Narvik takket altså nei til Get

De gjorde på grunn av økonomi og urettferdighet sportslig.

I går ble det avgjort av Narviks styre at de takker nei til plassen i Get. Det har vært mye snikk-snakk rundt hvem hva hvor og hvorfor i denne saken, også fra undertegnede, men nå ser det altså endelig ut til være ferdig med rør rundt den ledige plassen i Get.

Men; Hva var det egentlig som lå på bordet? (slik jeg oppfatter det)

 

Narviks forslag:

Doble hjemmekamper helg mot samme motstander. Doble bortekamper helg mot samme motstander. 9 midtukekamper hjemme.

 

Forbundets forslag:

Doble hjemmekamper mot samme motstander. Doble bortekamper helg mot 2 forskjellige motstandere. 4 midtukekamper hjemme. 5 midtukekamper borte.

 

Hva ble de enige/uenige om?

Narvik fikk doble hjemmekamper helg mot samme motstander. Narvik sa også ok til midtukefordelingen. Narvik sa nei til bortekamper helg mot 2 forskjellige motstandere.

 

Hva var begrunnelsen?

Narvik begrunner sitt nei til Get-plass med at de ønsker ikke å dra til Østlandet og spille mot en motstander på lørdag og en annen på søndag fordi søndagens motstander da ikke vil ha en lørdagskamp i bein og hode. Dette vil medføre en urettferdighet sportslig i Narviks øyne.

 

Hva mener jeg?

Jeg mener faktisk at forbundet her har strukket seg langt for å få Narvik med. De var faktisk villige til å omarbeide hele Get-oppsettet for å få til doble kamper i helger etc. for å få med Narvik i det gode selskap. Jeg har tidligere skrevet en del om hva jeg mener om rettferdighet og urettferdighet rundt dette med doble kamper i helger, men gjentar det kort nå:

Det er stor forskjell på å være et lag som spiller tirsdag, torsdag, søndag med tanke på treningskontinuitet og restitusjonstid, kontra det å være et lag som spiller lørdag og søndag og så har hele treningsuker på forberedning/trening inn mot neste motstander.

Jeg kan jo da ikke annet enn å undre på om Narvik i sitt forslag også hadde som betingelse at motstanderen de skulle få på besøk i Narvik ville ha samme hviletid som Narvik før de tok turen oppover for en lørdag- og søndagskamp? Det ville jo være like urettferdig for for eksempel Vålerenga å dra til Narvik for dobbel bortekamp om de hadde tirsdags og/eller torsdagsmatch i beina og Narvik ikke hadde hatt midtukekamp den uken.

Jeg mener at ishockeyforbundet nå må bruke de små grå og utarbeide et system og et opplegg for den øverste divisjonen som er gangbart for alle klubber som ønsker seg inn i toppen. Rykker man opp så innretter man seg etter den løsningen.

 

Så; Da gjenstår spørsmålet: Blir det 9 lag eller prøver forbundet enda mer på 10? Jeg har hvertfall ikke sett noe pressemelding om at det er avgjort på 9.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33. 

 

#ishockey #2hockey #hockey #Get #Getliga

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg