1 divisjon ishockey 2017-2018: Status quo i topp

Det ble helbom, treff og halvbom på tipset for gårsdagens runde.

Jeg trodde Gjøvik skulle klare det i Fjellhallen, jeg trodde Hasle ville slå Grüner og jeg trodde på en U og sudden i Halden. Kampene i går var spennende både for topp og bunn på tabellen. Comet ville med seier hjemme virkelig legge press på Ringerike i kampen om topp2 plassering, mens Gjøvik kunne passert Furuset med seier i deres oppgjør. Hasle-Grüner litt mer et midtsjikt-oppgjør som endte i en tippet hjemmeseier i Lørenhallen.

Jeg hadde gleden av å være i Halden ishall i går og se den kampen. Vi var tomme for husholdningsost og da var jeg selvsagt ikke sen om å melde meg frivillig til å ta en tur til Nordby for å handle dette. Det at jeg “glemte” svinge av til Nordby og ikke fikk snudd før rett utenfor døra til systembolaget i Strømstad hører også med i beskrivelsen av gårsdagen. Halden ishall bød på en fin atmosfære, proft opplegg som alltid, entusiastiske mini-Cometer, duskedamer samt veldig hyggelige Comet-supportere. Skulle gjerne snakket med mange fler.

Så; kampene i går:

 

Gjøvik – Furuset

Kampen ender 1-3 (1-0,0-2,0-1) med skuddststistikk 15-30. Det virker å ha vært en heljevn førsteperiode i Fjellhallen sett ut ifra boxscore, og med en ledelse Gjøvik til pause. Andre og tredjeperiode tilhører Furuset og kampen ender med borteseier. Dette var Gjøviks første mulighet til å passere Furuset på tabellen, det klarte de ikke, dessverre for Gjøviks-supportere med håp etter lørdagsmatchen. Flere sjanser kommer men det blir ikke lett. 1-0 Johannessen, 1-1 M.Ytterstad, 1-2 Thorstensen, 1-3 Scott Hagen

 

Hasle-Løren – Grüner

Kampen ender 7-4 (1-3,0-0,6-1) med skuddstatistikk 32-27. Etter en jevn kamp på lørdag som gikk helt til straffer så var det lett å tro at det ville bli det samme i går. Det ble det ikke. Ut ifra boxscore så kan man se at Grüner putter de 2 første i undertall og overtall før det puttes ett hver med fulle lag på isen. Andre periode blir et gjesp scoringsmessig før Hasle takker for følget i tredje periode. Det blir hele 6-1 i tredje, alle mål putta uten at det var utvist noen den ene eller andre veien. 0-1 Birkeflot, 0-2 A.Evensen, 1-2 C.Thinn, 1-3 Lahn-Johannessen, 2-3 Csisar, 3-3 Sørvik, 4-3 Csisar, 4-4 Håland, 5-4 Sørvik, 6-4 Olivestam. 7-4 Olivestam.

 

Comet – Ringerike

Kampen ender 3-6 (0-1,1-3,2-2) med skuddstatistikk 28-27. Spenningen var stor blant de aller fleste før dette oppgjøret. Comet hadde vunnet de 3 foregående møtene mellom lagene og ønsket nok legge på en til og ta 4 av 4. Ringerike på sin side var ute etter revansje etter lørdagsmatchen det de føler de ga bort seieren pga måten Comet fikk 1-1 og 1-2 målet. Rammen var satt. 623 tilskuere i Halden ishall inklusive meg selv og 8-9 andre ringerikesupportere (og noen Robin-supportere) fikk se et Ringerike som skatet Comet ut av stil. Første periode var jevn med sjanser begge veier men kun ett mål ble notert, til Ringerike. Andre periode startet glitrende for Ringerike og tilsvarende “dritt” for Comet, da det ble putta etter 9 sekunder. Ringerike fortsatte med skøytegåing og tidvis veldig bra pasningspill gjennom midtsonen og skikkelig snurr på det inne i Comets sone. Perioden inneholdt 2 mål til for Ringerike samt en redusering for Comet. Tredje periode starter bedre for Comet og etter 3-4 minutter setter Olsson en rakkarøkare av et slagskudd i mål og håp i matchen. Det håpet slukkes halvveis ut i perioden da Ringerike legger på til 2-5 og 2-6 før Comet får sitt tredje tre minutter før slutt. Ringerike var best i går og fortjente den borteseieren. 0-1 Ryttar, 0-2 Hansson, 0-3 Fosse, 0-4 Svensson, 1-4 Vaglen, 2-4 Olsson, 2-5 Ellefsen, 2-6 Hansson, 3-6 Johannessen.

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: Grü (b), Grü (b), Rin (h), Rin (h), Fur (b), Fur (b), Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Nid (h), Nid (h), Nar (b), Nar (b), Gjø (b), Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: H/L (b), H/L (h), Grü (b), Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Ringerike, 24 kamper, 59 poeng, kan få maks 83 poeng.

2) Comet, 26 kamper, 55 poeng, kan få maks 73 poeng

3) Narvik, 22 kamper, 54 poeng, kan få maks 84 poeng

4) Hasle-Løren, 26 kamper, 43 poeng, kan få maks 61 poeng

5) Nidaros, 22 kamper, 38 poeng, kan få maks 68 poeng

6) Grüner, 24 kamper, 24 poeng, kan få maks 48 poeng

7) Tønsberg, 26 kamper, 23 poeng, kan få maks 41 poeng

8) Furuset, 26 kamper, 19 poeng, kan få maks 37 poeng

9) Gjøvik, 24 kamper, 15 poeng, kan få maks 39 poeng

 

Dette betyr:

Ingen lag er foreløping klare for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke nå opprykkskval

Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke vinne serien

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg