En liten guide for Sparta og Spartasupportere til torsdagens Hønefosstur

Ja, for Manglerud Star og Stjernen for den saks skyld og.

Man skulle jo tro at turen Sarpsborg – Hønefoss ikke skulle by på altfor mange vanskeligheter, men dengang ei. I og med at kampen skal starte klokka 18.30 i Schjongshallen så vil jo gjerne spillere og lagledelse være på plass i 16.30 tiden eller no… som jo mer eller mindre er midt i verste tiden mht trafikk både i Oslo og her. Det er en del hindringer som må forseres trafikkmessig på turen, som jo går i motsatt retning av hva vi her ynder å drive med i helger for å skaffe godis i fast og flytende form bare litt lenger borti høgget for Sarpsborg,

Turen høres jo egentlig enkel og grei ut. Svær og flott vei nesten hele veien, og om man ikke grunnstøter på Texburger eller Garntangen Kiosk så skulle dette lett og smidig være unnagjort på 1t 45min.

Sarpsborg – Oslo – Sandvika – Hønefoss, piece of cake..

Men neida..

Første hinder er Nordbytunellen. Tunellen har IGJEN redusert fremkommelighet på grunn av vedlikeholdsarbeid og forsinkelser må beregnes.

Andre hinder ut av Oslo, kø fra Skøyen til Sandvika, alltid på den tiden

Tredje hinder er Sandvika, kø på grunn av veibygging

Fjerde hinder er tunellene etter Wøyen opp mot Sollihøgda

Femte hinder er kø inn mot Hønefoss på grunn av en snedig ny rundkjøring etter Steinsletta

Sjette og siste hinder er køen inn mot brua ved rådhuset pga veiarbeid på brua, ferdig ut september…sier de hvert fall..

 

Det finnes selvsagt måter å unngå de aller fleste av disse hindringene. De kan hver og en få lov til å finne ut av selv. Jeg tenkte å heller gi en litt mer detaljert beskrivelse av hvordan man kommer seg til hallen når man nærmer seg.

Det finnes 2 relativt enkle måter.

1) Svart løype: Du kommer fra Oslo (nedre høyre hjørne), tar av første innkjørsel Hønefoss, passerer Ringerike Sykehus (der mange hockeyspillere har vært innom) og kjører rett frem i rundkjøringen som kommer (pass på, hønefossinger er mye amøbe på rundkjøringskjøring). Kjør ned bakken og fortsett til du butter i køen på grunn av veiarbeidet på brua over elva. Når du endelig langt om lenge kommer over brua så tar du brått høyre i rundkjøringen som kommer. Følg veien ned langs elven og ta inn veien ved pumpehuset for å komme til hallen.

2) Grønn løype: Du kommer fra Oslo (fortsatt nedre høyre hjørne) og tar ikke av første avkjørsel. Ta av neste (mot Drammen/Hokksund) og kjør inn til Hønefoss sentrum den veien. Følg forkjørsvei (gulstripa) til den butter i et t-kryss. Ta til høyre her, kjør 200 meter og ta så venstre (første mulige venstre). Kjør 50 meter, ta høyre og kjør til du butter i idrettsparken. Kjør 100 meter til høyre og så inn ved pumpehuset for å komme til hallen. Denne “omveien” tar ikke mye ekstra tid, OG du slipper sitte i kø…

GPS-adresse er forøvrig Ringeriksgata 11, 3503 Hønefoss

Skulle du stå børr fast på tross av denne glitrende veibeskrivelsen så spør du første og beste du finner om veien til idrettsparken.. Da bør det gå bra.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg