En liten titt på Get, 1-div og 2-div rett før seriestart

Torsdag braker det løs!

Get starter altså 12 september med Stavanger – Stjernen og så den smått historiske Narvik – Storhamar. Om det var historisk i fjor da Ringerike havnet på Get-kartet så blir det enda mer i år med Narvik på plass.

1-divisjon starter 14 september med Ringerike – Lørenskog, Hasle-Løren – Comet, Furuset – Haugesund og Nidaros – Gjøvik. De to siste er dobbeltoppgjør.

2-divisjon starter ikke før helgen 05/06 oktober med dobbeltoppgjøret H/L U21 – Stavanger.

 

Get består (for de som ikke følger med) av følgende lag: Storhamar, Stavanger, Frisk-Asker, Vålerenga, Lillehammer, Sparta, Stjernen, Manglerud Star, Narvik og Grüner.

1-divisjon består av (fortsatt for de som ikke følger med): Ringerike, Comet, Lørenskog, Gjøvik, Hasle-Løren, Nidaros, Furuset, Tønsberg, Haugesund.

2-divisjon består av (og her måtte jeg google selv): Bergen, H/L U21, Kongsvinger, Ski, Skien, Stavanger og Trømsø.

 

Gi oss en sesong uten økonomisk rot og krise-oppslag i løpet av sesongen!

 

Get

I en historisk Get-liga på grunn av inntreden av et lag fra Nord-Norge i øverste liga, er det ikke så mange som tipper noe annet enn Narvik og Grüner på plass 9 og 10 etter endt serie. Jeg er vel ikke, på grunn av fjoråret, ikke så veldig uenig i den tankegangen, men er spent på, for Narviks del, hvor mange poeng de klarer hente på hjemmebane. Lagene som kommer på kamp drar gjerne ikke dagen før. De kommer med morgenfly, må busse og så gjøre seg klare, mens Narvik kan preppe skikkelig. Det samme gjelder selvsagt når Narvik spiller borte, men forventningene til bortepoeng er nok ikke like store for Narvik som for topp8-lagene i serien. Det blir også spennende å se hvordan Narvik og Grüner fordeler poeng seg imellom.

Jeg tror serien og sluttspillet blir en kamp mellom Storhamar og Stavanger. Jeg tror Vålerenga får mer trøbbel denne sesongen enn i fjor. Sparta kommer til å gjøre en bedre serie. Lillehammer ender nok også topp 5 men usikker på hvor gode de er. Det er flere lag som har måttet erstatte poengplukkerne sine så det blir spennende å se hva som skjer. Jeg tror ikke Frisk-Asker klarer samme som i fjor. Dette på tross av den erfaringen etc som de får nå i CHL. De havner nok topp 5, men tror ikke de klarer finale 2 år på rad. Stjernen virker å være på vei mot noe bedre enn tidligere sesonger. Manglerud Star har vært ganske stille nå i oppkjøringen, men kommer sikkert, som alltid, til å bite fra seg. Grüner og Narvik har ikke møtt noen av de store i treningskamper, så det blir spennende å se hvor de står.

Fortsatt undrer jeg på hvorfor Manglerud Star starter med -3 poeng. Er det der også noe økonomisk rot som har gått under radaren på de fleste?

Så det store spørsmålet (som det var for Ringerike i fjor): Er Narvik og Grüner som lag, klubb og supportere klare for det som kommer til å bli en tøff sesong med mye tap og motgang?

 

1-divisjon

Jeg tror fortsatt at Ringerike og Comet havner på topp etter endt serie. Dette, for Ringerikes del, på tross av relativt labre resultater i treningskampene. Men, laget må opp i ringa foran begge målene for at de skal havne topp2. Der har Comet ingen problemer etter treningskampene å dømme. Det er mulig begge lag bør putte isbiter i hjelmen på enkeltspillere når serien er i gang. Jeg tror videre det blir et kobbel av lag bak disse to etter hvert. Gjøvik, Hasle-Løren, Nidaros og Lørenskog kommer til å plukke masse poeng fra hverandre og spesielt Tønsberg, Furuset og Haugesund, som jeg tror kommer til å danne baktroppen i serien… uten at det betyr at de ikke kommer til å plukke poeng fra lagene høyt oppe… jeg tror bare ikke det blir nok poeng ut av det.

Men, mye kan skje over en lang serie. Skader, karantener, downperioder, bråk og rot.. Det er mye som spiller inn når lag jakter på toppen. Lørenskog vant suverent mye i fjor, hva skjer der om det butter skikkelig i år? Haugesund som nyopprykket lag har sikkert også forventninger til denne sesongen. Er klubben klar? Er de frivillige klare om det subber skikkelig?

Jeg håper på en god sesong for alle lagene,…skjønt med mine tips som resultat 🙂

 

2-divisjon

Her er jeg ute på tynt vann for å mene så veldig mye om lag og resultater. Ski og Bergen spilte 2-divisjon i fjor (sammen med Lørenskog og Haugesund) og vil vel sånn sett ha en fordel tempomessig mot de lagene som har kommet til. Tromsø prøver seg ett hakk opp etter en rekke år i 3 divisjon. Kongsvinger er i gang igjen med et herrelag. Skien er også inne i prestasjon etter å ha trukket seg fra 1-divisjon for noen sesonger siden. Både Kongsvinger og Skien har spilt oppe i prestasjon før så de bør ha grunnlaget for å kunne matche alle i serien. Stavanger (som by) er inne med nok et seniorlag i prestasjonsserien i Norge. Det drives godt der så ikke underlig at de nest beste får et tilbud. Det siste laget er Hasle-Løren U21. Jeg vet ikke grunnen til at de ikke spiller i U21 Elite..men det kommer sikkert noen til å kommentere på og opplyse oss alle om.

7 lag i 2-divisjon denne sesongen. Mye bedre enn 4 lag som det var i fjor. Vi får håpe at det heller ikke i denne divisjonen blir noe surr slik at lag trekkes etc. Ut ifra hva jeg kan se skal det spilles 24 kamper pr lag i denne divisjonen, dvs 4 ganger mot hvert lag.. det bør være gjennomførbart selv med helgetur til Bergen og Tromsø.

 

Sånn alt i alt:

Jeg følger nok mest med på 1-divisjon, men skal selvsagt få med meg oppdateringer fra Get og 2-divisjon i tillegg. Hvis det skulle være noen som har noe tips, tips om lag, spillere etc.. send de til meg. Skal det skje noe spesielt du ønsker mer opplyst om enn bare den lille annonsen i blad, på nett, send det til meg så kan jeg prøve lage et innlegg om det.

Ser at Norsk Topphockey nå endelig ser ut til å ha plattformen oppe der Get-lagene alle får sine hjemmesider (så Vålerenga sin her om dagen).. De blir nok verdt å følge med på.

 

Bortsett fra det: Lykke til med sesong alle sammen

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg