Selvfølgelig vinner ikke Ringerike Panthers Get-ligaen

…men vi skal lære og bite fra oss.

Jeg skriver “oss” fordi vi er en hel klubb som skal lære noe i den sesongen som kommer. For det er jo ikke bare spillerne og trenerne som skal i ilden i Get-ligaen for første gang i historien for Ringerike Ishockeyklubb. Det er ganske mange flere enn de før-nevnte som må opp et par hakk når helt andre lag enn de vi har vært vant til kommer da sesongen 2018-2019 kjøres i gang.

Jeg skriver også dette fordi jeg ønsker å sette tankene til eventuelle lokale sportsjournalister litt “på plass” i tilfelle de allerede har tanker om at Ringerike nå har tatt steget opp i det gode selskap og skal vinne denne divisjonen også. Sesongen 2018-2019 blir den tøffeste sesongen i Ringerike Ishockeyklubbs historie. Det kommer utvilsomt til å tapes en del kamper, men man håper jo å bite fra seg og lære etter hvert som man går frem. Jeg vil minne om at første sesong Kongsvinger var oppe tror jeg de fikk 5 poeng (eller no)..

Administrasjon, sekretariat, vaktmannskaper, kioskpersonale, matrisser, bortevert, trenere, lagledere, spillere og publikum. Alle sammen må sammen sørge for at produktet Ringerike Ishockeyklubb, Ringerike Panthers, Schjongshallen leverer skal ligge helt opp på nivå som er forventet. Men selvfølgelig så er det spillerne som til sist må prestere mest av oss alle. De må opp flere nivåer som et kollektiv.

Målvaktene må opp på 90+ redningsprosent hver eneste kamp. De må lære seg å ta skudd som er enda et hakk hardere og mer velplasserte enn forrige sesong. De må bli enda flinkere sammen med backene å rydde unna spillere og returer. De må forvente massivt press og en haglbyge av skudd og sjanser i spesielt powerplay. Spillet går fortere med mye sideveis forflytning og mange faste situasjoner som må læres. Men, uten sammenligning for øvrig, alle vet at Ovechkin skal skyte i PP, men det går så fort at de får ikke stoppet det.

Backene må venne seg til angripere som er enda tyngre og raskere enn de til nå har møtt. De må opp i tempo for å kunne stå imot trykket som utvilsomt kommer. Synes man det ikke var gøy å tekke skudd i fjor blir det enda mindre morsomt i år. Backene vil møte enda mer fysisk spill i fore-checking og enda dårligere tid til å få pucken ut av sonen. Det vil kreve mye dritt-hockey for å slippe et konstant massivt trykk på Ringeriksmålet. Fysikken må opp, taklinger må sitte, blir man for treg så sittes det mye i utvisningsboks, og da renner mål fort inn.

Løperne må lære seg å gjøre ting enda fortere. De må som enhet bli vant til at det blir mye kamp om puck og enda mindre klikk-klakk enn det var i fjorårets sesong. Avslutninger må skje uten for mye dill-dall og de må bli mye flinkere til å skape trafikk på mål og kamp om offensive returer. Der man i 1-divisjon tok seg tid til en ekstra dragning og svisj-svosj med pucken må det nå avsluttes på mål. Og foran mål må det være folk. Tekking av skudd som førsteforsvarer blir meget viktig i tillegg til at de må være våkne på sjansene man får fremover. Back-checking blir også meget viktig.

Jeg håper at publikum i Hole, Jevnaker og Ringerike kjenner sin besøkelsestid i sesongen som kommer selv om det blir tungt. Ringerike Ishockeyklubb er som klubb avhengig av støtte fra næringslivet og fra publikum for å gjennomføre denne sesongen.

Hva er det så som er målet?

Målet må jo være å ikke bli nummer 9.

Alt annet er BIG-bonus.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg