Blir Vålerenga seriemestere i dag?

Eller må de vente enda en runde?

 

På en dag der man har lest at Zuccarello skal spille litt for Dallas Stars fremover mot utløp av kontrakt så er det også på tide å se litt mot Get og dagens matcher.

Men først; Egentlig er det litt tullete å si at Vålerenga blir seriemestere om de vinner i dag, for det blir de jo ikke. Selv med seier i dag kan Vålerenga tas igjen av både Storhamar og Stavanger om de taper resten av kampene…men det er det jo ingen som tror noe særlig på.. men i teorien kan Vålerenga altså fortsatt ende på 3 plass om totalkollapsen kommer.

Så;

I går ble kampen Stavanger – Lillehammer spilt i DNB-Arena og Stavanger gikk til slutt av isen med en 3-1 seier i lomma. Lillehammer putta først på et glitrende PP-mål før Stavanger gjorde et like fint utligningsmål. Forsberg bommer inn 2-1 målet før Lagace går hele banen opp og fastsetter til 3-1 i åpen kasse.

Med gårsdagens resultat er det et faktum at Lillehammer blir nummer 4 i årets serie. Det er fortsatt kamp om plassene 1, 2 og 3 sånn i teorien, men topp-plasseringen avgjøres nok ganske raskt. Stavanger ligger nå bare ett poeng bak Storhamar. Begge lag har 3 kamper igjen å spille. Storhamar har igjen Frisk Asker, Sparta og Manglerud Star, mens Stavanger har igjen Vålerenga, Frisk Asker og Sparta. Det er faktisk ikke gitt hvem som blir nummer 2 og 3 enda..

Dagens kamper:

Stjernen – Ringerike

Manglerud Star – Vålerenga

Storhamar – Frisk Asker

 

Ringerike kommer fra egentlig to oppturer for et skadepreget lag. Borteseier mot Manglerud Star og så en mer enn godkjent match hjemme mot Stavanger gir god selvtillit før årets siste møte med Stjernen. Stjernen på sin side har seier mot Manglerud og tap 8-4 mot Stavanger som sine siste. De begynte veldig bra i Stavanger men så rant det inn.

Oslo-derbyet Manglerud Star – Vålerenga blir spennende. Jeg ser at Manglerud-gutta vil vinne denne mot Vålerenga, det blir vel i såfall første gang Manglerud slår Vålerenga denne sesongen (korriger meg gjerne)? Vinner Manglerud denne så vil Vålerenga bli stående på sine 99 poeng og serien vil leve enda litt til. Vinner Vålerenga denne så vil de ha 102 poeng, fortsatt ikke teoretisk klare seriemestere, men kan da spikre hele greia hjemme mot Stavanger i neste runde.

Storhamar – Frisk Asker er godbiten i CC-Amfi i dag. Storhamar som må vinne for å holde Stavanger bak seg kan hende får en lettere oppgave enn vanlig mot et Frisk Asker som ligger der de ligger på tabellen. De kan ikke ta igjen de foran seg, og sjansen er vel heller ikke stor for at de blir tatt igjen av Sparta bak seg. Jeg sier på ingen måte at Frisk Asker gjør noe annet enn å ville vinne, men de slipper kanskje utpå de gutta som til nå har logget minst istid litt mer i forberedelse til kvartfinaler.

 

 

Antatte kvartfinaler pr i dag (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) ihht tabell:

Vålerenga – Stjernen, Storhamar – Manglerud Star, Stavanger – Sparta og Lillehammer – Frisk Asker. Men så gjenstår å se om noen av lagene velger det bedre plasserte laget enn de må.

 

Hvem har så igjen hvem?

Vålerenga: MS, Sta, Stj, Rin

Stavanger: Vål, FA, Spa

Storhamar: FA, Spa, Ms

Lillehammer: Stj, Rin

Frisk Asker: Sto, MS, Sta, Stj

Sparta: Sto, MS, Sta

Manglerud Star: Vål, FA, Spa, Sto

Stjernen: Rin, Lil, Vål, FA

Ringerike: Stj, Lil, Vål

 

Tabell etc..

Vålerenga, 44 kamper, 99 poeng, kan få max 111 poeng

Storhamar, 45 kamper, 95 poeng, kan få max 104 poeng

Stavanger, 45 kamper, 94 poeng, kan få max 103 poeng

Lillehammer, 46 kamper, 84 poeng, kan få max 90 poeng

Frisk Asker, 44 kamper, 72 poeng, kan få max 84 poeng

Sparta, 45 kamper, 66 poeng, kan få max 75 poeng

Manglerud, 44 kamper, 38 poeng, kan få max 50 poeng

Stjernen, 44 kamper, 36 poeng, kan få max 48 poeng

Ringerike, 45 kamper, 19 poeng, kan få max 28 poeng

 

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Lillehammer, Frisk Asker, Sparta, Stjernen, Manglerud Star og Ringerike kan ikke vinne serien

Vålerenga, Storhamar, Stavanger og Lillehammer er klare som topp 4

Vålerenga, Storhamar og Stavanger er klar som topp 3

Lillehammer blir nummer 4

Ringerike er klar for kval-spill

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

2 kommentarer
  1. Takk for oppdatering! Da slipper jeg å sjekke andre steder hvem Storhamar skal spille mot i dag 🙂 Kunne jo tatt meg en tur i hallen, for er ikke langt unna, men ser det nok på TV på Sumo, tenker jeg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg