Sålenge fotballen er sjarmerende kan den godt være urettferdig

Dette er vel strengt tatt essensen i intervjuet som er gjort med Åge Hareide etter noen kampers spill i VM der VAR, altså videodømming, er tatt i bruk.

“Vi mister jo diskusjonene om dommeren er dårlig etc med den nye teknologien” er et av argumentene. For meg så må det et særs bakstreversk fotballhode til for å ytre noe slikt. Idrett skal være rettferdig med hensyn til dømming. Det skal ikke være hjemmedømming, bortedømming eller annen form for fordelaktig dømming. Det skal være rettferdig. I tillegg skal idretten være mest mulig fri for juks…være seg doping eller filming. For å få til det må fotballspillerne bli vant til at kamper overvåkes og at juks og fanteri blir straffet fra et kontrollrom om ikke dommer på banen får det med seg.

Jeg for min del har aldri betalt for å se en kamp i noe slags idrett, for så å kose meg med å se utøverne stå å krangle med dommer om en avgjørelse er riktig eller feil. Ser jeg fotball så vil jeg se det spilles fotball. Jeg vil ikke se diskusjoner, filming, rulling på gress eller uthaling av tid. Det siste er neste post på programmet håper jeg for å få gode kamper. I England – Tunisia kampen så var effektiv spilletid 49,5 minuter. Nesten en hel omgang ble altså brukt på papp og skævellævel rundt friskpark, innkast og cornere.. ja og de evinnelige diskusjonene da…

Jeg håper vi kommer dit at VAR og regelverk forøvrig straffer de som jukser strengt. Da den belgiske angriperen soleklart forsøkte filme til seg straffe burde VAR-dommere varslet banedommer, spillet burde vært stoppet, banedommer burde vist tv-tegn, filmtegn og gitt gult kort (jeg vil helst ha direkte rødt og karantener, men kan være med på gult til å begynne med).

Dette burde blitt gjort ved hver minste anledning spillere jukser, forsøker på juks eller kommer unna med noe banedommer ikke ser. Jeg tipper ett eneste mesterskap ville vært nok med slik dømming før spillerne lærte og sluttet. Straffen for juks blir da for stor i forhold til gevinsten til slutt.

Har man lyst på rettferdige resultater så kan man ikke velge når man skal bruke VAR….på samme måte som kristne bruker bibelen “når det passer seg sånn”. Enten så har man VAR og godtar det, eller så har man det ikke. Det går ikke an å si at “jo jeg skulle hatt straffe, det burde VAR fått med seg…men jeg synes ikke VAR burde blanda seg da jeg lagde straffe”.

Forøvrig synes jeg noen kunne startet hashtaggen #stayonyourfeetandbeaman for alle fotballspillere der ute.

Makan til sutring og grining på nesa for småting…

#fotball #2vm #vm2018

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg