Diving burde gi karantene

Dette må vi rett og slett stoppe.

Egentlig så burde dette være et ikke-tema for oss som spiller, ser på, liker og elsker hockey. Men dessverre, det forekommer, og det tvang seg altså frem regler for dette i regelboken. Jeg får rett og slett litt vondt inni meg hver gang jeg ser dette, samme om det er en U14, U20 eller Get spiller som drar en “foppal” utpå isen. For, det er dessverre der man har det fra, fotballen. Der du ser en fotballspiller få seg en kækk på leggen og må bæres av banen, så ser du en hockeyspiller få en puck i ansiktet, gå av isen selv, sy på benken og mase om å få komme utpå igjen.

Diving er rett og slett flaut.

Diving er kort og godt en forbanna uting som eksisterer for å skaffe seg fordeler. Det handler om å lure dommer. Det handler om å pålegge straff til motspiller som ikke fortjener det. Sånn skal vi ikke ha det. Den eneste måten man da garantert klarer å få bort dette med diving er da å sørge for at straffen for å “bli tatt” overgår straffen spiller får av dommer som blir lurt av denne utingen.

Det presiseres i reglene at som spillere og tilskuere kan vi godt se at en spiller får 2 min for hekting + at spiller som blir hektet får 2 min for diving om dommer mener det ble et i overkant dramatisk fall av hektingen.

Jeg mener personlig at forbundet kunne gått litt lenger der. Blir du tatt for diving mener jeg du der og da i kampen bør få 2 min for diving pluss feks 2 min usportslig. Diving bringer ishockeysporten i vanry, det skal ikke forekomme, vi driver ikke med sånt i hockey. Da må straffen for diving sørge for en fordel for det andre laget.

Get-Ligaen må gå foran

Get-ligaen filmes av i utgangspunktet proffe kamerafolk. Der er, og burde bildene være gode nok til at kamper/kampsituasjoner kan gås over i ettertid (slik det gjøres mht taklinger etc) og det kan gis karantene for diving, enten du ble tatt i match eller du klarte lure dommertrio/kvartett. Get-spillere er forbilder for den oppvoksende ishockeyspillende generasjon. Da kan vi ikke akseptere at de ser heltene sine jukse utpå banen. Jeg synes uoppdaget diving påvist i ettertid, eller bekreftet diving sonet i match, burde gi et par kamper. Da er det kanskje ikke så interessant å prøve lenger.

Det er nå hvert fall min mening.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg