VAR er en suksess, men kan bli bedre:

Det må bare tillates enda mer bruk

Jeg er en av de som er tilhenger av VAR rett og slett fordi jeg er egentlig dritt lei fotballen slik den er i dag. Det jukses, trikses, filmes, manipuleres og gjøres ting som ikke har noe på fotballbanen å gjøre og som rett og slett bringer sporten i vanry. Det verste; Det gjøres av de største stjernene, heltene, idolene. Det gjøres av de som skal inspirere barn og ungdom til å mosjonere, trimme, være i bevegelse og kanskje gå etter en karriere hvis de er gode nok og treningsvillige nok.

Det er skammelig og burde ikke være slik.

Men; Med VAR sitt inntog så er det kanske lys i tunellen. Jeg tror det bare trengs ett eneste stort mesterskap av kaliber EM og VM samt en sluttspillsrunde i Champions league med VAR og et sett nye regler for å få bort mer eller mindre all form for filming med/og/eller medfølgende tåpelig irriterende og latterlig gressrulling.

En hovedregel som må inn er : All form for VAR-påvist filming medfører 5 kampers karantene. Enten der og da eller i en gjennomgang etterpå om dommer ikke fikk det med seg. Spillerne må vite at de blir tatt.

Tenk deg en situasjon som dette:

Første kamp i VM med nytt sett reglement. Neymar “glemmer seg bort” og filmer innenfor 16-meteren. Dommer dømmer straffe, peker på øret, løper til skjerm, kommer ut på gress igjen, viser skjermbildetegn, vinker til seg Neymar, viser diving-tegn, drar opp det røde kortet og vips der er Neymar ute resten av matchen og i de påfølgende 5 kamper…dvs mer eller mindre ferdig i VM.

Hvor mange fotballspillere hadde fortsatt med sånt da? Ikke mange tror jeg. Men da må FIFA ville ha bort filmingen og juksingen. Jeg tror dessverre at det eneste spillerne forstår er strenge karantener.

Jeg håper FIFA får med seg noe av kritikken mot filmingen og overspillingen i media.

Hva også med:

En ny regel jeg også gjerne skulle sett: Må man ha medisinsk behandling, altså den svampen med mirakelvann eller isspray, så medfører det automatisk en 10-minutters venteperiode på sidelinjen. Tror ikke så mange “rullere” hadde blitt liggende da. Dette sammen med karantener for filming tror jeg ville rydda opp mye.

Dette er nå min ærlige mening om hva som må til.

Sånn som det er nå kan det jo ikke være.

Helt bak mål at trenere for barnelag må starte opp etter ferien med:  

“Nei, vi skal ikke etterligne de spillerne, for det de driver med er usportslig oppførsel”.

#fotball #vm #vm2018

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg