Du kan stappe black Friday opp der sola aldri skinner for min del

Hvert fall inntil konseptet når øl-hylla på butikken

Black Friday hysteriet er endelig snart over. Det er vel bare de mest ihuga folka som nå tråler rundt etter butikker åpne på søndager som kjører black weekend. For sånt må man jo ha i Norge. Vi kan ikke nøye oss med en dag vi. Det er ikke nok med fredagen som en tilbudsdag dagen etter thanksgiving. Neida, her oppe i steinrøysa kjører vi black week, black Friday og black weekend.

Det er heller ikke måte på alle de “tilbudene” man ser rundt omkring. Noen butikker blir også avslørt i å sette opp prisene i uken før dette hysteriet, for så å kunne sette de ned igjen og dermed kunne skryte av vanvittige bra tilbud. De butikkene håper jeg rett og slett får store bøter av konkurransetilsynet eller hvem det nå enn er som styrer med dette.

Black-konseptet er sikkert vel og bra for de som klarer å gå inn i en butikk og handle akkurat det de dro dit for. Men for mange betyr dette opplegget at man ender opp med en haug av klær og skrap man ikke har bruk for, og heller egentlig ikke hadde råd til.

Som pappa synes jeg for øvrig at reklamebasert radio, i mitt tilfelle Radio Metro, kunne latt være å se lett-tjente reklamekroner komme i form av reklame for sex-leketøy med black Friday tilbud. Helt greit med leketøy, helt greit med sex, ikke fullt så greit med bilen full av unger da reklamen kommer. Det kan vel være mulig å vente med sånne reklamer til etter klokka 19 eller noe hvert fall. Tv gjorde det da Kondomeriet reklamerte.

Jeg har, som vanlig, klart å styre unna alt som har med black Friday tilbud å gjøre. Jeg orker bare ikke. Jeg får vondt i alt fra knehasene til øreflippene av å bare tenke på å måtte til sentrum et ærend. Måtte til optiker på torsdag og kjøpe flere linser, tror jeg fikk utslett på hele ryggen fra parkeringen og ned til torget. Jeg grøsser på ryggen av å bare se gågata tyte over av folk. Det å gå inn på kjøpesenteret krever nøye planlegging og opparbeiding av mot. Dette spesielt fordi det i sånne tider befinner enda flere skrotnisser som for eksempel ikke skjønner konseptet med rulletrapp, stå til høyre, gå til venstre, blant annet.

Jeg kommer til å fortsette med å holde meg langt unna black Friday hysteriet handelsstanden kjører for å selge mest mulig. Og som ikke det er nok med denne uken, dagen, helgen…så kommer nå adventstid der det skal selges over en lav sko før jul….for så å peke nese til alle forbrukere første åpningsdag etter julaften. Romjulstilbud, nyttårstilbud…samme varen du gravde dypt i lomma etter 20 desember koster en fjerdedel 4 januar.

Jeg sier som han Radio Rock fyren: Ta dere sammen!!

Ps! Tips for neste år… Dra til Dublin, ta en langhelg, shop på Penneys (black-Friday året rundt), kos deg med din bedre halvdel på pub, restaurant, hotell. Mye bedre anvendte kroner.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg