Halve sesongen unnagjort i 1 divisjon: Full runde i helgen

Comet på topp halvveis. Blir det Comet og Narvik i kvallik?

18 kamper er spilt for alle lag unntatt Narvik, Nidaros og Storhamar YA.

Menyen i 1 divisjon denne helgen er: Nidaros – Comet lørdag/søndag, Grüner – Narvik lørdag/søndag, Storhamar YA – Kongsvinger, Hasle-Løren – Gjøvik og Furuset – Tønsberg.

Men først; Dessverre ser det ut til at Tønsberg Kommune har kåla det til i Tønsberg Ishall nok en gang. Smeltet is og synlig betong flere steder langs vantet kan ikke kalles annet enn kokkos midt i sesongen. Jeg håper de ansvarlige tråkker til og fikser isen uavhengig av “ressurser” etc i kommunen. Har man ødelagt noe så får man ordne opp etter seg.

jaja…

 

Nidaros – Comet

Tilsvarende oppgjør i høst endte med 6-4 og 5-1 seire til Comet. Comet har på sine 18 kamper bokført 13 seire og 5 tap og topper altså tabellen med 39 poeng før helgens kamper. Nidaros har 8 seire og 8 tap på sine til nå spilte 16 kamper, og har 23 poeng på sin 6 plass på tabellen. På tross av at Nidaros gjør det ganske greit til tider så er prestasjoner litt ujevne og det blir sånn 50/50 resultatmessig. Comet på sin side har våknet skikkelig eter en treg start og ga Storhamar YA rett og slett juling sist kamp med 2-11 på Hamar. Ingen overraskelse at mine tips går i favør Comet. Jeg tror Comet, om de er skjerpet og ikke går for mye donaldbrus på lørdagskvelden, drar med seg 6 poeng tilbake til Halden på søndag.

 

Grüner – Narvik

Tilsvarende oppgjør i Narvik endte med 3-2 og 6-0 seire til Narvik. Narvik med 2 kamper mindre spilt enn de andre topplagene jakter nye poeng på bortebane. Narvik vant og tapte 5-2 mot Gjøvik i forrige runde, uten at det er noe svakhetstegn. Grüner på sin side vant 5-2 hjemme mot Kongsvinger men måte gi fra seg 2 poeng da de gjestet Kongsvinger på onsdag og tapte 5-4 på sudden. Grüner rundet halve serien med 12 seire og 6 tap, mens Narvik har 12 seire og 4 tap på sine foreløpige 16 kamper spilt. Vanskelige kamper å tippe utfall i. Jeg setter penga på 3 poeng til hvert av lagene.

 

Storhamar YA – Kongsvinger

Tilsvarende oppgjør i høst endt endte med 2-3 seier Kongsvinger. Storhamar har spilt 14 kamper og har 14 tap så langt i årets sesong (12 rene). Kongsvinger på sin side har 7 seire og 11 tap på sine 18 kamper. 1-divisjon har blitt en tung affære for Storhamar YA, noe som ble understreket da Comet gjestet Hamar forrige kamp og ga Storhamar en leksjon i tempo, styrke, pasninger og effektivitet. Kongsvinger fikk en opptur hjemme mot Grüner da de vant 5-4 på sudden og jeg tror nok den oppturen fortsetter på lørdag. Jeg tipper på klar borteseier og 3 poeng Kongsvinger.

 

Hasle-Løren – Gjøvik

Tilsvarende oppgjør i høst endte med en 1-8 seier til Gjøvik. Overraskelseslaget Gjøvik har fortsatt sine gode prestasjoner og kommer sterkt tilbake i søndagskampen mot Narvik og vinner fortjent 2-5. Gjøvik ligger på 4 plass og har 12 seire og 6 tap halvveis. Hasle-Løren henger med på femteplass i topp 5 og plukker poeng jevnt og trutt. De klarte, på tross av en kjempe andreperiode av Tønsberg sist kamp, å få mål i tredje, og så vinne på sudden, helt typisk for Hasle-Løren i godlune. Hasle-Løren har 11 seire og 7 tap på sine 18 kamper. Jeg tror styrkeforholdet lagene imellom er noe av det samme og setter pengene på 3 poeng Gjøvik.

 

Furuset – Tønsberg

Tilsvarende oppgjør i høst endte med 2-3 seier Tønsberg. Dette er kanskje den mest åpne matchen i hele runden., og da følgelig også den vanskeligste å tippe resultat i. Furuset har 4 seire og 14 tap, mens Tønsberg har 7 seire og 11 tap ved rundet halvspilt serie. Tønsberg gikk på et surt suddentap sist mot Hasle-Løren mens Furuset klarte 2 av 6 poeng hjemme mot Nidaros. Dette er plass 7 mot plass 9 på tabellen, men det skiller faktisk hele 13 poeng fra Tønsberg ned til Furuset. Jeg tenker at Tønsberg skal være bedre enn Furuset og setter penga på de, og 3 poeng hjem til den ødelagte isen i Tønsberg ishall (fikses før ONSDAG takk!!)

 

Hva så med neste halvdel, hvem ender i kvallik?

Hvis man tar for seg topp 5 i dag så er det vel slik at Comet og Narvik har uttalt at de ønsker spille kvallik og evt ta “konsekvensen” av et opprykk. Det kunne vært interessant å høre hva slags standpunkt Grüner, Gjøvik og Hasle-Løren har til å ende topp 2 og svare for om de vil ta kvallikplass eller ikke.

Comet har hall som kan gå rett inn i Get etter hva jeg vet. Narvik må vel oppruste noe med hensyn på sitteplasser etc. Gjøvik har Fjellhallen og kan vel bare hoppe rett inn, mens Grünerhallen og Lørenhallen ikke er i nærheten av å være noe Get-hall.

Jeg har tippet Comet og Narvik som de to lagene som ender i kvallik

Det blir spennende å følge serien utover.

 

Det er fredag, så plass til litt annet og:

Les om : Verre enn tannverk, hemoride og lilletåa i bordbenet tilsammen….

Les om : Byll i ræva, sterilisering og annet snacks… Jeg gir mannen et ansikt.. og et hevetes blåmerke!

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg