Ringerike – Comet; Hvordan kan det se ut etter 2 oppgjør?

Kan mye avgjøres allerede denne runden?

Det er tid for noe av sesongens høydepunkt igjen, nemlig oppgjørene mellom Ringerike og Comet. Denne gang skal de spille første kamp i Schjongshallen på Hønefoss før de på onsdag møtes igjen i Halden. Lørdagsoppgjøret i Halden i oktober endte med 4-2 hjemmeseier, men som, for Ringerikes del, kanskje best huskes for “Det tredje målet”. Den påfølgende onsdagen vinner Comet 4-5 i Schjongshallen og sikrer dermed 6 poeng til Comet i det dobbeltoppgjøret.

Jeg har ikke tenkt å foregripe begivenhetene noe i det hele tatt, men for en litt over middels ishockeyinteressert person så begynner det jo nå å nærme seg tiden da lag etter lag utelukkes fra toppen på grunn av enkeltkampers utfall, og de to oppgjørene som kommer nå mellom Comet og Ringerike kan betyr ganske mye med hensyn til klare/ikke klare kval.

Dagens situasjon:

Ringerike 22 kamper og 56 poeng, Narvik 22 kamper og 54 poeng samt Comet 24 kamper og 52 poeng.

Narvik spiller ikke denne runden og blir derfor stående med 22 kamper og 54 poeng inntil helgen 27/28 januar.

Det mest interessante er jo å se på situasjoner der enten Ringerike eller Comet tar alle poengene. Poengdeling i en eller annen form vil selvsagt også bety endel, men det mest “drastiske” utfall er jo om et av lagene tar alle 6 poengene. Jeg tar for meg to utfall.

A) Comet vinner begge kamper.

B) Ringerike vinner begge kamper

 

I tilfelle A så vil da Comet på onsdagskvelden stå øverst på tabellen med 26 kamper og 58 poeng, Ringerike vil ha 24 kamper og 56 poeng mens Narvik vil ha 22 kamper og 54 poeng. Sånn sett vil toppen da være pip åpen fortsatt, dog med et overtak til Narvik og Ringerike fordi de har spilt 4 og 2 færre kamper enn Comet.

I tilfelle B så vil Ringerike fortsatt stå øverst på tabellen på onsdagskvelden, da med 24 kamper og 62 poeng, Narvik vil ha 22 kamper og 54 poeng mens Comet har 26 kamper og 52 poeng. I dette tilfelle vil altså Narvik ha 4 kamper tilgode på Comet i kampen om 2 plassen på tabellen i tillegg til å fortsatt ligge foran med 2 poeng.

Det trengs vel knapt noe mensa-medlemskap for å skjønne at for Comet sin del så virker det å være helt essensielt å vinne alle de resterende kampene for å holde kval-spill-håpet levende. Det gjelder selvsagt også Narvik/Ringerike, men pr nå så har disse to lagene en liten fordel på grunn av færre spilte kamper OG flere poeng enn Comet. Dette med antall kamper jevner seg ut helgen 27/28 januar da Comet den runden er hvile-laget.

Narvik har altså igjen Ringerike og Nidaros fra topp5 på tabellen. Ringerike har igjen Comet, Nidaros, Narvik fra topp5 mens Comet har igjen Ringerike, Hasle-Løren og Nidaros.

Ja, om ikke dette ga litt ekstra motivasjon til alle de 3 topplagene så vet ikke jeg 🙂

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

1 kommentar
  1. Jeg er ikke den største hockeyfanen altså, det må jeg bare si. Jeg var på min første kamp ever i fjor høst liksom, og har etter det fått med meg noen kamper innimellom- siden jeg bor i Halden er jeg jo på en måten forpliktet til å heie på Comet (jeg glemte på den ene kampen at de hadde byttet side etter pause og jublet høyt når feil lag scoret- jeg blei nesten drept, og kjæresten latet som han ikke kjente meg resten av kvelden- ha ha). Av de kampene jeg har sett har vel Comet tapt 3 kamper, trur jeg (jeg har ikke sett så mange kamper, med andre ord). Men den siste kampen jeg så mellom Comet og Tønsberg er pokker ta meg noen av det mest elendige jeg har sett- herre jemenin det var flaut å se på! Jeg fikk med meg at de slo Tønsberg på neste kamp da? 🙂
   Og så har jeg fått med meg at Comet visstnok sliten en del mot Hasle-Løren, mens var det Narvik som spilte mot de typ forrige helg, eller tidligere denne uken og det siste resultatet jeg fikk med meg var at Narvik ledet 7-0 (jeg trur det var Narvik, skal ikke si det sikkert). Litt klasseforskjell da eller, siden Comet sliten mot de? 🙂
   Ja ja, kamp til uken- vi får jo bare heie det vi kan 😛 ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg