Ikke kjør ihjel noen

Tiden er moden for en påminnelse.

Kjære alle sammen som kjører bil, varebil, lastebil: Ta det med ro i 30-40-50 sonene. Det er ikke verdt noen verdens ting å forsøke spare 8 sekunder på strekningen du skal om du samtidig risikerer sterkt å kjøre ihjel et barn på skolevei.

Det blir på mange måter kun en «lifehack» helt oppe der med «hvordan unngå bli tatt for å kjøre for fort? – hold deg til fartsgrensa». «Hvordan unngå å bli tatt for fyllekjøring? – ikke drikk når du skal kjøre». Saken er rett og slett den: «Hvordan unngå å kjøre ihjel et barn på skolevei? Jo, ta det med ro».

Jeg har i dag oppholdt meg i et boligfelt med 30 og 40 grense. Barneskole rett i nærheten. Folk kjører som griser. Og ikke bare det; De kjører som griser og snakker i mobilen samtidig. De verste? Damer på ca 50-60. Hvert fall her jeg har sett.

Er det virkelig verdt det?

Er det virkelig verdt å bli dømt for uaktsomt drap fordi du hadde det litt travelt på morgenen? Er det verdt det å kjøre ihjel en annens unge fordi du er litt sent ute med levering ditt eget barn i barnehagen?

For; Det er foreldre som gjerne er de verste. De kjører altfor fort i 30-soner på vei til levering og vekk etter levering. Dette er ikke tull engang, jeg bor i et slikt boligfelt selv og har opplevd å nesten kræsje med leverende foreldre mange ganger. De kjørte faktisk så ille at velet måtte be om omgjøring av forkjørsretten i et kryss slik at vi fastboende måtte vike.

Men, og dette må alle trafikanter i boligfelt og andre steder der barn ferdes på sykkel, sparkesykkel, rulleskøyter, beina etc vite: Barn kan ikke trafikkregler. Barn kan ikke forkjørsrett. Barn kan ikke høyreregelen. Barn tar innersving nær sagt alltid.

Det er vi med førerkort som må passe på.

Ta det med ro.

#barn #ungdom #skole #skolevei #trafikk #varsom

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg