Har politikerne brukt tiden etter 22 juli godt?

Eller er ting like ille nå?

Det er altså 7 år siden den fatale 22 juli fant sted. 7 år med sorg og sorgbekjemping fra alle involverte som mistet noen, som fikk noen skadet, eller som risikerte livet for å hjelpe.

Det har gått 7 år der vi som samfunn til stadighet hører om, leser om, og ser ofre som ikke får hjelp. Vi ser unge voksne som ikke opplever den støtten de ble lovet og som sliter veldig i hverdagen som ofre for den verste terror Norge har opplevd. Nå sist ei jente som ble skutt i filler og prøver komme seg tilbake til livet men som blir møtt med byråkrati og nav-regler.

Hadde det vært noe tak i regjeringene som har styrt og som kommer til å styre så ville ofre etter Utøya bli særbehandlet, dvs ha egne ordninger, inntil de klarer seg selv.

Men så er spørsmålet:

Hva om 22 juli skjedde i morgen? Ville like mange blitt drept? Ville det samme skjedd? Ville politi kommet seg ut raskere? Ville de visst hva og hvor? Ville alt gått annerledes?

-har sambandet blitt bedre?

-har politiet tilgang på flere helikoptre?

-har politiet tilgang på skikkelig båt?

-har politiet nok lokalkunnskap?

-har politiet nå fått det utstyr de trenger?

Etterspillet etter 22 juli avdekket en massiv svikt i det aller meste når det gjaldt beredskap for slike handlinger. Komiteen som avdekket dette laget en forholdsvis lang liste over svakheter og mangler.

Spørsmålet er: Er alt oppfylt?

Hadde jeg vært Utøya-offer eller pårørende ville jeg vært rett og slett møkk forbanna om beredskapen osv er status quo mht 22 juli 2018 mot 22 juli 2011.

Akkurat dette trenger man ikke partipolitikk til. Jeg tror hele det norske folk ville gitt tommel opp om stortinget spurte «kan vi bruke en milliard eller to av oljefondet for å gi politiet det de trenger mht beredskap?»

Er ikke ting i orden er det jo egentlig bare skamfullt.

#22juli #22 #juli #terror #utøya #tyrifjorden #politi #båt #helikopter #regjering #storting #ressurser

    1. Lokalkunnskapen har nok ikke blitt større etter “nærpolitireformen” Tror og det er en del mangler ved beredskapen elles og. Jeg tror det samme kunne ha skjedd i fag

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg