1 divisjon ishockey 2017-2018: Onsdagsrunden med 2 kamper

3 av 4 bunnlag i aksjon denne onsdagen.

Det er tid for returoppgjør for 4 av lagene i divisjonen. Gjøvik tar imot Hasle-Løren i Fjellhallen og Tønsberg tar imot Furuset i Tønsberg Ishall.

Men først: Jeg mente altså ikke at det var en skandale i Grünerhallen på søndag. Det var en “skandale”.. Stor forskjell hvertfall for meg 🙂 Hverken Grüner eller Narvik kunne noe for at det isflaket løsnet. Hva som skjer videre kan du lese HER

Så litt fra Tønsberg:

(sakset/klippet/limet fra Tønsberg Blad) Tønsberg kommune har innført totalt matforbud i ishallen etter at rotter har invadert bygningen. «Det pågår arbeid av skadedyrfirma i hele bygningen, og messeområdet for øvrig nå, og inntil videre er det matforbud i Tønsberg ishall på grunn av dette. Det er SVÆRT viktig at dette blir fulgt opp slik at vi kan unngå stenging av ishallen.”, heter det i oppslaget fra kommunen ved inngangen til ishallen. Årsaken til matforbudet er at rotter har inntatt bygningen.

Det er i den gamle delen av ishallen at problemet skal ha oppstått. Det er ikke observert rotter i nybygget, der Tønsberg Vikings A-lag har garderobe og klubblokaler. Tønsbergs Blad er blitt fortalt at rotter er blitt observert i garderober, på tribunen og ute på selve isflaten. Ved et tilfelle skal sågar ismaskinen ha kjørt over og drept en av rottene som pilte ut på isen. Et skadedyrfirma har den siste uken iverksatt tiltak for å bekjempe gnagerne. I tillegg til matforbudet, er elektroniske feller er satt ut flere steder inne og ute. Reir er lokalisert og ryddet, men det er vanskelig å si når problemet er endelig utryddet.

I tillegg til hockeykamper med åpen kiosk, er ishallen flittig brukt av skoleklasser på dagtid. De spiser gjerne matpakker på tribuneanlegget. Dessuten er ishallen et yndet sted for familier i helgene i det som kalles «åpen ishall», der mange også koser seg med en medbrakt godbit eller to innendørs. Dette er inntil videre forbudt.

Likevel har Tønsberg Vikings fått dispensasjon fra kommunen til å holde kiosken åpen under onsdagens 1. divisjonskamp mot Furuset. ? Det er bare snakk om et par timers tid. Det er ikke noe problem, sier Andreas Toft i Tønsberg Vikings. Problemhall Tønsberg ishall ble bygget i 1995. De siste årene har det vært en rekke problemer med den aldrende hallen.

 

Så til onsdagskampene:

 

Gjøvik – Hasle-Løren

Gjøvik tapte 6-3 borte mot Hasle-Løren på lørdag noe som gjorde at de ble stående med sine 15 poeng på bunn av tabellen. Skulle de tape også i dag i Fjellhallen ög fortsatt stå med 15 poeng så ser veien opp og vekk fra nedrykkskval nærmest uoverkommelig ut, litt avhengig av hvordan Tønsberg – Furuset går selvfølgelig. Gjøvik har etter denne igjen Tønsberg, Ringerike og Grüner, dvs 21 poeng inklusive dagens poeng å spille om. De må da ta 6 mer poeng enn Furuset i innspurten. (Furuset har igjen Tønsberg, Narvik og Ringerike). Hasle-Løren har på sin side ikke så mye annet å spille om en ære og 4 plassen i konkurranse med Nidaros. (Hasle har igjen Comet og Nidaros i tillegg til denne.

Jeg går kanskje mot strømmen her, og tipper “en desperat” hjemmeseier og 3 poeng til Gjøvik

 

Tønsberg – Furuset

Lørdagens møte endte til slutt med Tønsbergseier 2-3 etter straffer i en kamp der Furuset leder 2-0 etter første periode. 2 meget viktige poeng for Tønsberg i kampen for å slippe bunnen av tabellen når alt skal telles opp. Tønsberg kan avgjøre det meste selv med hensyn til å slippe nedrykkskval. De har Furuset i dag + Gjøvik i neste runde. I “verste fall” vinner Gjøvik i dag og Tønsberg taper, det vil da skille 7 poeng før innbyrdes, noe som skulle tilsi 2 kjempekamper mellom Tønsberg og Gjøvik når den tid kommer. Furuset ligger 5 poeng foran Gjøvik på tabellen og avslutter seren etter denne mot Narvik og Ringerike. 3 poeng til Furuset i dag virker å være veldig viktig, sammen med Gjøvik-tap, for å ha 8 poeng å gå på før de 4 siste kampene.

Tett oppgjør i dag og, men jeg tipper på Tønsberg-seier.

 

 

Ny gjenganger:

Kvalliken består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: Rin (h), Rin (h), Fur (b), Fur (b), Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Nar (b), Nar (b), Gjø (b), Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: H/L (b), H/L (h), Grü (b), Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Ringerike, 26 kamper, 61 poeng, kan få maks 79 poeng

2) Narvik, 23 kamper, 57 poeng, kan få maks 84 poeng

3) Comet, 26 kamper, 55 poeng, kan få maks 73 poeng

4) Hasle-Løren, 27 kamper, 46 poeng, kan få maks 61 poeng

5) Nidaros, 24 kamper, 42 poeng, kan få maks 66 poeng

6) Tønsberg, 27 kamper, 25 poeng, kan få maks 40 poeng

7) Grüner, 25 kamper, 24 poeng, kan få maks 45 poeng

8) Furuset, 27 kamper, 20 poeng, kan få maks 35 poeng

9) Gjøvik, 25 kamper, 15 poeng, kan få maks 36 poeng

 

Dette betyr:

Ingen lag er foreløping klare for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke nå opprykkskval

Hasle-Løren, Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke vinne serien

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg