3 utvisningssituasjoner fra Ringerike-Comet matchen

Det kokte greit i sekretariatet også en stund

De fleste har vel fått med seg den famøse 136-99 minutters kampen Ringerike og Comet leverte på onsdag. Kampen var på ingen måte noe reklame for hockey, men skal man dra noe positivt ut av det for lagene så får det være at de har slått fast at de står opp for hverandre i krigen..om det er slik kampen utvikler seg.

Nåvel..

Med så mange minutter så skal det sies at det kokte litt i sekretariatet også. Det er mye tider som skal holdes styr på når det blir så mange utvisningsminutter. De som settes på tavla er jo lette å forholde seg til, men de som kvittes etc, de kan skape litt hodebry til tider om man ikke har tunga rett i munnen.

Jeg tenkte dra frem 3 caser der vi i sekretariatet både fikk korreks og hjelp fra dommerobservatør.

 

Case 1:

13:39 Lystad 2+2 min for roughing

13:39 Kopperud 2 min for roughing

Det kvittes, 2 min på tavla, Ringerike må ha ekstra mann i boks, Comet spiller 5-4 overtall.

Utgangspunkt = Kopperud skal inn første blås etter 15:39, Lystad første blås etter 17:39. Ringerike fulltallige ved mål/ferdig sonet 2-minutter.

Her gjorde vi så en feil og sendte begge mann utpå første blås etter 15:39. Det mye kok, det var flere minutter, det var kvitting inne i bildet og det ble surr. Dette fikk vi korreks for i pausen av dommerobservatør. Kopperud sendt inn korrekt, Lystad kom på is for tidlig.

Hadde Comet puttet på for eksempel 14:39, altså etter 1 minutt overtallspill, skulle Ringerike blitt fullt lag og Lystads andre 2-minutter begynt å telle ned. Dette selv om den første er en kvittet straff. Da ville situasjonen vært lik tidsmessig for Kopperud (første blås etter 15:39), mens ny tid Lystad ville vært første blås etter 16:39.

Her syndes/surres det massivt rundt omkring i Norges sekretariater. (inkusive oss til tider)

 

Case 2:

20:00 Skaarberg 2+10 min for boarding

20:00 Skaarberg 2 min for roughing

20:00 Cizas 2 min for roughing

Det kvittes roughing mot roughing, 2-min på tavla, Ringerike må ha ekstra mann i boks, Comet spiller 5-4 overtall.

Utgangspunkt = Cizas inn første blås etter 22:00. Skaarberg inn første blås etter 34:00. Ringerike fulltallige ved mål/ferdig sonet 2-minutter.

Det ble ikke scoret i utvisningstiden så Ringerike ble fulltallige på 22:00, Cizas kom inn på første blås etter 22:00, mens for Skaarberg sin del så startet soningen av 2+10 for boarding på 22:00.

Som i Case 1 så er situasjonen den at hadde Comet putta på 21:00 ville ting forandret seg. Ringerike ville blitt fulltallige, Cizas ville fortsatt komme inn første blås etter 22:00 men Skaarberg ville få ny “inn-tid”..dvs 2+10 ville starte å telle ned fra 21:00.

 

Case 3:

26:12 Andresen 2 min for roughing

26:12 Nipe 2 + 2 for roughing

Det kvittes, 2-min på tavla, Comet må ha ekstra mann i boks, Ringerike spiller 5-4 overtall.

Utgangspunkt = Andresen inn første blås etter 28:12, Nipe inn første blås etter 30:12. Comet fulltallige ved mål/ferdig sonet 2-minutter.

Ringerike scorer på tiden 27:09, som gir en ny situasjon:

Andresen fortsatt inn første blås etter 28:12. Nipe sin første 2-minutter nulles på grunn av målet og den neste 2-minutteren begynner telle ned fra 27:09, dvs inn på is første blås etter 29:09.

 

Konklusjon:

Vel, konklusjon og konklusjon fru Blom.. Den gamle barnelærdommen sitter. 2 min på begge spillere = sone straffen helt ut. 2+2 på begge spillere = sone straffen helt ut. 2+2 på en spiller gir utnulling av første straff ved scoring og ny tid soning av neste straff. Alt sånt er jo plankekjøring.

Det er når man blander kvitting inn i bildet sammen med scoringer det kan surres til tider. Jeg var nemlig av den klare formening om at en kvittet straff ikke røres samme hva. Ny tankegang får være å behandle hver utvisningsboks individuelt med mindre spillerne har fått likt antall minutter.

Det som hvert fall er sikkert er at man må følge med i timen når det sitter noen ute for mer enn en vanlig 2 minutter eller annen type straff alene.

 

Nå er det kanskje noen som tenker: Dette var da elementært. Kan du ikke dette engang?

Min erfaring er at det er ganske mange som ikke kan dette.. på samme måte som mange ikke kan regelen når ett lag har en mann utvist, dommer har en avventende utvisning på samme lag, og motstanderne scorer.

Det jeg kan huske fra gammelt av (da vi fortsatt hadde redline-offside… kan du den?) er at da ble den avventende utvisningen nullet (arm tatt ned) og han som satt i utvisningsboksen bare fortsatte soningen. Sånn er det ikke nå. Nå kommer den utviste spiller inn på grunn av målet og han det var avventende på må inn og starte sin 2-minutter.

Det som er greia er at onlineføringen/datasystemet som brukes ikke holder orden på alle disse “hva skjer dersom” tilfellene.. Dette må vi kunne i sekretariatene.

 

Så. hvis jeg ikke har forstått dette rett nå så må reglene skrives om… for da blire for innviklet for amatører på dugnad i sekretariater rundt omkring i Norges land.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg