Mobbing er bare småtteri i forhold til problemet Nugatti

Glem alt annet…

Det er skolestart over det ganske land, og lapp om foreldremøter begynner poppe opp i mappen til avkommet i sekken…du vet den mappen du glemmer å se i hver eneste dag og dermed kommer i beita for grillpølser en mandags morgen. Med foreldremøter kommer også diskusjonene, og nok en gang er det dette ene pålegget, ja pluss kjeks da, som skal diskuteres når det gjelder barn og barns velferd. Ernæringseksperter legger som vanlig ut om dette farlige pålegget som gjør at barn ikke har det som de skal. Dette farlige pålegget som rett og sett gir barn en dårlig oppvekst. Dette farlige pålegget som gjør at barn mistrives og ikke lærer som de skal i skolen. Dette farlige pålegget som gjør at barn faller utenfor og ender opp som narkomane og det som verre er.

Det er da ingen vits i å sitte på foreldremøte på skolen og diskutere utfrysing, mobbing og rasisme når man har noe så viktig som nugatti på matpakka å diskutere.

Les: Voksne uten ryggrad eller vilje!

Barn ekskluderes med vilje av andre barn mens foreldrene snur ryggen til. Barn mobbes av andre barn mens foreldre snur ryggen til. Det vil nemlig ikke foreldre snakke om. Det blir for ubehagelig. Men å diskutere og prøve bestemme hva slags pålegg unger skal få ha på de tre brødskivene sine, ja det vil de snakke om.

Hva med å prøve å se de virkelige problemene barn har? Hva med å innse at det er ikke et tynt lag nugatti på skiva som ødelegger skolegangen?

Kjære foreldre til skolebarn i alle aldre: La være å bruke masse dyrebar tid på å diskutere nugatti opp og ned. Dette finner hver enkelt familie ut av selv med sine barn. Eller skolen da.. bare si “forbudt”.. så er man ferdig og kan diskutere viktige ting.

Det er så mye annet dere bør åpne øynene for.

Les: Foreldre: Ikke lær barna mobbing!

Da mine barn gikk på barneskolen så satt vi faktisk en gang å måtte høre på om det skulle være lov eller ikke å spise youghurt på skolen. SFO sluttet å servere cornflakes fordi det var litt sukker på. Det tar man altså tak i. Men elever som mobbes, fryses ut, sjikaneres etc, det tar man ikke tak i. Det har kommet en ny lov nå som sier noe om at skoler må ta tak når noen sier de mobbes, men hva om en del av problemet er læreren?

Opp med øynene.

Det er vel tross alt bedre at det spises en skive eller to med nugatti, syltetøy, smør og lignende…enn at det ikke spises i det hele tatt?

#barn #ungdom #skole #mat #skolemat #nugatti #brødskiver

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg