Okay Ringerike, vi er halvveis.. Hva nå?

Hvordan henter vi opp 10 poeng på Manglerud Star og 13 poeng på Stjernen?

Klisjeene henger løst når man skal forsøke snakke/skrive/mene noe om hvordan Ringerike skal unngå å havne sist og dermed være eneste lag som ikke går til sluttspill men heller må spille kvallik om 2 plasser i neste sesongs Get. 9-plassen og kval er på ingen måte noen krise, men det hadde jo vært tøft, gromt, morsomt og særdeles kult å være laget som klarte det…på tross av nederlagstippingen i forkant av sesongen.

En kamp av gangen.

Opp i ringa.

Nå må vi krumme hempa.

Mye kan sies, men; Faktum er enkelt og greit at Ringerike har scora minst og sluppet inn mest på de første 24 kampene i Get. Det har medført at Ringerike har 1 seier i ordinær tid, 1 seier på sudden og 2 seire på straffer. Ringerike har ett tap på sudden og 19 tap i ordinær tid. I et overveldende antall av kampene har Ringerike måtte jage en 2 eller 3 måls ledelse til motstanderlaget etter første periode og har da selvsagt ikke klart det, som tabellsituasjonen viser.

Så er spørsmålet : Hvordan forandrer “vi” på dette?

Den lette forklaringen er jo “skjerpings fra start”. Men dette er jo selvsagt mer komplekst enn som så. Motstanderlagene kjører jo på med tempo fra start. Er man ikke da kvikk nok i beina så kommer hektingene etc og vi havner i undertall som titt og ofte ender med baklengs. Så har vi de personlige feilene som ender med baklengs, både på grunn av tempo, men også på grunn av forsøk på eget spill samt andre tilfeller av noe høye skuldre som gjør at feil valg blir gjort. Man må heller ikke glemme at hvert fall topp6 lagene i Get har mer eller mindre komplette tropper som alle har godt med Get-erfaring, noe Ringerike ikke har i og med at vi er i Get for første gang. Ringerike står også overfor aktive og ex-landslagsspillere som ofte blir tunga på vektskålen.

Ringerike må, naturlig nok, i andre halvdel av sesongen, slippe inn mindre og score mer. Bakover må man bare jobbe mer og mer med å unngå å ta de feile valgene. Man må kun ta “riktige” utvisninger, og holde de på et minimum. Mer jobb med beina og mindre med kølla om man er litt på etterskudd. Spillerne må også hjelpe Kallio og Fayen-Vestavik så godt man kan og kommunisere skikkelig.

Forover på banen må puckene inn på mål i mye større grad. Vi må skyte og skape trafikk på mål. Forstyrre synsfelt målvakt samt gå på returer. Ringerike kan ikke koste på seg å skulle lage krem-mål. Her må puckene bankes på mål og stupe etter. Det er ikke for moro skyld at NHL-spillerne skyter etter ryggen på målvakta når de befinner seg bak streken..de vil heller det enn å miste puck og risikere kontring imot pga feilpass inn i slottet.

Ringerike bør plukke 12-14 av 18 poeng de har igjen å kunne ta mot Manglerud Star og Stjernen for å ha håp om å kunne ta igjen hvert fall ett av de 2 lagene. Ringerike må nok også klare å plukke ett og annet poeng fra de andre motstanderne i løpet av de kommende 24 kamper.

Ingenting er umulig.

Runde 4 av 6 starter nå med Sparta borte tirsdag (i morgen) og så Frisk Asker hjemme på torsdag. Storhamar møtes så hjemme i Schjongshallen på søndag.

Med bedre uttelling samt mindre feil bakover så er det fullt mulig å ta poeng i alle disse 3 kampene,

 

Spillerne har troen på poeng hver eneste kamp, det har også Boork og Braxenholm.

Publikum må fortsette å møte opp og skape den rammen Get-kamper fortjener. Husk; vi driver å lager toppidrettskultur på Hønefoss, på Ringerike, i Schjongshallen.

Det er ingen lag som kommer til Schjongshallen uten å være skjerpet lenger. De kommer for å kjempe om poeng, noe som gjør prestasjonene til Panthers enda bedre. Dessverre har de tette jevne kampene tippet gal vei for oss.. Det håper vi forandrer seg fra nå og utover i sesongen.

 

Torsdag: Ringerike – Frisk Asker klokka 18.30.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg