Dette med Narvik og krav om dobbeltkamper i Get

VM er slutt, Norge berget plassen såvidt, og vi kan igjen begynne diskutere Get-ligaen og alt røret rundt Lørenskog/Narvik/Kongsvinger.

Personlig synes jeg det er synd at hver eneste gang vi skal diskutere hockey og eventuelt nye lag inn i hockeyfamilien og spesielt i toppen så er det penger som blir hovedtemaet og ikke de sportslige aspektene. Det burde jo handle mye mer om spillere og lag og om de har noe der oppe å gjøre eller om det sportslig sett bare blir vaffelrøre av hele deltakelsen. Men, sånn er det jo ikke. Det tar ca fire nanosekunder fra en status på FB er postet til første kommenta om kostnader etc kommer.

Nåvel. Back til tema.

Hva er fakta kjent for oss pr nå;

Lørenskog er fratatt lisens for kommende sesong, men har en viss tid på å anke.

Narvik er tilbudt plassen kommende sesong, men har en viss tid på å si ja/nei.

Mer vet vi vel strengt tatt ikke.

Men; Slik som kommentarer er å forstå nå fra å bare lese på FB og i aviser så er Narvik veldig i tenkeboksen på å evt si ja på grunn av de massivt økte reisekostnader en deltakelse i Get medfører. Get spilles jo tirsdag, torsdag og søndag, noe som passer veldig dårlig med tanke på fly tur-retur samme dag for såvel Narvik som alle østlandslag som må nordover. Det skrives ay Narvik “krever” dobbeltkamper. Jeg tipper jo sånn sett dette kanskje bare er et journalistskapt ord for å generere lesere inn på artikkel og ikke et reelt krav fra Narvik. Et ønske helt sikkert, men krav.. nja.. foreløpig tror jeg ikke noe på at Narvik har stilt krav/betingelse som evt ny klubb i Get.

Når det så gjelder dette med dobbelkamper så er jeg, som mange andre, ikke spesielt stor tilhenger av dette. Dette ene og alene av den grunn at de lag som bare spiller dobbeltlkamper får hele treningsuker til å forberede seg til kamper mens lagene som spiller midtukekamper ikke får det. Jeg har ikke vært noe tilhenger av løsningen i 1 divisjon heller. Jeg skjønner det kostnadsbesparende i løsningen, men synes ikke Get skal forandres til en slik ordning. Jeg er fullstendig klar over ulempene med frikjøp fra jobb etc for å få dette til, men slik er Get lagt opp pr nå, og kanskje kan det som nå skjer med evt utvidelse av ishockeykartet være med på å forandre toppdivisjonen til å bli enda mer profesjonell, og at spillerne på topp har dette mer og mer som jobb.

Jeg har ganske mange ganger sagt at jeg synes forbund bør være mye mer delaktig økonmisk som for eksempel i en franchise-ordning for toppen slik at det ikke er “antall vafler” klubbene selger som bestemmer satsningen. Kvalifiserer man seg sportslig til Get så trer helt andre ordninger i kraft for klubb, lag og spillere. DA kan vi kanskje begynne å snakke om heving av landslagsnivået også, om spillerne på toppnivået kun driver med ishockey.

Jaja.. det er nå en drømmesituasjon.. og utvikling.

Jeg tror nok at årets sesong gjennomføres som tidligere og så må Narvik forholde seg til det.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

5 kommentarer
  1. Hvor skal forbundet få penger fra? De har jo i gen stor sparegris å tømme. De kan jo nedprioritere landslagene, eller øke deltageravgift (i praksis reisefordeling). Skal det være sånn at lag i toppligaen skal subsidieres? Hvordan skal man i såfall skille på Oilers og Narvik?

  2. Erik Andersen: Jeg har ikke noe umiddelbart godt svar på akkurat det annet enn at vi alle må jobbe for at øverste divisjon blir en toppdivisjon like interessant som i Sverige osv.. Da må vi kunne ha mange tanker i hodet samtidig.

  3. Gubben satte på en hockykamp her en dag, og jeg kjente at jeg ble sint. Det er noe med mannfolk på is….og en puck.
   Jeg forlot kåken og lot han se i fred 🙂

  4. Rart at man skal høre alt hår bra for andre men, hvis man går rundt og rundt så er det grunn til utvikling går tregt unna 😜

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg