Vi forbereder oss på 2 historiske kamper i Ringerike Ishockeyklubbs historie

8 september borte mot Frisk Asker og 13 september hjemme mot Sparta Sarpsborg

Det er i dag 32 dager til pucken droppes i Askerhallen i oppgjøret mellom Frisk Asker og Ringerike Panthers. Frisk Asker med sitt galleri av spillere tar imot nyopprykkede Ringerike i den meget historiske kampen for Ringerike sin del. Det er litt spesielt for mange av traverne i klubben at Ringerikes debut i Get-ligaen skjer i nettopp Askerhallen, siden den hallen er ishockeyhallen veldig mange av oss var den første hall vi spilte ishockeyi. Vi som var vant til utebane og snodige puck-oppførsler fikk mange aha-opplevelser når vi kom til Askerhallen og flat glatt is og en puck som spratt ut igjen fra vantet.

En liten titt på Frisk Askers mannskap (på eliteprospects) sier at mannskapet seg imellom har 135 vm-kamper, 23 OL-kamper, 550 SHL-kamper, 307 Allsvenskan-kamper og 288 AHL-kamper i tillegg til et utall Get-kamper selvsagt. Det sier seg selv at Ringerike får en formidabel oppgave denne kampen og denne sesongen da de selv “kun” kan skilte med 8 kamper i Allsvenskan ifølge samme kilde (eliteprospects) + et visst antall kamper i Get i skrivende stund. Noen av Ringerikes spillere fikk smake på Get allerede i fjor da Frisk Asker og Ringerike var samarbeidslag. Andre spillere på Hønefosslaget er flasket opp i Frisk Asker så her blir det mange kjente for hverandre. Vi som følger Ringerike håper nå uansett på en fin mottakelse og en morsom første Get-kamp for Ringerike. Kampen; Lørdag 08 september klokka 16.00.

Historisk hjemmekamp

Rosinen i pølsa. Krokanen i krokanisen. Torsdag 13 september klokka 18.30 droppes pucken i den aller første Get-kampen i Schjongshallens historie. Motstander for Ringerike Panthers er Sparta Sarpsborg. Den samme titten på eliteprospcts sier at Sparta som lag kan skilte med 54 vm-kamper, 13 OL-kamper, 204 SHL-kamper, 177 Allsvenskan-kamper, 9 Liiga-kamper, 12 Tjekkia-kamper, 71 AHL-kamper og 17 kamper i Tysk liga samt da et utall Get-kamper. Det sier seg selv at Ringerike må ta imot Sparta hjemme med full respekt og en innstilling på å kjempe til krampa kommer. Ingen lag skal få noe gratis i Schjongshallen, vel bortsett fra mat etter match sikkert, poengene skal kjempes om.

Jeg er 100% sikker på at Schjongshallen kommer til å være stappa full av folk på dette historiske øyeblikket. Pr nå aner jeg ikke noe om opplegg for dagen, men mye tilsier at dette blir en dag å huske for alle involverte i og rundt klubben. Det skulle heller ikke forundre meg om det dukker opp dene ene etter den andre av hockey-notabiliteter denne dagen. Vel møtt skal alle være. Slå gjerne av en prat.

Hva så med Ringerikes sjanser?

Ringerike må være på tå-hev 100% av tiden i alle kamper de skal spille denne sesongen. Dritthockey må til. Du kommer rett og slett ikke opp i Get og rundspiller noe lag. Du må trekke sammen, ofre sammen, lære sammen og så håpe det er godt nok etter hvert. Feil straffes enda hardere med baklengs. Målvaktene er bedre enn i fjor, backene er sterkere og raskere enn i fjor, løperne kjappere, vassere og tyngre. Det kommer garantert til å bli en lærekurve brattere enn Riperbakken (og den er bratt), og så er håpet at så mange av spillerne som mulig kommer opp på nivå raskt nok.

Mange kritiske røster sier “Ringerike har ikke noe i Get å gjøre”. Jeg er selvsagt ikke enig. De har kvalifisert seg sportslig til et opprykk. Jada, jeg og vet at det blir kjempetøft denne sesongen, men laget har kjempet seg til denne sjansen. De har ikke fått plassen fordi noen andre trakk seg eller lignende. Spillerne har vunnet en plass i denne sesongs Get-liga…og nå skal de få sjansen til å vise hva de er laget av. Og bare for å ha sagt det så hadde jeg sagt akkurat det samme om Narvik hadde vunnet plassen i Get (selvsagt etter å ha surmulet en stund).

32 dager igjen 🙂  <– analog teller

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

Siste innlegg