Finale 1: Storhamar – Lillehammer 7-0

Trøsten får være at det står bare 1-0 i kamper.

Gårsdagens finale i CC Amfi ble sett i opptak utpå kvelden da jeg selv var på en glitrende økt i Schjongshallen, en 1,5 timers spilløkt med en god blanding av Get-, 4 div-, Steeldogs-, Geriatriks- og juniorspillere, da kampen gikk.

Kampen sett under ett var Storhamar sin fra begynnelse til slutt. Første periode var sådær jevn men med et spillmessig lite Storhamar-overtak. Perioden endte 0-0 som sånn sett sjansemessig var helt greit. Andre- og tredjeperiode kan vel sees under ett. De var komplett kjørt av Storhamar med innslag av Lillehammerkontringer. Som Follestad sa i fra sin ringside-posisjon, og som vi seere kunne se, så var Lillehammer på etterskudd hele tiden. Om dette skyldes dårligere ork fra Lillehammer sin side eller økt tempo fra Storhamar er sånn sett likegyldig, det var slik kampen utviklet seg.

Lillehammer ble gang på gang fanget i egen sone og klarte ikke å få pucken utenfor blå. Dette ofte, som også Follestad påpekte, fordi Lillehammer ikke tok den lette løsningen og pælmet puck ut. De prøvde til stadighet heller å spille seg ut selv om de hadde oppimot ett minutt i beina og helst burde ha fått byttet spillere. En av mine trenere sa engang: “som siste mulighet får du eta opp pucken, skate utenfor blå, drite den ut igjen og spille derfra”.

Alle som har spilt ishockey i noen som helst slags divisjon vet at det er 17 ganger mer slitsomt å bli fanget i forsvar kontra det å stå lenge i angrep. Jeg tror kampen i går kunne ha sett annerledes ut faktisk om Lillehammer hadde kjørt litt mer dump og vipp ut av sonen og fått Storhamar til å måtte begynne på nytt og på nytt. Da kommer frustrasjon, feil, dårlige valg og lettere kontringer andre veien. Nå er det jo ikke slik at Lillehammer ikke hadde sjanser i går, de kunne hatt enn 3-4 mål om de hadde hatt litt mer stang inn. Men; Storhamar kunne og hatt en 3-4 til.

Nåvel…

Det som er fint med finalekampene er jo at det er en drit hvorvidt du taper på sudden eller 7-0, det er seier som teller. Blir litt som Stableford-turnering i golf; Du kan ikke tape mer enn 2 poeng pr hull. For Lillehammer er det bare å nullstille og vinne hjemme så er man helt på skjema igjen.

Ny kamp i morgen 🙂

Tenningen blant spillerne er på plass. Dømminga i går var helt innafor, håper det fortsetter sånn.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg