Endelig er Get-ligaen i gang igjen

Vi skriver 28 desember. Lag og spillere har latet seg lenge nok, endelig skal alle vi som fortsatt later oss få litt god-hockey i gluggene igjen… det være seg som tilskuer i hall eller som sofasliter med ostepoppen planta på vomma som har vokst i diameter hver dag siden lille-julaften.

Det skal spilles 4 kamper i Get, noe som jo denne sesongen er full runde. Stavanger – Lillehammer tjuvstarter klokka 18.00 mens Stjernen – Ringerike, Manglerud Star – Vålerenga og Storhamar – Frisk Asker alle sammen starter klokka 18.30.

Alle lag har nå 19-20 kamper igjen av årets seriespill. Det betyr med enkel pluttfikasjon at det er 57-60 poeng igjen å kunne ta for hvert av lagene. Jeg tror nok ingen lag går ubeseiret herfra og ut, men det har begynt å ligne på topp 4 og topp 8 nå. Men, som sagt, det er mange poeng igjen å kjempe om. Spillere forlater klubber, spillere ankommer klubber, mye som kan skje.

Dommerslakt fra spillerne i Get, hvorfor? (link)

Stavanger feiret jul på toppen av tabellen etter virkelig å ha fått dreis på spill i førjulstiden. De får besøk av Lillehammer som har en meget god hjemmestatistikk, men kanskje ikke fullt så god borte. Dog skal det sies at #23 Friestad på Lillehammer har vært hjemme i Schjongshallen og skjerpet formen på drilleparty med oldboysgutta…noe som for mange spillere har vist seg å være et sjakktrekk historisk. Skuldre ned og pucken inn 😉 Når det er sagt, jeg setter nok pengene på Stavanger i denne.

Manglerud tar imot Vålerenga til nok et Osloderby. Tabellsituasjonen tilsier jo at Vålerenga skal vinne denne, men så er dette med å klå “storebror” da. MS med løft etter Follestad var innom treningen og vinlotteriet og på sistnevnte briljerte med snasne bulgarske utfall med en svart mopp på hue, får nok mer enn nok å hanskes med når Vålerenga kommer, men disse kampene skal spilles før poenga fordeles. Jeg setter nok uansett penga på Vålerenga i denne.

Storhamar får besøk av Frisk Asker, et FA som kvittet seg med treneren rett før jul og samtidig vant en suddenseier hjemme mot Sparta. Storhamar på sin side tapte 3-0 borte mot Vålerenga. Dette er 3 mot 6 plass på tabellen og sånn sett helt innafor å kalle et åpent oppgjør. Storhamar bør vinne for å holde følge med toppen, FA vil med seier overta 5 plassen fra Sparta som ikke spiller denne runden. Selv om FA muligens har en sparke-trener-giv innenfor beltet så tror jeg ikke det holder borte mot et Storhamarlag som vil revansjere smultringen i forrige kamp mot Vålerenga.. så pengene settes på Sorhamarseier.

Hva er det som knekker klubbene? (link)

Ringerike tar turen til Fredrikstad for nok et møte med Stjernen. Stjernen som i den siste tiden har mistet Hampus Gustafsson (9+13) og Antti Kauppila (1+12) må på en måte finne frem til en femmer som skal sette målene nå som 2 mann er borte (ryktet om at alle kontrakter skulle fristilles var nok overdrevet, men 2 mann kan bety mye). Det at de to forsvant og det faktum at Sparta nå øker lønninger for lokale spillere kan ha en betydning videre i Østfoldhockeyen.  Ringerike reiser til Fredrikstad med bra med folk etter hva jeg vet. Ingen store nyheter rundt spillestall i løpet av julen her så det blir nok mye av det samme fra Ringerike sin side. Jeg er optimist på Ringerike sine vegne og setter pengene på at endelig vinner Ringerike mot Stjernen.

 

Vi er i gang med innspurt:

En enkel skjematisk sak jeg oppdaterer kontinuerlig.

(og ja, jeg vet, alle lag kan ikke vinne alle kampene de har igjen)

 

Stavanger, 28 kamper, 62 poeng, kan få max 122 poeng

Vålerenga, 28 kamper, 58 poeng, kan få max 118 poeng

Storhamar, 29 kamper, 57 poeng, kan få max 114 poeng

Lillehammer, 29 kamper, 53 poeng, kan få max 110 poeng

Sparta, 29 kamper, 46 poeng, kan få max 103 poeng

Frisk Asker, 28 kamper, 45 poeng, kan få max 105 poeng

Stjernen, 28 kamper, 26 poeng, kan få max 86 poeng

Manglerud, 28 kamper, 25 poeng, kan få max 85 poeng

Ringerike, 29 kamper, 12 poeng, kan få max 69 poeng

Konklusjoner:

Ingen er klar som vinner av serien

Ingen er teoretisk sikker som topp 4

Ingen er teoretisk klar som topp 8

Ingen er klar for kval-spill

 

Og så til slutt.. :

Bli med å pakk inn unga i enda mer bomull ! (Link)

Jeg kurerer alt fra buse til flass, bare send mail, og penger… (link)

 

#hockey #ishockey #2hockey #Get #1divisjon

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg