Dette er Get-ligaen 2019-2020

Hvordan står det til nå? Er alt på stell?

En norgesmester er kåret. Laget kommer til å sutte på karamellen en liten stund før de pakker bort gullhjelmen, henter fram treningstøyet og ser fremover mot ca 10 september 2019 da serien kjøres i gang igjen.

Dessverre så har det vært slik i Get-ligaen de senere år at klubber har mistet plassen sin på grunn av økonomi. Økonomi fra inneværende sesong pluss gjeld på gammel moro. Tønsberg og Lørenskog er eksempler på dette. Opptakten til sesongen 2019-2020 ser ikke ut til å by på annet heller dessverre. Ikke for alle klubber selvsagt, men for noen. Nå kan det nok hende at noen rykter/avisoppslag er storm i vannglass, men “ingen røyk uten ild” er det vel noe som heter.

Angående overskriften i innlegget; Jo, dette er Get-ligaen 2019-2020 pr skrivende stund, altså 22 april. Men hvem vet, det er ikke sikkert det er Get-ligaen ser slik ut i september. Til det har det vært for mye surr de senere år til å ta for gitt allerede nå.

 

Frisk Asker

Nybakt norgesmester etter å ha ligget utenfor topp 4 da sluttspillet starter. Slo Lillehammer og Vålerenga på vei til finalen og mesterskapet. Kvalifisert til CHL. Allerede leses kommentarer på nett rundt lagets deltakelse i CHL og kostnadene i forbindelse med dette. Man får vel tro at Frisk Asker selv har kontroll på dette og at deltakelsen blir udelt positiv for spillere og klubb. Jeg har ikke lest noe negativt rundt regnskap etc fra Asker så går ut ifra at klubb har stålkontroll på dette.

 

Storhamar

Tapende finalist i norgesmesterskapet etter å ha kommet på andreplass i serien. Var i toppen stort sett hele forrige sesong men måtte se seg slått av Vålerenga. Laget med flest tilskuere i snitt pr hjemmekamp har vel lite problemer med økonomien skulle man tro. Dog leses at Storhamar i likhet med Lillehammer og Sparta har trøblet med et regnskapssystem fra Forbundet og mener dette gir bidrar til negativ økonomi. Etter hva jeg har fått med meg så har Ringerike benyttet samme regnskapssystem forrige sesong uten problemer i det hele tatt… kanskje en Hønefoss-tur er innafor?

 

Stavanger

Stavanger startet litt tregt forrige sesong men spilte seg opp og opp inntil sesongen ble avsluttet men tredjeplass. I sluttspillet leverte de varene sammen med Sparta i noen meget severdige kamper men måtte se seg slått av Storhamar i semi’n. Har ikke, og kommer trolig ikke, til å høre/lese noe negativt rundt økonomi fra Stavanger. Det virker å være stålkontroll på det meste i Dnb-Arena. Stavanger er i full gang med å signere profiler for å igjen kunne stå som norgesmestere.

 

Vålerenga

Vålerenga var grunnseriens suverent beste lag forrige sesong. Vålerengas førstefemmer var seriens poengkonger de luxe og produserte så mye at de andre femmerne nær sagt bare kunne konsentrere seg om å holde nullen. Dessverre så det ut til at hardkjøret med +/- 24-25 minutter hver eneste kamp ga utslag da sluttspillet startet. Litt av piffen i førstefemmeren var borte og da ble det tungt å vinne kamper for Vålerenga. Har ikke lest noe økonomisk negativt rundt klubben annet enn at Vålerenga selvsagt taper penger på å ikke ha egen hall og kunne bygge opp tilskuertall slik som Storhamar/Stavanger har. Vålerenga snittet ca 1000 forrige sesong mens de to største er oppunder 4000.

 

Sparta

Dessverre er Sparta en av de klubbene som har presentert vanskelig økonomi etter endt sesong. Sparta er et av lagene som da mener det nye regnskapssystemet har kludret til økonomien såpass mye at Sparta faktisk har snakket om rettslige skritt mot Forbundet for å få erstattet noe av tapet. Merarbeidet med dette regnskapssystemet samt dopingsaken sies å være mye av grunnen til at man ikke har fått jobbet så mye på inntektssiden som man ville/måtte. Jeg synes det kanskje blir litt drøyt å komme etter endt sesong med dette, men om man kan dokumentere relle tap på grunn av dette så har man kanskje en sak. Men om klubbøkonomien er i fare på grunn av et system så bør man kanskje innføre eget system også der man følger med på “penger inn og penger ut” og rope stoooopp når man begynner bruke penger man ikke har.

 

Lillehammer

Lillehammer endte på 4 plass i grunnserien og fikk tildelt Frisk Asker på grunn av de andre klubbenes valg. Kvartfinalen ble en bortebane-legendarisk-sak, men vi alle vet jo hvordan det gikk. Lillehammer er også nevnt i dette regnskapssystem-snakket sammen med Storhamar og Sparta. Jeg har tilogmed lest kommentarer der Lillehammer-supportere frykter for klubblisensen på grunn av dette. Jeg sier igjen: Det ville jo vært absurd om et regnskapssystem fra Forbundet ga så mye påvist surr i regnskapet at det samme Forbund skulle nekte å gi klubblisens på grunn av det samme regnskapssystemet.

 

Manglerud Star

Manglerud Star endte på en 7-plass i grunnserien, sa seg vel fornøyd med det, møtte Vålerenga i kvartfinalen og røyk som alle forventet. Manglerud Star drives sunt etter hva jeg vet og man leser lite om surr og rot fra den kanten. Manglerud Star bygger sten for sten og har gjort det lenge. De er et hardtarbeidende lag som tar poeng fra alle når det stemmer. Jeg regner med det samme i sesongen som kommer. Krysser fingre for at ikke noe skjeletter dukker opp i media fremover mot sesongstart.

 

Stjernen

Stjernen endte etter sterk kniving mot Manglerud Star på en 8-plass i grunnserien. De møtte Storhamar, ga de kamp i kamp-1 men det endte med sweep 4-0 og tidlig sommerferie. Dessverre er Stjernen et av lagene som sliter med gjeld på grunn av gammel moro og “oversatsing med penger man ikke hadde?”. Det ble hvertfall på et tidspunkt presentert en negativ egenkapital på 1,8 millioner etter endt sesong. Videre har det blitt sagt at Stjernen skulle i møter med lisensnemda i april for å presentere saken. Etter hva jeg kan skjønne så må Stjernen presentere en plan for å bli kvitt 1,8 mill i gjeld, samt vise til midler gode nok for å kunne delta i sesongen 2019-2020. Det ville jo være meningsløst om Forbundet og Lisensnemda fraviker egne krav om positiv egenkapital etc “bare fordi det er Stjernen… og ikke Grüner feks”. Alle lag må jo behandles likt. Jeg har blitt fortalt at det er en avtale mellom Forbund og Stjernen der de vel har frist til 31.12.19 for å vise progresjon i økonomien, men da må det vel vises progresjon oh ikke forverring av egenkapitalen.

 

Narvik

Vinner av 1-divisjon to år på rad og endelig klar for opprykk denne sesongen. Starter sin Get-tilværelse med å kvitte seg med treneren som har løftet laget opp på bakgrunn av “småpenger”. Det signeres spillere kan man se, men det er, etter hva jeg har fått med med, ingen nyheter på trenerfronten. Om jeg har fått med meg dette riktig så ble Eronen først tilbudt en 12-måneders kontrakt for å være Get-trener, men etter årsmøtet ble dette tilbudet trukket og nytt tilbud om 8,5 måneders kontrakt lagt på bordet…der Eronen i tillegg måtte være trener på breddesiden. Jeg har selvsagt ikke noe å si oppe i Narvik, men jeg tror kanskje styret i Narvik sterkt undervurderer jobben det er å være trener i Get. Du møter ikke opp i august, klapper i henda, sier “velkommen til ny sesong”, og “nei, skal vi trene på noen opprundinger a?”.. Jeg håper ikke styrets innsparing på trenerfronten allerede før sesongen er en indikasjon på at Narvik ikke er økonomisk klare for Get.

 

Grüner

Overraskelseslaget fra Dælenga klarte kvalifiseringen og er klare for Get. Eller er de det? Det har vært putt stille fra Oslolaget siden opprykket var klart. Ingen signeringer offentliggjort som jeg har fått med meg. På ryktefronten, og jeg poengterer ryktefronten, sies det at flere av spillerne ikke vil/kan være med opp i Get på grunn av jobb/familie. Det sies og at Oslo Kommune ikke akkurat har jublet over hva som må til i Grünerhallen. Grünerhallen skal jo rehabiliteres i sommer (dekke/vant) men alt det andre som må til er det vel ikke budsjettert noe sted for. Som hockeyinteressert så kan man jo håpe at “no news er good news” enn så lenge. Grüner her vel heller aldri vært noe big-spenders på spillerne…men noe må forandres der også. Du kan ikke spille Get og finansiere det meste selv. Husker fra flere år siden i 1-divisjon da en kompis var trener der.. og fortalte om en back som satt i garderoben før match og fortalte alle at “i dag blir det bare håndleddskudd, har ikke råd til ny kølle før lønn”.. og sånn ble det.

 

Så;

Legg gjerne inn en kommentar med utfyllende informasjon, eller send meg en epost på [email protected], alternativt send en melding på Facebook.

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg