1 divisjon ishockey 2017-2018: Lørdagsrunden

En lørdagsrunde (+ 1 kamp søndag) med 1 toppkamp, 3 midtsjiktkamper + 1 meget viktig kamp i bunnen av tabellen. Det begynner å bli bare en 6-8 kamper igjen for lagene og det begynner haste om man vil ta igjen toppen eller unngå bunnen. Skader og karantener kan bli en tellende faktor i større grad enn i starten av sesongen. Det å unngå 2+10, liten og/eller match for å ikke holde hodet kaldt i situasjoner blir bare mer og mer viktig nå i innspurten. Det handler om å holde tempo, spille hockey og la det andre laget surne. Det å spille 4 mot 5 har aldri vært noe sjakktrekk om man må vinne hockeykamper.

Så til helgens kamper:

 

Grüner – Hasle-Løren

Osloderby igjen med lite å spille for annet enn æren kanskje? Hasle-Løren røyk på et braktap hjemme mot Ringerike sist mens Grüner hadde pause. Hasle-Løren som har ligget på 4 plass nær sagt hele sesongen har nå avgitt såpass med poeng at Nidaros kan ta de igjen om de fortsetter med sin poengfangst. Grüner ønsker vel bare å bli ferdig med denne sesongen, ta ferie og så begynne på nytt etter sommeren. Det pleier bli jevnt mellom disse lagene og jeg ser ikke noe grunn til at det ikke blir det nå også.

Jeg setter penga på hjemmeseier og 3 poeng Grüner

 

Nidaros – Tønsberg (lør+søn)

Nidaros har pyntet på resultatene sine etter jul mens Tønsberg fortsetter sin vanskelige sesong. Jeg tror dessverre for Tønsberg at Nidaros blir for sterke i Trondheim men lar meg gjerne overraske. Tønsberg var sterke borte mot Comet men var tilbake til “gamle synder” hjemme mot samme lag. Det handler om å tette bakover først og fremst. Man må ikke score 10 mål hver kamp, men man må unnga 8 bakover. Nidaros på sin side har fått mer orden på sysakene etter jul og har vunnet noen kamper. Sesongen er nok uansett en skuffelse sett imot målsettingen. Når det er sagt:

Jeg setter penga på 6 poeng til hjemmelaget

 

Ringerike – Comet

Topp-oppgjør..helgens rosin i  pølsa for relativt mange interesserte. Rivaler om en av de to kval-plassene møtes på Hønefoss i dag. Ringerike ønsker nok å A) ta et skikkelig grep om en av de to plassene, og B) revansjere to tap i oktober. Comet på sin side må jo bare vinne denne og den på onsdag for å ha noe mulighet for å nå kval-plassen. Motivasjonen for begge lag kan det ikke være noe å si på. Jeg håper Ringerikspublikummet møter opp og gir denne kampen rammen og livet den fortjener.

Jeg setter penga på 3 poeng til Ringerike

 

Furuset – Gjøvik

Kanskje de to viktigste kampene (denne pluss onsdag) for begge lag. Her handler det om å unngå 9 plassen. Ingen av lagene har overbevist noe særlig denne sesongen. Furuset har vel sånn sett skuffet mest i forhold til målsetting mens Gjøvik bare ikke har fått uttellingen de håpet de skulle få. Bärnhielm har vel sånn sett uttalt at det er neste sesong Gjøvik skal kunne konkurrere mer om poengene. Furuset vil vel langt på vei forlate Gjøvik i bunnen om de vinner begge oppgjør mens Gjøvik kan, ved å ta alle 6, gå forbi Furuset og være med i kampen om 8 plass og slippe nedrykkskvallik. Men, jeg tror kanskje Ytterstad og gjengen blir for sterke mot Gjøvik nå når det drar seg til.

Jeg setter penga på 3 poeng til Furuset

 

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: Grü (b), Grü (b), Rin (h), Rin (h), Fur (b), Fur (b), Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Com (h), Com (b), Nid (h), Nid (h), Nar (b), Nar (b), Gjø (b), Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: Rin (h), Rin (b), H/L (b), H/L (h), Grü (b), Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Ringerike, 22 kamper, 56 poeng, kan få maks 86 poeng.

2) Narvik, 22 kamper, 54 poeng, kan få maks 84 poeng

3) Comet, 24 kamper, 52 poeng, kan få maks 76 poeng

4) Hasle-Løren, 24 kamper, 39 poeng, kan få maks 63 poeng

5) Nidaros, 20 kamper, 33 poeng, kan få maks 69 poeng

6) Grüner, 22 kamper, 22 poeng, kan få maks 52 poeng

7) Tønsberg, 24 kamper, 22 poeng, kan få maks 46 poeng

8) Furuset, 24 kamper, 15 poeng, kan få maks 39 poeng

9) Gjøvik, 22 kamper, 13 poeng, kan få maks 43 poeng

 

Dette betyr:

Ingen lag er foreløping klare for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke nå opprykkskval

Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke vinne serien

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg