60-90 sjåfører samt de med tunellskrekk

Påskefjellet i strålende sol. Bare veier og rett og slett kos å krysse fra øst til vest (og tilbake igjen, men det er en annen historie) med bil. Det skulle man hvert fall tro..

Som vanlig mer eller mindre ødelegges hele turen av biler med inkompetente sjåfører som ikke har et snev av oppfattelse av hva som skjer rundt de i trafikken…vel rettere sagt bak de.

De aller verste er 60-90 sjåførene. Det kjøres i 90 på sletta før det i svinger krappere enn snor-rett veg siges ned i 60. Ut av svingen tråkkes det på pedalen igjen og opp i 90. Sånn kjøreadferd gjør det komplett umulig å ligge bak og bruke cruisecontrol samt nær sagt umulig å kjøre forbi der det er trygt.

Det kjører også rundt en masse folk med fremskreden tunellskrekk. Veien har hastighet 80km/t, og det er ikke noe i veien med innkjørsel tunell fra disse sjåførene. Men, snodig nok så virker det som om disse sjåførene blir mer og mer usikre på om det er åpning i andre enden, for da enden nærmer seg er hele køen, for de lager jo kø, nede i rundt 60km/t.

Gåsemor-sjåførene er også en pine å komme bak. Dette er bileiere og sjåfører som kunne lagt igjen alle speilene sine hjemme for de bruker de jo ikke alikevel. Køen, for de lager jo kø, ligger gjerne i 10 km/t under fartsgrensen, men kjører de til siden? Absolutt ikke! De tøffer og kjører i eget tempo og skaper farlige forbikjøringer for etter hver får jo bilene bak nok.

Tøffe-Tom er også en rase. De står for en helt egen oppførsel i trafikken. Du ligger i rolige 85-90 på nåla og blir sakte men sikkert tatt igjen og forbikjørt. Hva skjer så? Joda, bilen som kjørte forbi deg roer ned farten slik at du må senke den farten du har ligget i over lengre tid. Hva f*** var poenget med forbikjøringen om du skal kjøre saktere etterpå? Kjørte forbi bare for å være tøff?

De siste trafikk-amøbene som ble opplevd denne turen er fotoboks-frykterne. Trafikken flyter greit i 80km/t på en veg med den fartsgrensen. Så kommer en fotoboks. Hva skjer? Jo, da skal plutselig enkelte kjøre i 60-70….? Hva er det de er redd for? Er det bare for å være sikker? En gang for alle: Det er ikke farlig å kjøre forbi en fotoboks i den fartsgrensen som er på veien!!!

Jeg vil til slutt anbefale veldig mange, og spesielt dere som alltid kjører langturer med cruisecontrollen på eksakt 80 på nåla: Dra til en trafikkstasjon og mål hvor fort dere egentlig kjører. Jeg tror du vil bli overrasket over svaret. Det er også derfor du, hvis du hadde sett i speilene dine, alltid ligger først i rekka når du er ute på tur med bilen.

Ps! Bruk de forbanna speilene dine

Ps! Ps! Du leder ikke når du ligger først, du lager kø!

#bil #fart #trafikk #speil #sjåfør #kø #påske #trafikkflyt #forbikjøring #tunell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg