1 divisjon ishockey 2017-2018: Full, avgjørende? og spennende helgerunde

Denne helgen kan mye avgjøres både i topp og bunn.

Det er freddan og inngang på en spennende ishockeyhelg for noen og enhver. Lag 1 spiller mot lag 2 og lag 3 spiller mot lag 4 på tabellen. Det sier seg selv at kampene kommer til å ha nerve og stor betydning for spillere, ledere og publikum. Skal vel ikke se bort ifra at det blir publikumsrekord for sesongen både i Halden og i Narvik. Ta gjerne bilder og send meg på [email protected] eller på facebook (må tåles lagt ut her).

Hvilelaget denne uken er Furuset, så oppgjøret mellom Tønsberg og Gjøvik (lørdag/onsdag) kan betyr veldig mye for alle disse 3 lagene. Har skrevet litt mer om det lenger ned.

Det blir livearena på skjermen og resultatservice på telefonen på meg på lørdag og søndag. Legg meg gjerne til på snapchat Jimbo-33 og send stemningssnapper etc. Jeg prøver også å kjøre litt resultatservice under kampene på snap når jeg får det til.

God hockeyhelg folkens 🙂

 

Comet – Hasle-Løren

Tredjeplass mot fjerdeplass på tabellen. Comet må nok vinne denne for å kunne håpe på andreplassen ved endelig opptelling. Comet ligger 6 poeng bak Ringerike med like mange kamper og kan ikke annet enn håpe på to Ringeriketap i Narvik samtidig som de selv vinner begge mot Hasle-Løren (lørdag(onsdag). Comet bør nok satse på (og hvilket lag gjør ikke det) seier i de 6 kampene de har igjen og dermed ende opp med 73 poeng, og samtidig håpe på at Ringerike ikke plukker mer enn max 12 poeng på sine siste 6 kamper. Fakta er jo; Hvert eneste poeng Comet avgir utover bare øker favøren til Ringerike i kamp om kvalplassen. Hasle-Løren plukket alle poengene mot Gjøvik og har nå igjen Comet og Nidaros før sesongen er ferdig. 12 Hasle-poeng på slutten kan bety kamp om 3 plassen med Comet. Jeg tror nok ikke at det skjer, og dermed en 4-5 plass til slutt.

Jeg setter penga på 3 poeng Comet i denne matchen.

 

Gjøvik – Tønsberg

Ukens godbit i bunnen av tabellen. Som skrevet tidligere så er det kun syltynn teori som hindrer Tønsberg i å være klare for neste års 1 divisjon sportslig sett. Teori er en ting, praksis en annen, og praksis sier at vinner Tønsberg denne kampen så er det 100% spikret at de ikke kan tas igjen av Gjøvik. Gjøviks mulighet for å kunne ta igjen nærmeste rival Furuset på tabellen er å vinne begge mot Tønsberg og håpe på at Furuset ikke plukker poeng fra hverken Narvik eller Ringerike i innspurten. Gjøvik har også igjen Ringerike og Grüner, men spørs hvor stor poengfangsten blir der. Tilsvarende oppgjør i desember ga Tønsberg 5 av 6 poeng. Jeg tror på noe av det samme nå.

Jeg setter penga på borteseier, 3 poeng og fornyet 1 div-kontrakt for Tønsberg. 

 

Narvik – Ringerike

Ukens godbit i toppen av tabellen. Narvik har vel ikke tapt en kamp siden de var på Hønefoss før jul, mens Ringerike måtte tåle tap av 4 poeng mot Nidaros hjemme i sist runde. Dette er en kamp mellom de to mest komplette troppene i årets førstedivisjon og det er marginer som kommer til å avgjøre. Narvik (som trolig egentlig har 24 kamper/60 poeng) kan med to seire ta skikkelig balletak på førsteplassen og sikker kval-plass, mens Ringerike kan med 6 poeng i nord trygge sin posisjon på topp og avgjøre selv i kampene mot Gjøvik og Furuset. Dobbeltseier Ringerike vil også bety muligheten for å bestride Narviks plass som seriemester (som de ligger veldig godt an til pr nå). Jeg antar at det blir smekk fullt i hallen på lørdag og søndag…og på Bella Napoli og Trappa Sport Bar-Kafe  (eller no) på lørdagskvelden.

Jeg er optimist og pessimist og setter penga på 3+3 poengfordeling.

 

Nidaros – Grüner

Nidaros har igjen hele 8 kamper av årets sesong. Nidaros kan, med seier i alle 8, faktisk blande seg inn helt i toppen av tabellen. 2xGrüner hjemme bør bety 6 poeng, 2XHasle hjemme bør bety 6 poeng, så kommer 2xNarvik hjemme før de avslutter borte mot Comet. Nidaros var overbevisende borte mot Ringerike sett opp imot effektivitet og ta vare på de sjanser man får samt ikke slippe inn særlig med mål bakover. Spiller de sånn mot Grüner denne helgen så blir det garantert mye mål og poeng i Nidaros sin favør. Grüner har, som Tønsberg; en fornyet tilværelse i 1 divisjon å spille for. Poeng mot Nidaros ville senke skuldrene betraktelig. Blir Grüner stående med sine 24 poeng og Gjøvik plukker 5-6 poeng mot Tønsberg så blir det særs spennende i avslutningen av sesongen som nettopp er mellom Grüner og Gjøvik.

Jeg setter penga på 3+3 poeng Nidaros

 

Ny gjenganger:

Kvalliken består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: Rin (h), Rin (h), Fur (b), Fur (b), Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Nar (b), Nar (b), Gjø (b), Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: H/L (b), H/L (h), Grü (b), Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Ringerike, 26 kamper, 61 poeng, kan få maks 79 poeng

2) Narvik, 23 kamper, 57 poeng, kan få maks 84 poeng

3) Comet, 26 kamper, 55 poeng, kan få maks 73 poeng

4) Hasle-Løren, 28 kamper, 49 poeng, kan få maks 61 poeng

5) Nidaros, 24 kamper, 42 poeng, kan få maks 66 poeng

6) Tønsberg, 28 kamper, 28 poeng, kan få maks 40 poeng

7) Grüner, 25 kamper, 24 poeng, kan få maks 45 poeng

8) Furuset, 28 kamper, 20 poeng, kan få maks 32 poeng

9) Gjøvik, 26 kamper, 15 poeng, kan få maks 33 poeng

 

Dette betyr:

Ingen lag er foreløping klare for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke nå opprykkskval

Hasle-Løren, Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke vinne serien

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

6 kommentarer

Siste innlegg