Et år med enorm glede og enormt sjokk

Det var kun 5 måneder mellom 2 ytterpunkter i året 2018.

Det er snart på tide å skrive 2019 hver gang en dato skal fylles ut. Dette gjør jo at man, etter hvert som man blir eldre hvert fall, begynner tenke og mimre litt rundt det året som er gått.

Året startet faktisk allerede 1 januar (tenk det) med et ørlite innlegg som het “jeg kjører nyttårsfortsetter i år også” som egentlig bare kan copypastes til dette året om jeg gidder…vel, det eller bare et innlegg som sier “som i fjor”. Forresten, alle innlegg jeg snakker om kan klikkes på og leses, og evt deles hvis du synes andre bør lese. Julen hadde vært fin som vanlig, nyttårsaften rolig, og egentlig bare velstand og forventning til det nye året.

Jeg kunne selvsagt ikke unngå å skrive litt rundt dette med #metoo. Innlegget “Det er ikke bare #metoo, det er også #youtoo“. Jeg klarer bare ikke legge fra med tankene rundt dette om at hvis alle selv er så perfekte, hvor kommer de uperfekte fra? for det virker jo som det bare er alle andre det gjelder. Etter hvert som vinteren beveger på seg og Panthers ligner mer og mer på et kval-for-Get lag så havner jeg litt opp i en blogg-diskusjon rundt dette med Vixen, Bloggomtoppbloggere, Pappahjerte etc. Dessverre så synes jeg, og flere, at feks Pappahjerte solgte seg fullstendig og ble en annen type blogg enn han var, i forbindelse med å skulle vinne Vixen. Det var i etterkant av dette jeg la ut: “Kan en blogg uten silikon og strutterompe nå Topp10 i Norge”. 

Så kom gleden på idrettsfronten. Neida, jeg snakker ikke om at jeg dro kjempeluke på Kristensen på trening, jeg snakker om at Ringerike Panthers klarte å komme til Get-kvallik og deretter kvalifisere seg til neste sesongs Get-liga. Rett før siste avgjørende kval kamp skrev jeg ned noen tanker på en lørdag “Ringerike eller Narvik i Get” som tok for seg lit av hvert rundt temaet rykke opp. Opprykksfinalen mot Narvik ble en gedigen fest i Schongshallen. 1500 tilskuere så gutta vinne og sikret et sportslig opprykk til Get 2018/2019. Jeg for min del takket alle sammen i dette innlegget: Ringerike Panthers i Get

Midt opp i all gleden av Get-kvalifisering og en drøm for en gammel Ringerike Ishockeyklubbspiller som meg så måtte jeg også sette meg ned å skrive noe som alt for få mennesker etterlever. Nemlig det å holde kjeft om andre menneskers sykdom og lidelser. Innlegget “Hva vet du egentlig om den som er syk” ble lest av en del mennesker men burde bli lest av mange flere.

Sommeren kom og sommeren gikk for oss helt som den pleier. Jeg avholdt herreturneringen The Gallagher Invitational som vanlig på Tyrifjord Golfklubb. Vi dro som familie på en herlig sommerferie i Danmark og ladet batteriene for høsten. Glade var vi også for at husfruen endelig så ut til å ha fått hjelp med en vond hofte (selv om vi måtte kjøpe hjelpen privat, for legene i Norge aksepterer ikke at noen kan ha vondt der hun hadde vondt).

Så kom årets ytterpunkt på den vonde siden. Det var bursdagen min den 25 august. Dagen var planlagt med biffmiddag på kvelden. Frue og eldstemann skulle bare en liten tur ut til hesten på ettermiddagen. Resten kan du lese i følgende innlegg: 10 brudd og en bursdag! Nå skulle det vise seg at det faktisk var 11 brudd, men ett fra eller til skulle vise seg å ikke bety så mye i den hele og store sammenhengen.

Midt opp i all uflaksen så må vi nå i ettertid innrømme at hun hadde såkalt hell i uhell den dagen. Det kunne gått så uendelig mye verre. Det er i skrivende stund 4 måneder siden hun skadet seg. Hun er oppe og går, blir mer og mer aktiv og planen er vel jobb rett over nyttår. Det var ingen lett rekonvalesens dette, det var mye smerte og ubehag. De av leserne som har brukket ett eller to ribbein kan jo tenke seg smerten ved 8 brudd.

Hva gjelder Get og hva de har fått til i sin debutsesong? De overrasker, men har dessverre fått litt for mange “hederlige tap” på grunn av det økte tempoet og mer krav til spiller for spiller. Jeg forsøkte forklare litt i “Selvfølgelig vinner ikke Ringerike Panthers Get-ligaen”. Dette er noe alle som driver idrett må forstå; Spesielt i hockey rykker man ikke opp til toppen og vinner på samme måte som sesongen før.

I skrivende stund er juleferien over for gutta. De begynner trene for fullt igjen og har bortematch mot Stjernen fredag 28 desember. Ny mulighet for å klå Stjernen som nå har mistet 2 av sine profilerte spillere. Jeg hartrua på at Ringerike klarer ta greit med poeng utover nå. Det er vel ca 20 runder igjen, dvs 60 poeng å kunne ta. Alt er mulig. Inn skal den om vi så skal grine begge to sa gutten til jenta på bryllupsnatta. Det er bare å krumme hempa og stå på.

Nåvel.. Ishockey tar opp mye plass i denne bloggen, men det gjør også mine innlegg om det som skjer i samfunnet. Jeg klarer jo ikke hole kjeft når jeg ser bloggere som beint frem utnytter at de har fått barn til det å skaffe seg inntekter. “Skjerp deg mammablogger” er en av disse innleggene jeg har skrevet.

Jeg avslutter linking med innlegget “Oppdra ungen din selv” for det er nettopp det man skal og må. Det nytter altså ikke å gå rundt og tro at barna blir gode samfunnsborgere om man ikke tar jobben med å rettlede og oppdra. Det å få god folkeskikk inn i ethvert barn kunne kanskje sørge for at mange flere voksne også vokste opp med folkeskikk innabords istedenfor me, me, me, me…

Så;

Til absolutt alle:

Jeg ønsker dere et Godt Nytt År og en fortsatt fredfull julefeiring. Ta vare på hverandre.

Del gjerne innleggene mine. Del disse eller hvilket som helst annet innlegg. Det er bare hyggelig. Det kan også bety inntekter for min del, ikke mye, men litt. Det er jo bare en morsom tanke. Tenk å se “Geriatriks” som en av Topp10.. Geriatriks som svær promp i rosebedet til rosabloggerne.

En mann og hårfjerning i intime soner!

(klikk, lik og del.. du vinner ikkenoe annet enn et smil)

GODT NYTT ÅR

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg