Snus og tobakk i anonym innpakning.

Hva blir det neste?

De fleste har vel nå fått med seg at snusbokser og røykpakker nå skal være i en anonym type grå/svartfarge i skap med den samme grå/svarte fargen på fronten.

Dette gjør regjeringen jo fordi de jo i likhet med alle oss andre er fullstendig klar over at det er de gromme fargene på snusboksene og røykpakkene som får folk til å begynne å snuse og røyke.

Vi alle har jo på ett eller annet tidspunkt overhørt i butikken/kiosken en liten tass som har utbrutt; «oi, se på den kule rødfargen på den røykpakka a… bare jeg blir litt større skal jeg begynne å røyke…den røde pakka».

Denne åpenbaringen i snus- og røykbekjempingen får meg jo til å undre på hva som blir regjeringens neste skritt?

Vil det bli slik at absolutt alle ølsorter på butikken nå etter hvert skal selges i samme type boks/flaske med samme farge kun med påskrift «Øl» + firmanavn?

Vil dette også etter hvert innføres på polet? «Rødvin» + navn osv? Dette ville jo bety at den gamle bestillingen «en brennevin uten pynt» når du ville ha vodka-appelsinjuice igjen vil få sin storhetstid.

Hva annet kan regjeringen evt bry seg med?

Jaja… vi vet nok ikke hva som er godt for oss vi.. da er det godt vi har samfunnsnyttige folk på stortinget som alle som en har vært ute mang en vinternatt og vet med sin lange livserfaring hva som er bra og dårlig for Ola og Kari Nordmann.

En liten ting til slutt dere i regjering osv.. Hva er logikken i at man som 18-åring kan kjøpe absolutt så mye øl og vin man vil…men å kjøpe ei flaske brennevin det er for farlig så da må man være 20?

1 kommentar

Siste innlegg