Ringerike Ishockeyklubb i kvalifisering for Get

Glemt er dagene da vi jublet for “bare” -19 for da ble det kamp.

Ringerike Panthers skal altså igjen forsøke seg i kvalifiseringsspill for Get-ligaen. Årets utgave av Ringerike Panthers er nok uten tvil det beste laget Ringerike Ishockeyklubb noen gang har hatt. Det finnes nok enkeltspillere fra tidligere tider som var bedre enn spillere på dette laget, men som kollektivt lag er dette det beste klubben har hatt. Laget skal forsøke å slå Kongsvinger og Stjernen fra Get og Narvik fra 1 divisjon, De to beste lagene etter endt serie går opp i Get, de to dårligste spiller i 1 divisjon neste sesong.

Les gjerne : Utstyrshysteri og dumskap

Alt dette er greit, men reisen til Ringerike har vært lang. Det har tatt mange år å komme dit de er i dag. Mye er ofret opp igjennom årene. Mange har deltatt, bidratt, jobbet og slitt for at dagens spillere i alle aldre kan spille ishockey i Schjongshallen slik den ser ut i dag. Solbakken, Jordbru, Kristiansen, Hamar, Skalstad, Tørseth, Friestad, Wenner, Thomassen, Rian, Pedersen, Johnsen, Hølen, Halvorsen, Lærum, Røgeberg, Hanssen, og mange mange flere har bidratt sportslig, administrativt, på dugnader og økonomisk.

Les gjerne: En reise i ishockeykøller

Dagens unge får jo ikke oppleve å stå i snøvær på parkeringen til Kefas-bygget og juble da Dagfinn Rian kom kjørende istedenfor gående..for da ble det kamp og ikke avlyst. Dagens unge får jo ikke oppleve pause i perioden både en og to ganger for å måke. Dagens spillere får jo ikke oppleve at pucken sitter fast i gjerdet over vantet bak mål, for vi hadde gjerde med metall gjerdestolper, skrudd fast med franske treskruer i våre selvbygde vant. Dagens spillere må ikke gå på puckleting i snøen utenfor hver ende av banen, der de må trå forsiktig og lete etter hullet der pucken landet og gikk gjennom snøen. Dagens spillere får jo ikke oppleve utebane (med mindre de havner i en Winter Classic) med vind, litt regn, sol i øynene eller væromslag fra -8 til +2 i løpet av en kamp.

Dagens spillere får heller aldri gleden av å være klokkeansvarlig i sekretariatet, og sekretariatet var bare en benk ute på andre siden fra skurene som var spillerbokser, spillerbokser som for øvrig kun hadde plass til 8-9 godt voksne så hadde du flere måtte de stå på siden av boksen. Klokka var en analog stor stoppeklokke med grønn, rød og hvit knapp. Fordelen ved å være i sekretariatet på a-kamp var jo gratis solbergtoddy eller buljong i pausa. Etter kamp vanket det gratis pølse om det var igjen noen.

Les gjerne: Dette er nye Schjongshallen

Dagens spillere slipper heldigvis å stå borte hos banemanskapet på stadion å trygle om å få kjørt isen før en kamp. De slipper også å måtte sitte på benken med vannflasker med frosset vann i. De slipper også å oppleve “gleden” ved å finne igjen hockeybaggen sin utenfor banen full av snø som ble kastet over vantet av en snøfreser. De slipper også å gå på kalosjer fra gamlegarderobene borte på stadion bort til banen der den ligger i dag. Dagens spillere slipper heldigvis også å få kampen avblåst midt i fordi det snør for mye, og pucken rett og slett ble borte utpå isen. Det eneste du så var snøsprut ala hekk-strålen fra en tiltet båtmotor.

Jeg er glad tidene er annerledes nå, men kanskje burde noen og enhver av den yngre garde i dag oppleve noe av det slitet menge av oss andre gikk gjennom for å få spilt ishockey. Det med å være med på dugnader for å få istand banen på høsten. Det å måtte reise på tjern på skogen for å få gått på skøyter før kulden kom nede i Hønefoss. Det å måke en ishockeybane midt i perioden. Det å juble for “bare” -19 fordi på -20 så ble kampene avlyst.

Kanskje burde noen og enhver som klager på det ene og det andre ha måttet spille kamper på baner som minnet mer om isen på skolen enn isen inne i en av dagens haller, Da ville kanskje de også oppleve en brøkdel av den gleden vi på Ringerike opplevde hver gang vi skulle spille mot Frisk i Askerhallen. Askerhallen der pucken spratt ut igjen fra vantet og ikke rett opp i lufta som hjemme på Hønefoss. Vi brukte for øvrig litt tid på å venne oss til det hver gang.

Nåvel..

Nå er det andre tider. Nye spillere skal levere og leverer varene stadig vekk.

Skulle Ringerike klare å kvalifisere seg til Get-ligaen vi det være en fantastisk prestasjon. Enda større enn den de allerede har klart.

Les gjerne: Vi ønsker oss flere ishockeyspillere

Søndag 04 mars klokka 17.00 er første kamp i kvalifiseringen. Motstander er Kongsvinger. Divisjonskollega Narvik er i Fredrikstad og møter Stjernen. Det blir ikke lett, men er ikke umulig. Klubben, spillerne, dommerne, apparatet, sekretariatet, vaktene, kiosken, idretten, forbundet, absolutt alle ønsker stinn brakke på disse kampene.

Møt opp i god tid, ta med en venn eller sju og nyt ishockeyen inne i hallen og ikke på skjermen.

Vi sees

#hockey #ishockey #2hockey

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg