Tankefull biltur i sneglefart

Saktegående og stillestående trafikk gir rom for en del tanker om trafikk og andre eksistensielle spørsmål i livet.

Fredag ettermiddag måtte jeg en rundtur Hønefoss-Lier-Asker-Hønefoss fordi eldstemann måtte fra hybelen sin i Lier til Asker kulturhus og et lan som skulle avholdes der. Kjøreturen frem til destinasjonen gikk brillefint og helt etter boka, det er når turen Sandvika – Hønefoss skal gjøres at håpløsheten setter inn.

Turen går mer eller mindre i store deler i første- og andregir med innlagte lange stillestående pauser.

Disse pausene og sneglefarten gir rom for mye adspredelse tankemessig for det å holde orden på trafikken når den går i 10km/t klarer selv den som egentlig aldri burde befunnet seg bak et ratt når trafikk overstiger «ekstremt grisgrendt strøk helt uten rundkjøringer og feltskifter».

Selv om jeg gjerne skulle hatt svar på de eksistensielle spørsmålene som «hvorfor piller så mange seg i nesa når de kjører bil» og «hvor mye tissa jeg egentlig nå» når du synes vannlatingen tok uforholdsmessig lang tid, så er det mer vanlige trafikk-spørsmål jeg skulle ønske jeg fikk svar på.

Rundkjøring: Hvorfor i all verden brukes det millioner av kroner på planlegging og bygging av nye flotte rundkjøringer, men det å sette opp skikkelige skilt om hvordan man skal kjøre -for det er det vanvittig mange sjåfører som ikke skjønner bæret av- nei se det, det tar man seg ikke råd til. Det å ligge på inner og ytter når man skal høyre, rett frem eller venstre virker å være en uoverkommelig sak å mestre for mange.

Blinklysbruk: En ting er nå de som tydeligvis ikke har fylt på blinklysolje på bilen og aldri bruker blinklys til stor ergrelse for nær sagt alle andre i trafikken. En annen ting er de -og disse må sjekke huet sitt samt gyldigheten på førerkortet- som faktisk svinger av fra hovedvei inn på nytt felt for kryssing av veg (kryssing veg venstre). De foretar altså et filskifte uten blinklys, kjører frem til der vegen skal krysses, venter til det blir ledig og da det blir ledig settes blinklys på og de krysser veg. Aaaaaaarghhh… det er jo da du skiftet fil du skulle signalisert.

Påkjøringsfelt og avkjøringsfelt: Du skal da for svarte ikke kjøre frem til enden, sette på blinklys, og vente på ledig luke. Du skal få opp farta i feltet og gli inn i trafikken. På samme måte skal du da for svarte ikke bremse ned til 50-60 på hovedveien og så svinge av til avkjørinsfeltet… det er jo i feltet du skal bremse ned. Litt slækk på dette på vinteren, men på sommer, da får man jaggu kjøre av og så bremse ned.

Nåvel…

Kjære fylkespolitikere med hovedsete Drammen. Det er kø på E16. Det er en håpløs kø på strekningen Sandvika – Hønefoss. Det er så mye kø på den strekningen at det lønner seg å snu i Skui, kjøre i kø fra Sandvika til Drammen og så kjøre Hokksund-Vikersund til Hønefoss. Da kan du parkere, ta deg en dusj, dekke bord og ha middagen klar til han som ikke gadd snu i Skui.

-og nå begynner snart vintersesongen..hyttesesongen.. hver fredag..og søndag…

Få ny bedre vei NÅ!

Uten bom!!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg