Ringerike – Sparta 1-3 (1-2,0-1,0-0)

Hjemmedebut i Get med full hall

Dagen kom og den gikk. 13 September vil for alltid stå som den dagen Ringerike spilte sin aller første seriekamp hjemme i den øverste divisjonen i Norge. Dagen vil huskes selv om det ble et tap for Sparta Sarpsborg. Rammen var satt. Schjongshallen ble fyllt opp med spente tilskuere fra begge leire. Ringerikes supportere med Frisk Asker kampen friskt i minne og med håp om gjentakelse mot et kanske enda sterkere Sparta-lag. Spartas supportere kanskje med en tanke på samme match og spørsmålet; Var Ringerike så gode, eller som mange ihuga Frisk-supportere har ytret seg om, var Frisk Asker “jævla dårlige” i den matchen?

Resultatet får snakke for seg.

Joda, Sparta var det beste laget i denne matchen totalt sett, men det er ingen tryllekunstnere på Spartalaget heller. Med hard jobbing, ofring og vilje så vil målene og resultatene bikke Ringerikes vei sakte men sikkert i slike måljevne kamper. Hverken Frisk Asker eller Sparta har kjørt over Ringerike på noe sett med tanke på tempo og utholdenhet. De beste spillerne holder selvfølgelig foreløpig et høyere puck-tempo, samt har evnen til å straffe lag hardt når det gjøres feil. Men, på samme måte som Ringerike opplevde som topplag i 1-divisjon, så må lagene i Get nå “passe seg”. Er man ikke 100% på jobb hele tiden så er ikke forskjellen større enn at da ryker man på noen baklengs som kan være vanskelige å hente opp igjen.

Så til kampen i går:

Ringerike – Sparta 1-3 (1-2,0-1,0-0). Skudd 15-23 (5-13,3-8,7-2)

1 periode:

0-1, 03:39, Peter Quenneville. Sparta putter i undertall. Nilsen sitter ute for en hekting da Roest klarer å fore-checke hardt nok til at Ringerike mister puck til nettopp Roest som gir videre til Quenneville.

1-1, 07:34, Thomas Lystad. Spill 5 mot 5 inne i Spartas sone ender med at Lystad kommer inn fra venstre og putter Ringerike aller første hjemme-Get-mål. Bra trykk av Ringerike.

1-2, 08:51, Tommy Kristiansen. Dalen sitter for en slashing da Kristiansen bruker 7 sekunder av overtallspillet på å gjøre det han har gjort hele sitt voksne hockeyliv, nemlig å komme seg inn foran mål og putte.

Pause.

Sparta leder på mål og skudd. Første målet de får skal selvsagt ikke skje, men det gjør det jo fra tid til annen. Det er bare å glemme og gå videre. Ringerike kommer litt mer med etter hvert, får en scoring, men havner under igjen på grunn av en utvisning.

 

2 periode:

1-3, 36:30, Peter Quenneville. Ellefsen sitter for en slashing da Quenneville scorer på en rakkarøkare av et direkteskudd nesten fra blå. Sparta med mange muligheter og gode redninger/tekkinger av Ringerike før dette, men det måtte nesten komme til slutt.

Pause.

Det er nok en gang en utvisning som må til. Sparta setter trykk og har mange “nesten” før de til slutt får uttelling. Ringerike veldig nære en redusering ved Aastad.

 

3 periode:

Ingen scoringer. Dette ble en periode med mye skudd og småsjanser men lite som skulle telles for noen av lagene. Begge lag hadde sine småperioder med trykk og sjanser men det endte 0-0.

 

Alt i alt:

Sparta vinner fortjent på en dag der Ringerike ikke er helt oppe der de må være for å matche lagene i Get helt ut. Det blir mye hardkjør på enkelte spillere for å ri av 2-minuttere og da selvsagt mindre sprut i beina for å kunne kjøre 4 rekker gjennom kampen. Ringerike viser at lag må være skjerpa for å få poeng mot laget og at man på ingen måte har tenkt å bli noen “kasteball”. Jeg må nok også gratulere Sparta-fansen som vinnere av tribunen kampen igjennom. Hyggelige folk som lagde masse liv og som stod igjen lenge etterpå å ville ha spillerne ut på isen igjen. Sånn skal det være.

 

Neste kamp er borte mot Storhamar på søndag. 5-Rekka har satt opp buss, meld fra til Linda/Eva om du vil være med. 50,- for 5-Rekka medlemmer og 100,- for ikke medlemmer. Fristen er i dag klokka 13 (eller no).

Neste hjemmekamp er tirsdag 18 september mot Manglerud Star klokka 18.30.

Til slutt:

Alle som måtte ha noe kritikk å komme med ved gjennomføring av matchen i går, det være seg klokke, filming, grafikk, telling, musikk, intro etc etc.. Vi fikk tekniske problemer midt i matchen i går, samt at tv-Sumo-produksjonen/våre folk ikke hadde samme informasjon om hva den enkelte måtte stille opp med. Oppstart kamp + musikk + intro vil også fin-tunes inn mot neste hjemmekamp.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg