Er dobbeltkamper i nord gulroten Narvik evt må få?

Eller er det et ikke-tema for forbundet?

Lørenskog har som kjent fått en viss tid på seg (6 uker) til å stable penger og fremtid bra nok på beina til å overbevise lisenskomiteen om at de fortjener en plass i Get 2018-2019.

Men; La oss nå drodle litt rundt og tenke tanken at Lørenskog ikke klarer det og at Narvik blir tilbudt plassen.

Hva må til for at de skal si ja?

Reisekostnadsfordeling? Dobbeltkamper hjemme? Borte?

Det er dessverre slik at ishockey i Norge fortsatt er såpass liten, i økonomisk forstand, at spillerne på lagene også i Get må jobbe for å få alt til å gå rundt. Lagene er 100% avhengige av ishockeyvennlige arbeidsgivere for at spillerne skal kunne delta på alt de må for å tåle Get. Hva skjer så med Narvik inn i Get?

Du må som spiller ha fri den dagen kampen skal spilles for å komme deg opp dit, og du må ha fri dagen etter for det går ikke kveldsfly ned igjen til Østlandet.

Da begynner selvsagt spekulasjoner om dobbeltkamper i nord.

Mange, inkludert meg, synes ikke noe om dobbeltkampene slik det er lagt opp. For; Det er et udiskutabelt faktum at mens “østlandslagene” da ville spilt kamp tirsdag-torsdag-lørdag-søndag så ville Narvik kunne hvile og trene hele uken og så tråkke til på lørdag og søndag, slik de har gjort nå i 1 divisjon. Det skjer selvsagt ikke hver uke at samme østlandslag får samme trøkket, men det vil hele tiden være slik at Narvik får trene hele treningsuker før kamp lørdag/søndag, mens de andre lagene ikke får det. Jada, Narvik reiser mer, men de får også mye mer hvile- og restitusjonstid, samt uavbrutt kampforbredende trening ved kun helgekamper. Skulle man tenke seg at dette skulle kunne være rettferdig så måtte laget som skulle reise til Narvik også slippe kamper i den uken som er før turen nordover, det samme da for lag som skal ta imot Narvik lørdag/søndag. Det serieoppsettet ville jo blitt helt håpløst.

Dette er på ingen måte noe “hold Narvik unna Get” innlegg. Det er bare tanker rundt dette med Norges øverste divisjon, reising, kostnader, jobb, arbeidsgivere etc. og jeg bruker Narvik som eksempel fordi, vel, de er eneste lag dette foreløpig vil gjelde for.

At det blir mer reisekostnader osv for alle kan ikke være en faktor. Skulle man la reisekostnad begrense deltakelse så ville ikke serien bli veldig stor. Det er for meg sporten og utøvelse av den på like vilkår som er viktig, Sånn sett hadde det ideelle vært en “reisepott” fra forbundet som gjorde at den kostnaden ikke var stor/eksisterende for klubbene i det hele tatt. Rykket man opp i Get så kom forbundet med reisekroner.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg