I dag ble det Beggstykker!

Det er tross alt kampdag i dag.

Beggstykker, som da er et sammensurium-ord laget av bacon, egg og rundstykker er en frokost for den som trenger litt punch..eller bare liker god frokost selvfølgelig.

Hvordan lager man så dette kunststykket av en frokost spør du deg selv sikkert nå. Det skal jo jeg da fortelle i ekte «Jokke» fra Pondus stil…dvs altså så lett at selv han som ikke vet hvordan man varmer wienerpølser kan henge med.

Så hold på hatten og heng med:

Du trenger rundstykker

Du trenger egg

Du trenger bacon

Du trenger bønner

Baconet stekes i panna

(stekepanna.. hvis du er så varm at du kan steike bacon på panna så må du gå å legge deg)

Legg ferdig bacon til side, du trenger dette senere. Hold klåfingra familiemedlemmer unna ellers forsvinner alt baconet.

Rundstykkene varnes i ovnen (jepp, varnes.. prøvde skrive varmes flere ganger men traff ikke m-tasten).

Du er litt ute å kjøre om du ikke vet hvordan du setter på ovnen til dette, så om nødvendig er det liv å ringe 1881 og spørre

Stek så egg. Eggene skal stekes i baconfettet for du har vel ikke vært klumsete nok til å vaske panna (steikepanna)?

Steg 1: kutt rundstykket i to deler og smør på smør på alle fire delene. Nå ble det jammen meg litt matte her og..

Steg 2: Legg på en osteskive (om du har, eller vil) og legg en skive bacon oppå der. Hvis du ikke har ost så legger du baconet rett på smøret på rundstykket

Steg 3: Legg på det stekte egget og krydre med litt salt og pepper om ønskelig. Jeg pleier å knuse plommen i panna (steikepanna..ellers blir det bare gris), mens andre liker hel plomme som går istykker ved første tygg.

Steg 4: Legg på litt bønner. Du må gjerne legge på et papirark med et vers av Fader Vår eller lignende, jeg foretrekker tomatbønner.

Steg 5: Legg på toppdelen av rundstykket og voalla som det heter på nynorsk, beggstykkene er ferdig.

 

Jeg nyter frokosten med et stort glass melk siden jeg tross alt et familiefar og greier. Du som er ungkar eller på annen måte alene denne dagen kan utmerket godt nyte dette måltidet med en duggfrisk av ett eller annet slag.

 

God frokost 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg