1 divisjon ishockey 2017-2018: Avgjøres det meste denne helgen?

I hvert fall sånn i praksis…?

I toppen skal Ringerike til Gjøvik og Narvik til Furuset (og Grüner). Søndagstabellen bør sånn sett ha Ringerike på topp med 3 poeng mer enn i dag og Narvik på andre med 9 poeng mer enn i dag. Men som alltid, det skal spilles først. Gjøvik har til tider vært godt på hugget i Fjellhallen mens Furuset kan gi noen og enhver kamp om poengene om det stemmer på en gitt dag. I bunnen så møter jo da Gjøvik Ringerike, Furuset møter Narvik og Grüner møter Comet. Ethvert poeng vunnet av de 3 nederste lagene er gull verdt nå. Furuset kan fort vekk ikke få flere poeng nå (møter lag 1 & 2), og dermed kan sisterundemøtet mellom Gjøvik og Grüner bli ekstremt avgjørende.

 

Nidaros – Hasle-Løren (lør+søn)

Helåpent oppgjør mellom lag fire og fem på tabellen. Dette er Hasle-Løren sine to siske kamper for sesongen og de bør nok vinne begge om de ønsker å holde Nidaros bak seg på tabellen når det telles opp til slutt. Nidaros har plukket poeng jevnt og trutt etter jul og kan med full uttelling ut lukte på 3 plassen i årets serie.  Så er spørsmålet da: Drar Hasle-Løren til Trondheim for å spille to hockeykamper, og ta seg en fest, eller drar de til Trondheim for å ta seg en fest, og spillle et par kamper?

Jeg setter penga på 3+3 poeng Nidaros

 

Grüner – Comet

Comet har fortsatt det syltynne håpet om kval-plass levende, Güner kjemper desperat for å slippe nedrykkskval. Skulle Furuset overraske på slutten og plukke poeng fra Narvik og Ringerike så kan fort vekk Grüner være i bunn sammen med Gjøvik før de møter nettopp Gjøvik i siste runde. Comet spiller vel lørdag sin siste match med Fredrik Olsson på laget? Han flytter hjem til Sverige. Der mister Comet en flott spiller som fortjener en god avskjedskamp. Comet vant borte mot Hasle-Løren i sist match og bør kunne gjenta borteseier denne lørdagen.

Jeg setter penga på 3 poeng Comet.

 

Gjøvik – Ringerike

Bunnlaget Gjøvik tar imot topplaget Ringerike. Det burde være enkel match, men blir gjerne ikke det. Historien er full av sånne kamper der favoritten har stanget og stanget mot et lag i desperat poengjakt, for så å tape/avgi poeng pga feil og kontringer imot. Når det er sagt; Etter å ha sett  Ringerike i endel (alle) matcher i år og Gjøvik i noen så er det rett og slett klasseforskjell på disse lagene. Gjøvik har hatt som målsetting å sette et lag og etablere seg i første divisjon, noe som har vist seg å bli en tung affære så langt. Jeg håper Gjøvik klarer seg og også er på plass neste år, (men håper ikke at de steller i stand trøbbel for Ringerike).

Jeg setter penga på borteseier og 3 poeng Ringerike.

 

Furuset – Narvik (lør+søn)

For spenningen i topp og bunn hadde det vært interessant om Furuset plukka mnst et par poeng fra Narvik i løpet av helgen. Men, etter å ha sett begge lag i noen kamper så har jeg vel ikke den helt store troen på at det skjer. Narvik var tidvis gode mot Ringerike men ble stoppet av et godt forberedt lag. Furuset har ikke fått det til å stemme i det hele tatt i år annet enn glimtvis og periodemessig. Skal de plukke poeng fra Narvik må de få det til å stemme i tre perioder, i samme kampen. Går du ikke mye på skøyter mot Narvik så taper du, de flytter spill veldig raskt opp i banen og kommer kjapt etter med både en og to defensive. Da må du følge med og ha nok fok hjem.

Jeg setter penga på 3+3 Narvikpoeng 

 

Grüner – Narvik (den stoppa matchen)

Det skal spilles ca 22 minutter for å få ferdig denne matchen der Narvik leder 1-5. Begge lag har en match i beina før de stiller opp i denne. Jeg har enda ikke sett noen skrive/si noe om forutsetningene lagt for disse 22 minuttene, men antar at begge lag må stille med akkurat samme mannskap, eller da færre hvis noen skulle være skadet. Det skal vel ikke gå an å tilføye folk på protokollen?

Kampen ender nok med 3 poeng Narvik

 

Ny gjenganger:

Kvalliken består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: (stoppet kamp Grüner), Fur (b), Fur (b), Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Gjø (b), Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: Grü (b), Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Ringerike, 28 kamper, 66 poeng, kan få maks 78 poeng

2) Narvik, 25 kamper, 58 poeng, kan få maks 79 poeng

3) Comet, 28 kamper, 58 poeng, kan få maks 70 poeng

4) Hasle-Løren, 30 kamper, 52 poeng, kan få maks 58 poeng

5) Nidaros, 26 kamper, 48 poeng, kan få maks 66 poeng

6) Tønsberg, 30 kamper, 31 poeng, kan få maks 37 poeng

7) Grüner, 27 kamper, 24 poeng, kan få maks 39 poeng

8) Furuset, 28 kamper, 20 poeng, kan få maks 32 poeng

9) Gjøvik, 28 kamper, 18 poeng, kan få maks 30 poeng

 

Dette betyr:

Ingen lag er foreløping klare for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Hasle-Løren, Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke nå opprykkskval

Hasle-Løren, Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik kan ikke vinne serien

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg