Storhamar, Frisk/Asker, målsnakkisen..

Det protesteres og ankes

Få eller ingen som har lest en sportsside de siste dagene har vel klart å unngå å få med seg et potensielt avgjørende mål i 5 semi-finale. Et skudd fra blålinjen forandrer retning rett foran Storhamars målvakt og går inn. Frisk/Asker jubler og tror de har redusert til 2-3 i matcher, men hoveddommer signaliserer umiddelbart etter å ha pekt på mål at han skal sjekke video. Målet blir annulert etter sjekk, kampen spilles videre og Storhamar vinner til slutt.

I ettertid har da Frisk/Asker protestert samt anket avgjørelsen på protesten.

Hva er egentlig fakta her?

I regelboken står det at det er ikke lov å aktivt score mål med noen kroppsdel. Det spiller altså ingen rolle om det er hender, armer, legger eller lår. Mener dommer at du aktivt brukte kroppsdel for å påvirke retning på puck så skal det ikke dømmes mål.

1) Puck skytes fra ca blå

2) Puck forandrer retning ved Frisk/Asker spiller foran mål og går inn

3) Dommer peker på mål, samt viser at han skal sjekke video

4) Dommere sjekker og annulerer så målet, peker på arm/hanske

5) Spillere protesterer og mener det var arm-treff og ikke hanske

(hvilket jo ikke betyr noen ting i det hele tatt)

6) Målet annuleres fordi Frisk/Asker spiller aktivt tar etter puck med hånd/arm og dermed forandrer retning på puck

(ville alle som protesterer protestert like mye om spiller hadde løftet på et ben og forandret retning på pucken?)

7) Det argumenteres veldig på hvorvidt tv-bilder er gode nok til å beviselig vise at Frisk/Asker spiller forandret retning på puck med hånd/arm, og dermed legitimere dommers annulering.

8) Dommer og Forbund virker å være av den oppfatning.

 

Min personlige mening:

Jeg synes ikke det ser ut som det er noen tvil i det hele tatt. Frisk/Asker spiller løfter opp arm i det puck kommer og ser ut til å aktivt være med på å forandre retning på pucken. Da skal det i henhold til regel 97 ikke kunne bli dømt mål.

Jeg antar dommer mente han så noe sånt, dømte mål siden pucken var inne, men fikk bekreftelsen han trengte på video til å annulere målet på grunn av aktiv armbruk.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Get-Liga

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg