Ringerike – Vålerenga, tirsdag 2 oktober klokka 18.30

Stinn brakke på en tirsdagskveld?

Vålerenga, iskrigerne fra TV2, kommer til Schjongshallen for kamp mot de lokale iskrigerne.

Allerede 1 uke før kampen kan det meldes at det ikke er flere sitteplasser for salg igjen til denne kampen. Vi får håpe at også sponsorer og VIP’er kjenner sin besøkelsestid og enten kommer på kamp selv, gir bort billettene til noen som vil på kamp eller rett og slett frigir plassene for salg. Det blir for dumt å ikke fylle opp hallen helt om vi faktisk har mulighet for det.

Men først;

Søndag skal Ringerike på Lillehammertur og kjempe om 3 poeng mot fjorårets tapende finalist i Norgesmesterskapet. Et lag som på ingen måte har fått den starten de regnet med. Det blir enda en skikkelig test for det nyopprykkede mannskapet på Ringerike som har overrasket mange hockeyhoder ute i Norge i de første 5 kampene de har spilt. Den kampen skal nok også bli omtalt grundig etter hvert, men selve “rosinen i pølsa” for mange Ringerikinger er nok den matchen som kommer på tirsdag;

Nemlig;

 

 mot

 

Ringerike Panthers mot Vålerenga Elite, i Get, i Schjongshallen.

Guttedrømmen til mange oppvoksende ishockeybarn av min og noen senere generasjoner kommer i oppfyllelse. Ringerike – Vålerenga på Hønefoss. Det er ikke få av målvaktene på 80-tallet som “var” Jim Marthinsen, eller som drilla som Shampo. Så snart man var gammel nok til å reise til Oslo og Jordal for å se Vålerengakamper så ble det gjort. På et tidspunkt på sent 80, tidlig 90-tall så ble det vel tilogmed satt opp buss fra Hønefoss til Oslo og Engamatcher.

Jeg kan ikke huske at noe oppgjør mellom Ringerike og Vålerenga på seniornivå noen gang har skjedd. Det nærmeste var vel da Ringerike møtte farmerlaget til Vålerenga (Oslo Hockey?? vet at MS og Furuset sammen het noe sånt i 89/90) og tapte 26-0 eller noe på Jordal i andre eller tredje divisjon.

Vålerenga har alltid hatt en egen plass i supporterhjertene til mange her på Ringerike. Klanen, Jordal, Shampo, Marthinsen. Råsterke Øystein Olsen som var med på en hurra-hurra-turnering her på Hønefoss med kompiser på et 4 div-lag fra Oslo. Vålerengas posisjon her var vel også grunnen til at Marthinsen og Shampo trakk fullt torg av idrettsentusiaster her rundt 1990 midt på sommeren.

Til kampen den 2 oktober er altså alt man kan selge av sitteplasser solgt. Man håper på at så mange av de 200 borte-ståplassene også blir oppkjøpt (det gjøres i app eller i luka). Hallen har pr i dag en kapasitet på 1500 tilskuere. 350 sitteplasser og 1150 ståplasser, hvorav da 200 er forbeholdt bortesupportere.

Jeg går selvsagt ut ifra at mange Vålerengasupportere også var i Hønefoss da foppallen her prøvde seg på toppnivå, men for de som var i så godt humør dengang at de ikke husker veien, eller rett og slett aldri har trodd at Hønefoss var noe annet enn navnet på rundkjøringa på vei til påskefjellet:

Her er litt tips:

Det finnes 2 enkle måter å komme seg til hallen. Jeg beskriver begge, siden noen liker å stå i kø og andre ikke.

1) Svart løype: Du kommer fra Oslo (nedre høyre hjørne), tar av første innkjørsel Hønefoss, passerer Ringerike Sykehus (der mange hockeyspillere har vært innom) og kjører rett frem i rundkjøringen som kommer (pass på, hønefossinger er mye amøbe på rundkjøringskjøring). Kjør ned bakken og fortsett til du butter i køen på grunn av veiarbeidet på brua over elva. Når du endelig langt om lenge kommer over brua så tar du brått høyre i rundkjøringen som kommer. Følg veien ned langs elven og ta inn veien ved pumpehuset for å komme til hallen.

2) Grønn løype: Du kommer fra Oslo (fortsatt nedre høyre hjørne) og tar ikke av første avkjørsel. Ta av neste (mot Drammen/Hokksund) og kjør inn til Hønefoss sentrum den veien. Følg forkjørsvei (gulstripa) til den butter i et t-kryss. Ta til høyre her, kjør 200 meter og ta så venstre (første mulige venstre). Kjør 50 meter, ta høyre og kjør til du butter i idrettsparken. Kjør 100 meter til høyre og så inn ved pumpehuset for å komme til hallen. Denne “omveien” tar ikke mye ekstra tid, OG du slipper sitte i kø…

GPS-adresse er forøvrig Ringeriksgata 11, 3503 Hønefoss

Skulle du stå børr fast på tross av denne glitrende veibeskrivelsen så spør du første og beste du finner om veien til idrettsparken.. Da bør det gå bra.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

1 kommentar
  1. Tilbaketråkk: URL

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg