Det litt absurde med påske

Tiden er her igjen. Påske. En tid da veldig mange hedrer Jesus ved å dra til fjells for å være nærmere himmelen, eller no..

Les også: Påsken; Lett og enkelt forklart

Påsken er også litt absurd (i tillegg til den spikre opp folk historien) om man ser på det litt utenfra.

Det begynner med kø. Her hjemme så banner vi opp og ned hver gang det såvidt er antydning til kø. Det er svære debatter om miljø etc i forbindelse med kø. Oslo er jo nærmest blitt en parodi på en by pga bekjempelse av kø og følgene av kø. I påsken kjører vi bil i kø, vi går på butikken i kø, vi kjøper heiskort i kø, vi står i kø i heisen, vi står i kø på afterski, det er rett og slett kø uansett hva man skal…og alle er like blide. Glemt er all aggresjon og ønske om avskaffelse av kø. Og når man skal hjem fra fjellet, vel, da er det også kø.

Hva så med snøen? Joda, her i lavlandet så er det kaos og tenners gnissel hver gang det snør 5 cm. Det er sør-Norge mot nord-Norge og harselering rundt snømengder etc. Men; Drar vi på påsketur så smiler vi som solen når vi må grave frem hytta. Vi ler og bonder med naboene over fastkjørte biler og behov for mega-snøfreser for å komme frem til skiboden. Ikke bare smiler vi når vi måker frem inngangsdøra, vi koser oss med utgraving av terrassen og møblene vi vet er under 17 kubikk med snø. Dagen man så setter nesa hjemover så kommer aggresjonen tilbake fordi ikke all snøen er smeltet og tulipanene står full blomst langs husveggen.

Les også: Påske = Vi står i kø!

Så drar vi på kafé/afterski. Der vi hjemme står og rynker på nesa for 30 kroner halvliteren på butikken så leer vi ikke på et øyelokk over 100 kroner halvliteren på kroa. Vi leer så lite på øyelokka at vi kjøper 2 istedenfor 1, bare for å være sikker + at man vet man kommer til å søle ut halvparten på vei tilbake til plassen sin.

Les også: 10 gode grunner til å mislike å gå på ski

Så er det dette med ski… Rettere sagt langrennski. Du blir jo nærmest sett på med avsky lik en spedalsk, en nynazist, en terrorist og rosenkål tilsammen om du ytrer offentlig at du misliker langrenn. De mest ski-entusiastede lærere tar jo nærmest kontakt med myndighetene når de oppdager at hverken voksne eller barn liker, eller har, langrennski. Men; I påsken skal alle ut på plank virker det som. Det graves frem rariteter fra garasjer for å kunne være en av «folket». Det medbringes ski ikke sett siden Oddvar Brå brakk den berømte staven.

Vi står heldigvis imot. Ikke et stavtak er tatt eller kommer til å bli det. Vi kjører hjemmepåske i år.

#påske #påskeferie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg