Ja; Når kan du komme da?

Dette var punchlinen i en sketsj Yngvar Numme og Gunstrøm hadde for mange mange år siden. En billettselger stod utenfor Bislett og solgte billetter til EM på skøyter. Han stoppet en forbipasserende og spurte om han var interessert. “Når begynner det da?” spurte mannen. “Når kan du komme da?” var svaret.

Jeg sier på ingen måte at norsk ishockey og Get-ligaen er på vei dit, men dagens oppslag i VG ser ikke ut til å være noen umiddelbar løsning på Lørenskog-problemet. Narvik sier i intervjuet at det ikke er sikkert på noen måte at de tar plassen om Lørenskog må kaste inn håndkleet. Det er altfor mange løse tråder enn så lenge til å ha noe hurtig svar å gi.

Så kan man jo lure på da: Hva gjør forbundet om Narvik nå sier nei? Det er jo ikke “only-only” å hente 3 friske millioner på dagen for å rettferdiggjøre et budsjett tilpasset Get kontra 1 divisjon. For dyrere blir det jo. Går forbundet da videre nedover listen? Først Kongsvinger, og deretter Comet, Hasle-Løren, Nidaros, Grüner, Tønsberg, Furuset, Gjøvik…? Jeg kan si det med en gang; Ender man opp med å tilby Geriatriks plassen så er svaret nei.

Med alle lag som kaster inn håndkleet sesong for sesong så er det vel ikke lenge før det blir håndsopprekning på tinget: “Hvem er det som vil spille Get neste sesong?”.. “Dere 10 ja.. Excellent”…

Det evinnelige diskusjonstemaet i ishockeyens øvre divisjoner er kamp-program og reisekostnader. For meg blir det tullete å skulle begynne å tilpasse seriesystemet i Get etter hvilket lag som er med. Vil man være med i toppen så følger man tirsdag-torsdag-søndag opplegget med alle de kostnader det medfører i reising. Ja, det er dyrt og dyrere enn i 1 div der lag som Narvik og Nidaros bare spilte dobbeltkamper hjemme og borte. Jeg har skrevet om det før, om hvorfor jeg mener det ikke er en rettferdig greie (har med hvile-restitusjon-hele treningsuker å gjøre) så gidder ikke ta det igjen. Da synes jeg heller forbund bør se på en reisekostnadsfordeling igjen, slik at ikke reisekostnader er det som stopper sportens utvikling.

Jeg håper alle lag som spiller og skal spille Get ikke trenger “holde tilbake” på grunn av skakk-kjørt eller annen begrensing økonomi.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg