1 divisjon ishockey 2017-2018: Siste 1-divisjonshelgen denne sesongen

6 av gjenstående 8 seriekamper går i helgen

Seriemesterskapet kan godt avgjøres denne helgen. Narvik og Ringerike er helt likt på poeng på toppen og kun innbyrdes setter Ringerike foran på tabellen. Da sier det seg selv at det skal lite til før tabellen ser annerledes ut. Men, Det kan også hende vi må vente til onsdag for å krone seriemeteren 2017-2018.

Når det gjelder seriemesterskapet og avslutningen av sesongen. Man kan si og skrive mye om taktiske disposisjoner etc nå inn mot kvallikspill, men en ting er sikkert, og det er at når alt er over og kval er unnagjort så kommer det til å stå oppskrevet hvem som ble seriemester 1 divisjon ishockey 2017-2018 i annualene til Norges Ishockeyforbund. Det er det nest høyeste seriemesterskapet du kan vinne i norsk ishockey og er ikke alle spillere forunt å oppleve. Min oppfordring: Kjør på og vinn kampene. Bli seriemester 2017-2018. Få gleden av å ha det på resymeet ditt. Det er det publikum vil.

Det var nå min tanke

Som sagt, 6 av 8 gjenstående kamper i serien spilles denne helgen. Ringerike kan sikre muligheten til å toppe tabellen til slutt med å vinne hjemme mot Furuset og avgjøre borte på onsdag. Narvik kan toppe tabellen med masse poeng hjemme mot Tønsberg og må evt vente til onsdag og Ringerikes bortematch mot Furuset for å se hvordan det gikk. Comet og Nidaros møtes og gjør opp om 3-4 plassen på tabellen. Gjøvik møter Grüner, Gjøvik med alt å spille for møter Grüner med ikke noe å spille for annet enn den iboende følelsen av å hate å tape matcher. Lørdag/onsdag er “matchballer” for Gjøvik og Furuset for å unngå 9-plass og nedrykkskval.

Nåvel.. kampene er:

 

Comet – Nidaros (lør+søn)

Helåpent oppgjør i Halden Ishall. I tilsvarende oppgjør i Trondheim vant Nidaros 3-1 den ene matchen og Comet 3-4 e-sd. i den andre. Comet har vel lyst å avslutte årets sesong på en god måte, og med 3 poeng lørdag blir søndagsmatchen (bamsekamp?) en kamp uten betydning på tabellen siden Nidaros da ikke kan ta igjen Comet. Skulle Nidaros vinne blir søndagskampen finale om 3-plassen.

Jeg setter penga på 3 poeng til hvert av lagene.  

 

Narvik – Tønsberg (lør+søn)

I tilsvarende oppgjør tidligere i serien yppet Tønsberg seg hjemme på lørdagen og tapte kun 3-5. Dagen etter var kreftene slutt og Narvik øste på med det de hadde, og ga seg ikke før de vant 1-10 i Tønsberg ishall. Tønsberg har sikret seg fornyet kontrakt i 1-divisjon og kan spille helt uten press på seg. Narvik spisser formen inn mot kval, og kan med full pott også kanskje sikre seg et seriemesterskap om Ringerike feiler i innspurten. Regner med Narvik som klubb ville satt det seriemesterkapet ganske høyt på lista hva man har oppnådd.

Jeg setter penga på full pott Narvik

 

Gjøvik – Grüner

Hvis det er et lag Gjøvik har “hatt taket på” denne sesongen så er det Grüner. Gjøvik vant 1-3 borte og 3-2 hjemme da de møttes tidligere i sesongen og kan med tilsvarende poengfangst i disse oppgjørene antakeligvis sikre seg fornyet 1-divisjonskontrakt siden rival Furuset jo skal opp mot Ringerike. Grüner på sin side har ikke noe å vinne/tape på denne matchen annet enn æren og kjipafølelsen inntil første 3-4 lørdags-duggfriskene er svelget unna i bussen hjemover langs Einafjorden.

Jeg setter penga på 3 poeng Gjøvik

 

Ringerike – Furuset

Tilsvarende oppgjør endte med Ringerikeseier 1-2 e.sd. i Furuset Forum og 5-1 hjemmeseier i Hønefoss. Jeg tipper hele troppen til Ringerike fra matriss Morten og Tormod til lagleder Randi og trenere Martin og Per sammen med alle spillerne har lyst å vise publikum i Schjongshallen litt annen hockey enn de viste nå på onsdag mot Gjøvik. 5 mål forover er isolert ikke gærent i en 1 divisjonskamp, men det kom 6 bakover også. Når så skuddstatistiken var 47-19 i favør Ringerike så var det ikke en god dag på jobben hverken forover eller bakover for serielederen. Furuset må banke på i denne matchen. Det er poeng som teller samme hvordan de gjøres siden sjansen er stor for at Gjøvik plukker poeng fra Grüner.

Jeg setter penga på 3 poeng Ringerike

 

Ny gjenganger:

Kval om Get-liga plass består i dag av: Stjernen, Kongsvinger, Ringerike og Narvik

Les: Slik foregår Get-Liga kvalifiseringen

 

Gjenstående kamper i 1 divisjon: 

Comet-Nidaros, Gjøvik-Grüner, Ringerike-Furuset, Narvik-Tønsberg, Comet-Nidaros, Narvik-Tønsberg, Grüner-Gjøvik og Furuset-Ringerike.

De to siste kampene spilles onsdag 28 februar.

 

1) Ringerike, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

2) Narvik, 30 kamper, 70 poeng, kan få maks 76 poeng

3) Comet, 30 kamper, 61 poeng, kan få maks 67 poeng

4) Nidaros, 30 kamper, 57 poeng, kan få maks 63 poeng

5) Hasle-Løren, 32 kamper, 52 poeng

6) Tønsberg, 30 kamper, 31 poeng, kan få maks 37 poeng

7) Grüner, 30 kamper, 27 poeng, kan få maks 33 poeng

8) Furuset, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

9) Gjøvik, 30 kamper, 20 poeng, kan få maks 26 poeng

 

Dette betyr:

Ringerike og Narvik er klar for opprykkskval

Kun Furuset eller Gjøvik kan havne nedrykkskval.

Kun Ringerike og Narvik kjemper om seriemestertittelen.

 

Les veldig gjerne: Slutt å trykke på linker i messenger for F***

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg