1/3 del av Get-ligaen 2018-2019 er unnagjort

Serien begynner stabilisere seg som tippet på forhånd.

Det er i skrivende stund slik at alle lag har spilt 16 seriekamper og dermed har unnagjort runde 1 og 2 av totalt 6 runder. Før serien tok til så var det ikke så mange som levnet Stjernen, Manglerud Star eller Ringerike noen sjanse til å havne noe annet sted enn på plassene 7, 8 og 9. 16 kamper ut i serien er det jo nettopp dette som har skjedd, dog har vel Stjernen overrasket noen med å være over Manglerud Star på tabellen om man ser fjorårets serie som grunnlag for sin tabelltipping denne sesongen.

Topp 6 på tabellen er jo da også de samme 6 lagene som “alle” har tippet, med Vålerenga/Stavanger hakket høyere og Sparta/Frisk/Lillehammer hakket lavere enn mange tippet i starten av september.

Ringerike startet bra med 7 poeng på de første 8 kampene, men har kun klart å hente 1 poeng på de neste 8 kampene sine. Dette er nok en kombinasjon av flere faktorer. Ringerike var nye og lagene visste ikke helt hvordan de var å spille mot. Powerplay satt som et skudd de første kampene. Alle spillere var mer eller mindre med, lite sykdom/skader. Men så begynner slitasjen, de andre lagene lærer seg hvordan de skal stille opp, hvem de skal skjerme vekk og så blir alt mye vanskeligere. Dette i tillegg til at personlige feil straffes mye hardere enn i 1 divisjon gjør poengfangsten laber de siste 8 kamper. Neste 3 = Sparta (h), Storhamar (b) og Stjernen (h).

Manglerud Star startet også bra denne sesongen, men så ble det bråstopp. 2 seire først og så bare tap inntil de møtte Ringerike hjemme. Manglerud har terminert kontrakten med hele 4 utlendinger den siste tiden. 4 spillere som etter flere utsagn ikke tilførte noe til spillergruppa, det var heller det motsatte, dvs negativ energi inn i gruppa. Manglerud Star ligger likt på poeng med Ringerike, altså 8 poeng på 16 kamper. Neste 3 = Stavanger (b), Stjernen (h) og Vålerenga (b(.

Stjernen er det lag som ligger nærmest topp 6 på tabellen med sine 16 poeng på 16 kamper. Stjernen har 4 seire i ordinær tid, 2 blant annet mot “bunnrival” Ringerike. og det er jo nettopp de kampene som må vinnes om man skal ha håp om å ende på 7 og 8 plass og ikke den kjipe 9 plassen. Stjernen har vel også, som mange andre lag, slitt endel med skader den siste tiden, men har nok tatt neon flere poeng enn mange trodde såpass tidlig i sesongen. Neste 3 = Storhamar (h), Manglerud Star (b) og Ringerike (b).

Lillehammer, fjorårets finalist fikk en trang start på sesongen men har nå fått mer orden på sakene og har hentet opp topp 6 gruppa. Halvparten av de 16 spilte kampene er vunnet i ordinær tid og har gitt bra med poeng. Når man så vet at 5 av de første 8 kampene endte med tap så ser man at det har gått relativt bra de neste 8 kampene. Neste 3 = Frisk Asker (h), Sparta (b) og Stavanger (h).

Frisk Asker startet sesongen med “en brøler” i manges øyne mot Ringerike men har siden fortsatt å plukke jevnt med poeng. Frisk har også vunnet 8 av 16 kamper i ordinær tid og har samme poengsum som Lillehammer på plassen over seg på tabellen. Lillehammer – Frisk Asker spilles forøvrig i dag klokka 19.00 i Kristins Hall. Neste 3 = Lillehammer (b), Vålerenga (h) og Storhamar (h).

Sparta har også vunnet halvparten av sine kamper i ordinær tid men har ett poeng mer enn de to lagene bak seg på tabellen (dvs 28) på grunn av et mindre tap i ordinær tid enn de to lagene. Sparta har etter hva jeg kan se 6 av de 8 seirene sine mot de 3 nederste lagene på tabellen så kanskje vet man ikke helt hvor gode Sparta er på tross av en foreløpig 4 plass på tabellen (som de mister etter kveldens oppgjør mellom Lillehammer og Frisk Asker). Neste 3 = Ringerike (b), Lillehammer (h) og Vålerenga (b).

Stavanger ble ikke spådd på 3 plass før sesongstart, men de har sakte men sikkert fått resultater etter laget har satt seg med de nye poengplukkerne som kom fra Lillehammer før sesongstart. Fasit så langt er 9 seire og 2 tap i ordinær tid. Sesongen startet litt trøblete med blant annet tap for Manglerud og Stjernen i kamp 2 og 3 men derfra og ut har det gått relativt greit, dog med tap innimellom. Stavanger er det mest-tapende lag på straffer pr nå. Neste 3 = Manglerud Star (h), Lillehammer (b) og Stjernen (b).

Vålerenga er det lag som har vunnet flest kamper i ordinær tid pr nå. 10 av 16 kamper er vunnet på 3×20, hvorav 6 av disse igjen er hjemme i Furuset Forum. Vålerenga er det lag som har putta flest mål så langt i serien og de har også toppscorer i Get pr nå. Tobias Lindström har 14 mål på 16 kamper og leder poengstatistikken sammen med Stefan Espeland som har (2+20), Lindström har (14+13). Neste 3 = Frisk Asker (b), Manglerud Star (h) og Sparta (h).

Storhamar leder serien med ett poeng på Vålerenga (35 poeng) og ligger der de var tippet å ligge av ekspertene. 12 seire (9 ordinær og 3 i sudden) så langt i tillegg til spill i Chanpions Hockey League er man nok greit fornøyd med på Hamar. Storhamar har et meget jevnt lag som bare maler og maler på i matchene. I går putta Larrivee igjen for første gang på lenge også så Storhamar er nok i rute. Neste 3 = Stjernen (b), Ringerike (h) og Frisk Asker (b).

 

Det spilles nå kamper den 01, 03, og 04 november (og i dag) før det blir 11 dager pause inntil full runde igjen den 15 november. Landslagspause kalles det, men det er det jo ikke.. det er pause for alle andre enn landslaget  🙂 Det er turnering i Polen, Gdansk.. Laget etc kan du lese HER

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg