Dette er grunnen til at også 1-divisjon må få målcam

Nok en kamp mellom Comet og Ringerike med “situasjoner” å diskutere

1- annulering av mål 1

2- annulering av mål 2

 

Comet og Ringerike endte som nå de aller fleste som følger litt med vet med en 6-4 hjemmeseier. (2-1,1-2,3-1) med skudd 30-40. Dog kom ikke denne hjemmeseieren helt uten situasjoner som kunne ha vist seg å bli matchavgjørende om 1-divisjonsarenaer også hadde vært utstyrt med kamera over mål for å kunne sjekke de situasjoner man har lov til.

Jeg ser selvfølgelig den at situasjon 1 jeg skal belyse kan diskuteres. Den eneste grunnen til annulering her er at en av dommerne må ha ment dette var goalie-interference. Men, var det egentlig det?

 

Ringerikes Rimjans har skutt på mål fra venstre i dette bildet. Andresen følger opp retur. Legg merke til Cometspiller innenfor fremste Ringerikespiller. I rekke 2 er Ringerikes Fosse og Comets Kopperud

Litt lenger frem i situasjonen. Andresen er fortsatt utenfor målområde til målvakten. Puck har truffet målvakt og er på vei ut mot høyre i dette bildet, derav grønn #16 sin kamp med Ringerikespiller nr 2 inn i situasjonen.

Som man kan se her. Andresen fortsatt utenfor målområde. Comet-back nærmest egen måvakt, og du kan se han holde Andresen unna situasjon med kølla.

Litt lenger frem i samme situasjon. Cometback er inne i egen målgård. Andersen på vei forbi. Grønn 16 klarer ikke holde på Fosse som stopper for å nå puck som ligger fri

Andresen enda ett hakk forbi mål. Cometspiller nå rett foran egen målvakt, inne i egen målgård. Målvakt har sett puck fri og forsøker bevege seg til sin venstre side. Andresen er ikke involvert med kropp eller kølle for å hindre den bevegelsen, det er det snarere Comet-back som er

Noe som dette bildet viser ganske greit. Andresen er ved siden av mål. Fosse er utenfor målgård. Comet-back er inne i målgård i direkte synsfelt/bevegelsesfelt egen målvakt

Her putter Fosse. Comet-back sitter nærmest på egen målvakt.

 

Jeg skjønner at slike situasjoner går fort og at det er vanskelig å se alltid. Derfor er  jeg veldig interessert i at også 1-divisjon får målkamera for å slippe at disse spillerne mister mål når det kanskje skulle vært mål. For ordens skyld: Jeg ville ment det samme om de var omvendt situasjon. Jeg vil at resultatet skal bli riktig, begge veier.

Min mening er at situasjonen beskrevet over her skulle vært mål ut ifra hvordan vi ser spillet. OM det var goalie-interference burde det vel også vært gitt 2min for det, noe som ikke skjedde. Ingen av HD markerer noe som helst i situasjonen annet enn mål, så her må LD ha kommet med opplysning om interference.

 

Situasjon 2, dvs den andre annuleringen, eller strengt tatt ikke annulering men ikke dømt mål, som må sees på, og som er en enda mer skikkelig grunn til ønsket om målkamera er PP-målet Ringerike skulle hatt som dommer vasket ut. Jeg så at en Comet-supporter garanterte på Facebook at den pucken aldri var inne…vel, bilder/film viser det stikk motsatte. Her mistet Ringerike et mål som garantert var mål, og ikke diskuterbar slik situasjon

 

Patrick Eriksson skyter på styring, og Kristoffer Melin treffer perfekt

 

Her ser du puck på vei inn i mål over Lundstens høyre skulder

 

Her er puck borte bak tverrligger oppe over Lundstens venstre skulder

 

Så dukker puck opp igjen og faller ned bak Lundsten og mellom bena hans om jeg forstod spiller-reaksjoner etter dette bildet riktig.

 

Igjen, jeg forstår at dette gikk fort. Jeg forstår at dommere glipper disse innimellom. Det er “greit” på breddeidretten…Det er ikke greit i prestasjon. Vil Forbundet at 1-divisjon også skal få samme arbeidsforhold som Fjordkraft mht dommere og rettferdige resultater må det investeres i målkameraer i minimum de 8 hallene som skal spille 1-divisjon kommende sesong.

Ringerike gikk glipp av 1 mål og kanskje 2 i denne kampen. Det er klart at dette kan ha vært avgjørende for resultatet.

 

Ps!

Dette er ikke ment som kritikk til dommerne i denne kampen.

Dette er en understreking av ønsket om målkameraer også i 1-divisjon.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg