Det er ikke bare #metoo det er også #youtoo

Det er kanskje på tide at folk tar inn over seg at det er #youtoo ?

Mobbing, maktmisbruk, trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet, etc etc. Alle disse ordene har vi i det siste fått servert sammen med historier fra utallige kvinner i alle deler av norges samfunnslag. Det har kanskje alltid vært slik, vi har bare ikke hørt om det fordi ingen har turt å stå frem i frykt for å bli stemplet som angiver og det som verre er. Det som på meg virker helt krystall er at alt for mange tenker “det der gjelder ikke meg”..

Jeg er dessverre helt sikker på at det gjør det. På en eller annen måte. Det gjelder meg og. Håpet er jo at de aller aller fleste av oss ikke rammes av #metoo kampanjen. Men, jeg tror dessverre at de aller fleste av oss rammes, på en eller annen måte, av #youtoo. #Detgjelderdegog.

Hvis ingen foreldre har barn som mobber, hvor kommer mobberne fra da?

Hvis ingen foreldre har barn med dårlig oppdragelse, hvorfor fortviler da lærere?

Hvis ingen foreldre har barn som ikke viser repekt, hensyn, omtanke, hvorfor hører vi om dette da?

Hvis ingen av oss er rasister, hvorfor er da dette et problem?

#youtoo

Kanskje vil det være lettere for folk flest å forholde seg til en kampanje som for eksempel heter #youtoo. En kampanje som kunne handlet om at vi skal tørre å bry oss. Ikke så mye bry seg med, men bry seg om. Tørre å si ifra når vi ser urettferdighet. Tørre å si ifra når vi ser noen har det vondt. Tørre å stå opp imot de som mobber, uten frykt, fordi vi vet vi passer på hverandre.

Det er kanskje tilogmed slik at #youtoo er en vekker for mange der ute som tenker at #metoo bare er noe pjatt. Man ser jo i dag at en politiker, Carl I Hagen, står frem og kaller det en bagatell.. at ting som “var lov” tidligere nå tas av #metoo kampanjen. Dessvere er det nok slik Hagen at det var ikke lov dengang heller, men de unge damene turte bare ikke si noe.

#youtoo

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg