Storhamar – Ringerike, 17.00 i dag på Hamar

Det er ikke så lang vei fra Hønefoss til Hamar i kilometer egentlig, samme om man kjører Jevnaker-Roa-Gardermoen-Letohallen og så E6 oppover eller om man kjører Jevnaker-Roa-Gjøvik-Mjøsbrua og ned igjen, men veien fra Ringerike Ishockeyklubb til Storhamar på seniornivå i norsk ishockey har vært uendelig lang. Jeg tror faktisk ikke at Ringerike og Storhamar har møttes på seniornivå med a-lagene sine noensinne. Vi har kanskje møttes med andrelag etc, men med topplag tror jeg ikke, det må i så fall ha vært før 1986 da jeg debuterte på seniornivå.

Dagens kamp blir selvsagt en skikkelig test for Ringerike. Fjorårets mestere møter det nye laget i serien på hjemme-is. En bane som er veldig mye større enn Ringerike trener og tilbringer mest tid på, uten at det skal kunne brukes som en unnskyldning for noe. Det betyr rett og slett at det bare blir behov for enda mer skøytegåing. Sånn sett et pluss for Ringerikes kjappe spillere, eksempelvis Engesveen. Spill han opp i fart så kommer sjansene og slashing-utvisningene fort for Storhamars spillere. På den negative siden så er det mer plass og man kan lett bli hengende etter og dra på seg hektinger om ikke beina flytter skikkelig på seg.

Storhamar med erfaring og stjerner møter et ungt (ligaens yngste) kollektiv som står for det Ringerike alltid har stått for, nemlig det å aldri gi opp. Minnet om en kamp på Jordal på 90-tallet der vi lå under med 8 mål 4-5 minutter før slutt og bare malte på med knallhardt spill da trener for motstanderlaget river seg i håret og roper til vår trener Jan Erik Johansen “faen Jan Erik, kan du få de gutta dine til å gi faen nå eller..” sitter godt og er et godt eksempel på hvordan Ringerike har vært, er, og kommer til å opptre.

Ingen må tro noe annet enn at Ringerike går til alle kamper med troen på at den kan vinnes. Samme om det er Storhamar i Get eller Comet, Grüner eller Gjøvik i 1-divisjon. Selvsagt er Storhamar -. Ringerike i CC Amfi egentlig rått parti og en David mot Goliath kamp…men, alle kamper skal spilles før poengene deles ut.

I går vant Lillehammer på straffer mot Sparta. I dag møtes i tillegg til Storhamar – Ringerike, Frisk Asker – Vålerenga og Manglerud Star – Stjernen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg