1 divisjon ishockey 2017-2018: Nå er det jul

En liten halvveis-titt på sesongen så langt

De fleste lagene, vel alle bortsett fra Nidaros, har passert 18-kampers merket og dermed halvveis i sesongen. Tabellen ser ikke helt ut som jeg tippet på forhånd spesielt i toppen av tabellen, men ting kan jo forandre seg i denne divisjonen der det innimellom er litt bingo hvor poengene havner. Skjønt, det er en viss form for rettferdighet til slutt i denne sporten, noe som gjør at det er de beste lagene som har mest stang-inn og de dårligste mest stang-ut i løpet av en sesong sett under ett.

Narvik leder divisjonen til jul. De har spilt 20 kamper, har 15 3-poengere, 1 suddenseier, 1 suddentap og 3 tap. Den “store” forskjellen fra tidligere sesonger er vel Narviks større stabilitet på bortebane. Der de tidligere tapte atskillige poeng borte har de nå tettet igjen og tar med poengene hjem. Hjemme har de stort sett alltid vært gode og sanket mye poeng.

På en andreplass ligger Ringerike. De har spilt 18 kamper, har 14 3-poengere, 1 straffeseier og 3 tap. Ringerike er laget blant topp3 som har spilt færrest kamper og vil med seier i sine 2 “hengekamper” være lederlaget i divisjonen. I likhet med Narvik har Ringerike fått mer orden på resultater så langt i år, og med det mener jeg at der Ringerike tidligere røyk på forsmedelige poengtap i sluttfasen av en kamp så har de ikke gjort det denne sesongen så langt. Ringerike har plukket poeng også på dager da det ikke stemmer, noe de ikke gjorde feks i fjorårets sesong.

På tredjeplass ligger Comet. De har spilt 20 kamper, har 12 3-poengere, 3 suddenseiere og 5 tap. Comet har tapt et par kamper mer enn jeg trodde de ville pr nå i sesongen og bør nok ikke legge til mange flere om ønsket om topp2 og kval skal nås. Når det er sagt; Comet er et sterkt lag som også låner ut poengproduserende spillere til Sparta noe jeg tror vil komme godt med utover i sesongen.

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: Gjø (h), Gjø (h), Grü (b), Grü (b), Rin (h), Rin (h), Fur (b), Fur (b), Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Grü (b), Grü (h), H/L (h), H/L (b), Com (h), Com (b), Nid (h), Nid (h), Nar (b), Nar (b), Gjø (b), Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: Fur (h), Fur (b), Tøn (b), Tøn (h), Rin (h), Rin (b), H/L (b), H/L (h), Grü (b), Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Narvik har altså igjen 12 kamper å spille, 6 hjemme og 6 borte. De møter kun lag fra bunn-5 på tabellen, bortsett fra Ringerike som de skal møte på hjemme-is. Kanskje er det for Narvik mest spenning til hva Nidaros mobiliserer fra nå og ut sesongen, spesielt på hjemmebane? Comet møter 2 av topp-4 på sin vei inn mot sesongslutt. Comet også med 12 kamper igjen, 7 hjemme og 5 borte. De 2 oppgjørene mot Ringerike vil nok være ganske så avgjørende for Comet. Ringerike på sin side møter alle lag blant topp-4 (bortsett fra seg selv seff..) på sin vei mot ønsket kval-spill. Ringerike har igjen 14 kamper, 7 hjemme og 7 borte. Spesielt interessant tid for Ringerike da de møter Hasle, Comet, Nidaros og Narvik i tur og orden.

Hasle-Løren innehar 4 plassen og ligger 12 poeng bak 3 plassen. Skal de blande seg opp i toppen må mye vinnes av Hasle og mye annet gå dritt for dagens topp 3.

Nidaros, Tønsberg, Grüner, Furuset og Gjøvik danner baktroppen på tabellen.

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Narvik, 20 kamper, 48 poeng, kan få maks 84 poeng.

2) Ringerike, 18 kamper, 44 poeng, kan få maks 86 poeng

3) Comet, 20 kamper, 42 poeng, kan få maks 78 poeng

4) Hasle-Løren, 19 kamper, 30 poeng, kan få maks 69 poeng

5) Nidaros, 16 kamper, 21 poeng, kan få maks 69 poeng

6) Tønsberg, 19 kamper, 20 poeng, kan få maks 59 poeng

7) Grüner, 19 kamper, 19 poeng, kan få maks 58 poeng

8) Furuset, 19 kamper, 15 poeng, kan få maks 54 poeng

9) Gjøvik, 18 kamper, 13 poeng, kan få maks 55 poeng

 

Dette betyr:

Ingen lag er foreløping klare for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Ingen lag er utelukket fra opprykkskval

Ingen lag er utelukket fra å vinne serien

 

Og med dette ønsker jeg alle en god jul og et godt nytt år 🙂

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg