2 Get-kamper i dag, 3 1-divisjonkamper i morgen

Toppoppgjør i CC-Amfi, Storhamar – Vålerenga, samt Sparta mot Manglerud Star i Sarpsborg i dag. I morgen spilles returoppgjørene etter lørdagens kamper i 1-divisjon; Kongsvinger – Grüner, Storhamar YA – Comet og Hasle-Løren – Tønsberg.

Søndag hadde Storhamar besøk av Sparta, Frisk Asker tok imot Manglerud Star og Stjernen møtte Lillehammer hjemme. Storhamar vant som tippet hjemme mot Sparta, men “klarte ikke” mer enn 2-0. Frisk Asker vant også som tippet mot Manglerud Star, der ble sluttresultatet 3-0. Resultatet som overrasket litt var kampen Stjernen – Lillehammer som endte 3-3 etter 3×20 og gikk helt til straffer. Straffekonken vant Lillehammer og kunne bokføre 2 poeng på konto istedenfor 3 som tippet.

I dag skal altså Storhamar og Vålerenga møtes i CC-Amfi. Lagene har møttes 2 ganger så langt i årets serie. Begge møtene har gått til sudden. I det første møtet vant Storhamar 5-4 hjemme, mens det endte 2-1 favør Vålerenga i det andre møtet. Storhamars 3 siste før denne matchen er tap for Lillehammer (hockeyclassic), tap for Stavanger (hjemme) og seier mot Sparta (hjemme). Vålerenga sine 3 siste før denne er seier mot Sparta (hjemme), tap for Lillehammer (hjemme) og tap for Stavanger (borte). Vålerenga må vel klare seg uten Røymark i kveld etter taklingen i Stavanger forrige match, skjønt ikke sett noe mer til reaksjon fra Disu. Storhamar har hatt taket på Vålerenga hjemme i CC-Amfi og jeg tror det skjer også i dag. Hjemmeseier og 3 poeng Storhamar.

Sparta tar imot Manglerud Star hjemme til deres 3 møte denne sesongen. Tilsvarende oppgjør i slutten av september endte 4-0. mens oppgjøret i Oslo endte med en 2-4 borteseier. Sparta har altså vunnet begge mot Manglerud Star så langt og mye skal vel skje om ikke det tredje oppgjøret også ender med 3 poeng Sparta. Spartas 3 siste er tap for Frisk (hjemme), seier mot Stjernen (hjemme) og tap for Storhamar (borte). Manglerud på sin side har seier mot Ringerike (borte), tap for Lillehammer (hjemme) og tap for Frisk Asker (borte). Tipset er hjemmeseier og 3 poeng Sparta.

 

1-divisjon

Det ble spilt full runde med hele 7 kamper i helgen. Resultater som forventet/tippet med unntak av Tønsbergs seier mot Hasle-Løren.

Rundens sikreste var Comet – Storhamar. Comet i topp møtte Storhamar i bunn. Jeg tippet grei hjemmeseier og 3 poeng Comet. Det ble 6-1. Returoppgjøret spilles i morgen på Hamar. Det er ikke sjelden at lag som vinner stort i match 1 går på en blemme i match 2, men jeg tipper at Comet kommer til Hamar kvassere enn et engangsblad damene bruker på høna og enkelt og greit drar med seg 3 poeng hjem til Halden. Det er så tett i toppen av 1 divisjon nå at topplagene har ikke råd til å tape poeng mot bunnlagene.

Grüner – Kongsvinger endte i en sikker hjemmeseier med 5-2 slik som tippet før kampen. Jeg tror det nærmer seg et Grünertap etter hvert nå, men er ikke sikker på om Kongsvinger har mannskapet til det. Men, “djerv” som jeg er så setter jeg penga på at bussturen til de dype skoger blir lang og kjedelig for Grunerspillerne. Jeg tipper 2 eller 3 poeng til Kongsvinger denne onsdagen.

Furuset – Nidaros kan tippe begge veier. “Med pistol mot panna og truet til å tippe: 4 poeng Nidaros, 2 poeng Furuset” skrev jeg før helgen og slik gikk det faktisk. Burde jo ha satt skikkelig med penger på det tipset 🙂

Helgens “overraskelse” var Tønsberg – Hasle-Løren. Jeg skrev følgende før helgen: ***Tønsberg – Hasle-Løren er alltid spennende kamper. Hasle-Løren med heng på toppen ønsker selvsagt ikke tape og henge ytterligere etter. Tønsberg gir ikke ved dørene, spesielt ikke i Tønsberg Ishall (selv om kiosken er bitteliten), og leverer ikke fra seg noen poeng frivillig. Tønsberg har 4 tap på de 4 siste og lite ville vel smakt bedre enn å stoppe den rekka med en seier mot Hasle-Løren. Da er ikke veien lang til Esmeralda etc tenker jeg. Når alt dette er sagt så myser jeg på tabellen og holder en favør på Hasle uansett. Tipper 3 poeng Hasle…muligens 2 pga sudden*** Det ble Tønsbergseier i denne, og veien til brygga var nok ikke lang etter dusjen var unnagjort. Hasle-Løren – Tønsberg i morgen kan bli en annen skål, men jeg velger å tro på at godfølelsen til Tønsbergspillerne nå sikrer minst 1 poeng i Oslo.

Rundens godbit var lørdags- og søndagsoppgjøret i Narvik. Jeg tippet 3 poeng til hvert lag denne helgen og det ble det. Narvik vinner 5-2 på lørdag og Gjøvik vinner 2-5 på søndag. Fullt fortjent synes jeg begge dager.

Tabellens Topp 5 før onsdagskampene:

Grüner 37, Comet 36, Narvik 36, Gjøvik 36 og Hasle-Løren 28.

(Narvik med 16 kamper, Grüner, Comet, Hasle med 17 kamper og Gjøvik med 18 kamper)

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg