på gulvet og trekker inn magen så får de glidelåsen over. De kan samtidig sette 60 tusen kroners sykkelen, som de er 30 kilo for tung for, inn i boden og dra frem 15 tusen kroners skiene de kjøpte på salg for 14 tusen i påsken 2009, og begynne preparering for en ukentlig skitur på noe rundt 6 km.

Forresten; Hvis du hører skikkelig godt etter da disse folka sykler så hører du ikke den vanlige lyden i dekkene da de trår… du hører bare nåde-nåde-nåde-nåde-nåde-nåde-nåde og da det så i tillegg er plent umulig å se sykkelsetet på grunn av hengende rompeballer så vet du at her er gutten som har bomma på størrelsen.

Nåvel…Frem med konkurranseskiene, spenn på, ut i naturen…. og kjeft på alle som har våget seg inn i skiløypene med noe annet enn ski av konkurransetype. Det går jo ikke an å gå på ski i litt lurvete spor. De må være glass-skarpe i kantene og ikke noe huller eller slitasje. Skulle en hest, rev, elg eller rådyr ha våget å krysse sporet så er det rett hjem for å sende  brev til fylkesmannen med kopi til avisen om å få fellingstillatelse, for det å ha dyr i naturen det går simpelthen ikke overens med skispor. Da da må dyrene vike, for på ski skal man gå. Vi kan jo håpe at viltdirektoratet har fått snakket med alle dyrene dette året så vi slipper all denne frustrasjonen blant alle Ulvangene og Northugene som hoster seg rundt lysløypa 2 ganger i uka…


(foto: google)

Jeg personlig har en litt annerledes opplevelse av vinter.

Det blir kaldere og kaldere. Enn så lenge holder det å spurte ut, starte bilen, spurte inn og sette seg å drikke opp kaffekoppen og bare vente på at bilen skal være isfri og relativt varm så man kan unngå neglesprett og iskalde baller. Men tilslutt må man krype til korset. I det øyeblikk man stikker grevet utenfor døra så fryser snørra til is, nakkehåra reiser seg og du kjenner knea stivner idet du setter igloo-skoa ned på bakken. Da er det på med Indiana Jones habitten og begynne grave i skuffer og skap mens banneordene hagler over egen idioti for å ikke huske hvor man har lagt den posen der man samlet alle luer/votter/hansker “for å være lur” på vårparten. Vi legger det på et lurt sted var vi enige om alle sammen… Jadda… Det ligger nok sammen med alt det andre som ligger på det lure stedet.

Triumferende dukker man frem med småkutt i ansiktet, spindelvev på hatten, og alle stillongsene til ungene i neven, bare for å finne ut at de jæklene av noen unger har vokst så fælt i løpet av sommeren at de ikke kan bruke stillongsene som varmeshorts under fotballshortsen engang. Så går det som det pleier da… Rett etter jobb må man ut å handle et arsenal av luer, votter, stillongser, hansker, sherroxer, osv osv.. for så selvsagt så å finne alt du letet etter på morgenen i det nanosekundet du setter beina innenfor døra igjen.

Vel innenfor og endelig med rompa godt plassert i sofaen så finner ungene ut at den gode vinterjakka er for liten, den som skulle arves er det flere hull i, og den eneste som passer er så grell i fargen at tilogmed kattene skyr greia som pesten og ikke så mye som tenker på å bruke den som liggeunderlag engang… og vips… på vei til butikken igjen….

(foto: google)

Fra og med da… -ja bortsett fra denne satans kulden og snøen som laver ned- så er egentlig vinteren ganske så tålbar den.. Bortsett fra hatobjekt nr en når det gjelder snø…den forbanna “pølsa” som måkerne legger igjen foran innkjørselen.. Da man kommer hjem fra jobb så er selvsagt denne pølsa hardere enn bollene man lagde på skolekjøkkenet i sin tid…og så står du der da…da du egentlig ville sitte i soffan god og mett etter middag… og hakker løs på denne pølsa med større iver enn straffangene som lagde veier i Australia gjorde i håp om å slippe fri før tiden… Det er straffen du får for å ikke stå ute å måke sammen med pensjonistene klokka 05.10..


(foto: google)

Og så til slutt…ekstremhat….norgestradisjon…skoletradisjon…. Skidag !!!

Nok en gang står guttungen der med en lapp. Håpet er jo at det er lapp om å dra til tannlegen og rotfylle… uten bedøvelse.. med bruk av gammel sveiveborr…men neida… her kommer lapp om skidag…

Vi går da for svarte ikke på ski !!  Vi har da for svarte ikke ski !! Ungene våre vil ikke gå på ski !!!  Jeg vil ikke gå på ski !! Kona vil ikke gå på ski !! Vi er ikke en familie som går på ski !! Vi hater ski !! Alikevel forventes det at jeg hvert bidige år skal utstyre ungene mine med ski… for 1 forbanna drittdag… Og hvis vi er så heldige å få låne noe skiutstyr istedenfor at vi må ut med tusenvis av kroner…ja så passer støvler og ski selvsagt ikke om hverandre…. Skimerkene driver selvsagt med mobiltelefonlader-trikset… Her skal det ikke gå an å bruke musefellabindinger og acapella støvler.. og omvendt…

Nei; Minnet om skiturer/skidager der skiene ble smurt i garasjen i temeraturer ca 8 grader forskjellig fra der man faktisk skulle gå på ski…med den følgen at skiene enten ble så glatte at du måtte gå sidelengs opp alle bakker og satte livet til i enhver nedoverbakke..eller at det kladdet så fælt at du hadde måttet stake ned hele utforløypa i Kitzbuel sitter enda så hardt i at langrennski står fortsatt ikke på programmet.

God vinter !!

#ski #skitur #skidag #snø #snømåking #hat #møkk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg