1 divisjon ishockey 2017-2018: Ringerike og Narvik er klare

Hvem blir det fra Get i tillegg til Kongsvinger?

Hvem handler i nedrykkskval?

Med dagens resultater Furuset – Narvik 1-5 og Nidaros – Hasle-Løren 7-1 så er spillet om de 2 kvalifiseringsplassene over. Ringerike ble klare i går og Narvik ble klare i dag. Det er kun Comet som kan komme likt med Narvik poengmessig om Narvik taper resten av kampene, men Narvik har Comet på innbyrdes så utfallet er det samme. I Get-ligaen står kampen om å unngå 9-plassen mellom Lørenskog og Stjernen. Lørenskog har 43 poeng, Stjernen 42. Lørenskog har igjen Stavanger hjemme og Vålerenga borte. Stjernen har igjen Frisk-Asker borte og Manglerud Star hjemme. D

Så en adressering til de som alltid hevder at 1-div-lagene ikke har sjanse i kval-spillet mot Get-lagene. Vel, kanskje ikke, men kanskje de har? Uansett kan vi jo ikke bare avlyse kval-spillet fordi synsere mener 1 div ikke er bra nok. Det at 1 div får besøk av Get-lagene er jo i tillegg bare positivt for hockeysporten. Det viser at det går an å hevde seg med satsing og trening. Hallene får de ekstra tilskuerne de kjemper for å dra til seg, og dermed også kanskje en spire til økt rekruttering. Samtidig får spillerne fra 1 div kjenne skikkelig på hva som må til for å steppe ett hakk til opp. Uansett:

Gratulerer Ringerike og Narvik

I andre enden av tabellen står nå kampen mellom Furuset og Gjøvik. Gjøvik har igjen 3 kamper og må på de 3 kampene ta 3 poeng mer enn Furuset klarer på de 2 kampene Furuset har igjen. Gjøvik må klare dette mot Ringerike og 2 x Grüner, mens Furuset må holde unna mot 2 x Ringerike. Tenker man at ingen av de klarer ta poeng fra Ringerike så betyr det at Gjøvik unngår kvalspill om de tar minst 3 poeng i kampene mot Grüner.

Hvordan ser det så ut i 2 divisjon?  Der ligger Moss og Storhamar YA på topp med 57 poeng på 24 kamper med Bergen på tredjeplass med 50 poeng på 24 kamper. Det skal vel spilles 28 kamper i 2 divisjon så det er fortsatt noe spenning igjen. Bergen og Storhamar møtes i dobbeltoppgjør i Bergen i kamp 27 og 28. Det kan blir meget avgjørende kamper om Bergen har knappet innpå ett poeng eller to innen da. Så spørs det om Storhamar YA takker nei til kvalspill denne sesongen også?

 

Ny gjenganger:

Kval om Get-liga plass består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

 

Hvordan er veien inn for Topp 3, hvilke kamper gjenstår?

Narvik: Nid (b), Nid (b), Tøn (h), Tøn (h)

Ringerike: Gjø (h), Fur (h), Fur (b)

Comet: Grü (h), Nid (h), Nid (h)

 

Tabellen  + hvisomattedersomatte avhengig av resultater:

 

1) Ringerike, 29 kamper, 69 poeng, kan få maks 78 poeng

2) Narvik, 28 kamper, 67 poeng, kan få maks 79 poeng

3) Comet, 29 kamper, 58 poeng, kan få maks 67 poeng

4) Nidaros, 28 kamper, 54 poeng, kan få maks 66 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 30 kamper, 31 poeng, kan få maks 37 poeng

7) Grüner, 29 kamper, 27 poeng, kan få maks 36 poeng

8) Furuset, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

9) Gjøvik, 29 kamper, 18 poeng, kan få maks 27 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Ingen lag er foreløpig klare for nedrykkskval.

Kun Ringerike og Narvik kjemper om seriemestertittelen.

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg