Soares-Oppøyen taklingen.

Gårsdagens oppgjør mellom Stavanher og Vålerenga ble en “ellevill kamp” sånn resultatmessig men dessverre så er det ikke kampens utfall som er den store snakkisen i ettertid.

Snakkisen er Soares sin takling mot Oppøyen.

(alle bilder fra videoen på tv2.no)

Situasjonen starter nede i rundvant. Soares er ikke involvert, men stepper innover da spillet kommer ut.Oppøyen prøver få med seg puck men mister den og skater forover mens han ser bakover.

Soares setter opp en takling og hvis man ser videoen som helhet så tar han ikke ett eneste skøyteskjær for å avgrense vinkel for å treffe Oppøyen i kropp. Dette er en full blindside-takling som ikke hører hjemme på hockeybanen.

Her sees taklingen akkurat i det den treffer hodet til Oppøyen. Det ser faktisk ut som Soares trykker til med skulder mot hodet. Ingen forsøk på å trekke seg eller noe slikt, det er full gjennomført takling mot hodet. (min oppfatning av situasjonen).

Litt annen vinkel. Oppøyen har ikke puck, og ser absolutt ikke noe til at Soares kommer.

Her begynner taklingen. Den burde vært avbrutt minimum her.

Det ser ikke ut som Soares gjør noe forsøk whatsoever på å enten skjære inn og ta kropp eller skjære utover for å unngå å ta hodet.

Så hva burde en slik takling medføre av straff?

Dette er for meg mye, MYE, verre enn når to stk kaster hansker og gjør opp seg imellom.

Om DISU kommer frem til at dette var så grovt som det faktisk ser ut til så bør han, i mine øyne, faktisk straffes på samme måte og med samme karantene-lengde som Svendsen på Sparta ble.

#hockey #ishockey #2hockey #takling #soares #oppøyen #stavanger #vålerenga

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg